Cykel

...diskussionen fortsätter från föregående sida:

En intim fråga

Med stor risk att bli påhoppad av alla som kör helnäck under cykelbrallan så kan jag säga att jag alltid har trosor på mig under. Dels för att jag tycker det är snuskigt att sitta direkt på vaderingen, och dels för att hålla Fiffi i styr (jag vill inte veta vad det skapar för bild hos er Smiley)

Det går dock inte med vilken trosa som helst. Allt som man skulle ta på sig inför en dejt är uteslutet, stora heltäckande boxer-likande saker likaså. Jag använder istället en string jag köpte på Twilfit, tror den heter BodyZone eller något liknande, finns i svart, vitt, och s.k. hudfärgad. Den håller allt på plats, inget som flyttar på sig, ingen risk att vare sig vadering eller sadel skär in i min lilla guldgruva. Smiley

Innan jag ger mig ut använder jag också Apotekets Intim Fuktgel för att hålla allt mjukt och lent. Ev. ska jag prova något Vaselinliknande under Tjejvättern. Vet inte riktigt varför jag funderar på det, mest är jag påverkad av alla er andra... Ovannämnd fuktgel fungerar fint under alla pass jag hittills kört.

Ang. rakning/waxning skulle jag nog rekommendera att ligga lågt med sånt iaf ett dygn innan loppet. Irriterad Fiffi + 10 svettiga mil är inte en bra kombination. Sedvanlig kärlek både innan och efter borde dock vara helt ok Smiley

Mina Shimanos som ska tvättas i 40° klarar 60° galant. Annat än trycket då, som gav med sig redan efter ett tiotal tvättar...
 

2010-05-30 13:34
Tja, det är ditt underliv och du är inte min flickvän. Jag lider inte, men tycker förty det är snuskigt och ohygieniskt,  

2010-05-30 13:37
Jag förstår inte hur du menar att det ena är mer ohygieniskt än det andra... Det är ju alla möjliga kroppsvätskor som samlas i trosa/cykelbrallan - det är väl lika snuskigt båda två?

 

2010-05-30 13:43
Vadderingen är till för att suga upp svett och salter för att du ska hålla rumpan och allt annat torrt och fritt från salter. Har du trosa under samlas det i trosan och ligger direkt mot huden.

Då kan du lika gärna va utan cykelbyxa tycker jag, för den gör ingen funktion.

Det är lika tokigt som att ha strumpan utanpå skon och tycka det är lika funktionellt...
 

2010-05-30 13:45
Jag förstår hur du tänker. Jag är däremot inte övertygad om att cykelbrallan suger åt sig och tar kål på alla bakterier - den är väl lika svettig och äcklig som en ev. underbyxa efter ett pass?

Att vaderingen sedan är"antibakteriell" tror jag inte ett dugg på då den, som någon annan nämnt, inte tvättas varmt nog för att ta död på vad det nu är som kan tänkas gro. Om det istället är så att den tar kål på bakterier medan man bär den så borde väl rimligtvis ph-värdet i kvinnans intima delar rubbas vid kontakt, vilket inte bara kan duschas/tvättas bort efteråt.

Själv ser jag cykelbrallan som att bra mycket skönare alternativ än att sitta direkt på sadeln...

Hur som, vi tycker olika. Slutligen är det nog mest en fråga om personlig smak och tycke Smiley

 

2010-05-30 14:06
Tyvärr handlar det inte om tycke och smak i denna fråga. Det är inte detsamma som diskussionen hurvida du ska ha vita eller svarta strumpor. Här handlar det om funktion och hygien.

Men vill du inte ta till dig råd från alla världens cyklister, så kan du fortsätta göra som du vill.
 

2010-05-30 14:11
- Du är hård nu Bruse. Har hon hittat något som fungerar för henne så är det perfekt. Det är för mycket konservativa regler/idéer inom LVG, det viktiga är att man kommer ut och cyklar och "njuter" av sina pass.  

2010-05-30 14:20
De som tror att cykelbyxorna är någon form av Tena eller binda kan hålla upp ett snöre.
Kommer detta av att vissa kallar stoppningen för "blöja" eller är det enbart okunskap-dumhet?
 

2010-05-30 14:35
Jag tycker det är lite kul att du representerar alla världens cyklister i just denna fråga, och att jag tycker olika än alla världens cyklister. Sedan att många av alla världens cyklister är män och ser helt annorlunda ut under cykelbrallan än vad kvinnor gör medför en annan aspekt i diskussionen.

Jag, och jag vågar dra med mig iaf några av världens alla kvinnliga cyklister, tycker det är obehagligt att få vaderingen upptryckt i de mer intima delarna. Den blir upptryckt av den extremt smala sadeln. De manliga delarna hänger utanpå och kan lättare flyttas till höger eller vänster eller fram, och kanske bara flyttas lite hur som beroende på hur ni rör er. De kvinnliga delarna sitter där de sitter, även om vissa rörelser gör att byxan/sadeln trycker på för att flytta delarna. Så istället för att känna att de dras åt olika håll, och riskera att de efter flera års flitigt cyklande hänger lite hur som, föredrar jag (och kanske ett fåtal andra av världens alla kvinnliga cyklister) att ha ett extra plagg som samlar ihop och trycker de mjuka delarna intill kroppen istället.

Att det plagget sedan blir svettigt, saltigt, snuskigt, eller annat, vilket rimligtvis även cykelbyxan borde bli med eller utan underbyxa, säger sig självt. Både byxa, trosa och Fiffi tvättas direkt efter ett pass och borde därför inte få några bestående men.

Så ja, jag går emot alla rekommendationer från alla världens cyklister, med risk att min personliga hygien blir lidande. Jag lovar att omedelbart erkänna att jag haft fel om det skulle visa sig att jag får problem i de nedre regionerna. Det finns väl en skampåle någonstans i HBG där jag kan stå några dagar.

Ang. strumporna så föredrar jag nog vitt, även om rosa och grönt också är fint. Med mina grå-silvriga skor skulle det inte bli så snyggt med svart. Och ja, strumporna sitter innanför skon.
 

2010-05-30 14:47
"De manliga delarna hänger utanpå och kan lättare flyttas till höger eller vänster eller fram, " :'(
Du behöver en biologilektion och en cykelgeometrilekton
 

2010-05-30 14:49
Min sambos delar sitter i varje fall utanpå. Jag vet inte var dina sitter. Han berättar att han lyfter upp/fram sina delar så det inte trycker när han cyklar.  

2010-05-30 14:54
Då har ingen av er skaffat en lämplig sadel och/eller inte ställt in sittställningen.  

2010-05-30 14:55
Nej, så är det nog David. Cyklingen fungerar utmärkt för oss båda, trots att jag denna eftermiddag får lära mig att jag har fel kläder på mig och att vi båda har fel sadel och/eller inställningar. Smiley

 

2010-05-30 15:00
@Josefin

Bredare sadel?
 

2010-05-30 15:02
Edit: Blev lite mycket fel!  

2010-05-30 15:03
@Ari: Bredare sadel har jag inte tittat på. Den bakre delen av sadeln passar perfekt, tycker dock att den främre delen är smal. Kollade alternativ när jag köpte den, och fann ingen som var bredare fram och som samtidigt inte var i vägen under själva rörelsen vid tramp.  

2010-05-30 15:06
@Josefin

Du vet väl bäst vad som passar dig! Men jag tror du får problem vid längre turer, eller du kanska redan testat?
 

2010-05-30 15:11
och du tittade på hur många sadlar?
Det finns säkerligen +300 modeller och någon passar vanligtvis(utan trosor under).
 

2010-05-30 15:12
En cykelbyxa har man primärt för att undvika skav. Innan "blöjåldern" hade cykelbykor sämskskinn som man smorde in med vaselin och tog på sig _utan_ underbyxor för att sämskskinnet skulle "fastna" på huden. Då skavde man mot detta istället för mot huden och fick därför inte skavsår. Jättefiffigt. Med ett par underbyxor då, fick du definitivt skavsår pss som du skulle kört med vilka byxor som helst.
När sen sämskinnen började göras av syntetiskt material, började de också bli mer eller mindre vadderade. Och nya material har kommit fram som heller inte kraver vaselin.
Men huvudsyftet med ett par tajta cykelbyxor är fortfarande att du ska skava mot byxan och inte mot huden. Och traditionellt har det varit nakenfis med vaselin och sämsksinn, därav alla åsikter hur det _ska_ vara.
Hittar man nu ett par brallor som man provat ut och använder på sitt sätt och som fungerar bäst för individen och _inte_ orsakar skavsår, så kör på det och var glad Smiley
 

2010-05-30 15:18
Tänk vad många som kommer att få medlemskap i B(abian)A(rschlee)K(lubben) nu.  

2010-05-30 15:33
David: jag kollade lite alternativ, och jag har provsuttit två. Det blev så att sadeln som cykeln levererades med passade bra. Nu tänker jag mig att vissa av er mer erfarna himlar med ögonen och tycker att jag kanske borde ha provkört minst en handfull av de 300+ sadlarna som finns, men jag såg ingen nytta med det då jag efter 2-3 kortare rundor på ursprungssadeln tyckte den passade bra. Då jag nu efter ett tjugiotal rundor fortfarande tycker den är bekväm och slipper allt var rygg- och knäproblem heter känner jag inget som helst behov av att byta eller prova annat.

Ari: mina längsta rundor hittills ligger på 2-3 timmar. Detta är
in första säsong med racer, så jag är fortfarande nybörjare. Dock
har jag inte fått några problemed skavsår pga underbyxa. Jag kör Tjejvättern om 13(!) dagar och tror att även dom ca 4-5 timmarna kommer att gå bra, vi
får se. Men det har som sagt inte varit ett problem hittills.

Mitt ursprungliga inlägg ang positiv erfarenhet av underbyxa + cykelbralla var för att slå hål på den generella uppfattningen som finns att underkläder ALLTID leder till skavsår vid cykling. När jag läser inlägg i andra trådar om underkläder skrivs det att man inte ska använda dom just för att det skaver. Då jag inte delar den uppfattningen och då ämnet kom upp från en kvinna ville jag dela med mig att det visst går att kombinera komfort och underkläder. No biggie Smiley Att det hela skulle bli så provocerande tyckte jag var intressant.
 

2010-05-30 16:01
Det låter som om dina brallor inte sitter bra - har du hängselbyxor eller har du gått på de "kvinnliga modellerna" - som saknar hängslen?

Vitsen med hängslen är bla att brallorna skall sitta kloss och gör de det så ser jag inte behovet av underkläder "för att hålla några kroppsdelar på plats".
 

2010-05-30 16:08
Är det någon som hävdar att det "ALLTID" blir problem?
Sadeln påverkar väldigt lite sittställningen i sig.

Men jag har sett tillräckligt många genom åren med samma snus(k)förnuft som sedan går som John Wayne efter lite längre/ofta/regn/varma pass.

Bölder och sittsår får i princip alla som tränar cykel men det gäller att minimera tillfällena.
 

2010-05-30 16:12
Utan hängslen, dammodell. Det är fullt möjligt att den sitter fel, ska ta mig till butik och prova några andra modeller. Intressant synpunkt!  

2010-05-30 16:12
External image  

2010-05-30 16:18
Absolut David. Jag är öppen för att jag har fel, och att jag efter ett 10-timmars pass i regn också går som John Wayne. Att det då i sin helhet beror på underkläder är också mycket möjligt.

Kan du vara öppen för möjligheten att jag med min ytterst begränsade erfarenhet av detta inte har stött på några som helst problem ännu? Smiley
 

2010-05-30 16:19
Härlig bild! Smiley  

2010-05-30 16:20
Hon körde med string.  

2010-05-30 16:21
Men visst är hon snyggast just i sin klunga?  

2010-05-30 16:22
Troligtvis dopad med testosteron med tanke på skäggväxten.  

2010-05-30 16:25
En riktig cyklist mao Smiley  

2010-05-30 16:27
Ja, det är säkert många motionärer som dopar sig.  

2010-05-30 16:29
Det vet jag inget om. Jag har andra laster.


 

2010-05-30 16:44
Varför inte dopade motionärer?
Det är ju "många" på gym som dopar sig utan att för den skull tävla?
 

2010-05-30 17:20
Som kvinna får jag nog säga att jag förstår Josefines tankar kring att "samla" ihop sina mjukdelar under cykelfärden. Själv har jag lyckats hitta ett par sömlösa trosor med "andasfunktion", vilka än så länge inte skavt (men så har jag inte cyklat mer än 3,5 tim åt gången, heller). Rent anatomiskt kan man väl säga att eftersom tjejer har yttre blygdläppar som särar på sig när man inte "samlar ihop dem" (dvs håller dem in mot kroppen med hjälp av trosorna) innebär att man får onödigt skav mot de inre ditona. Och DET gör ont.

Att man tycker att det är ohygieniskt att ha underkläder på sig har jag lite svårt att ta till mig. Men utveckla gärna hur man tänker i detta avseende. Man tvättar ju kläderna när man använt dem? Och inte cyklar man omkring med dem i flera dagar innan så sker? Medför det en så stor skillnad att svettas direkt mot paddingen i cykelbrallorna kontra trosorna?

Enlighten me, please, ty jag är fullständigt novis på området. Smiley

Och Josefine: gör plats vis helsingborgsskampålen, är du söt. Smiley
 

2010-05-30 18:30
Här är ett litet tips som har funkat för mig. Om man t ex får skavsår på samma ställe hela tiden.
http://www.reskinscandinavia.se/produkter/
 

2010-05-30 20:03
Åsa! Tänkte precis skriva samma sak! Gillar dem faktiskt skarpt. Kortare rundor är inga problem att köra utan, men på längre rundor är de guld värda. Kanske har lite "ihopsamlande" effekt för oss tjejer också... Smiley
 

2010-05-30 20:13
Är det inte bättre att skaffa en anpassad sadel-sittställning?  

2010-05-30 20:23
David... det är inte lätt att STÅ upp en hel runda. Smiley Hur jag än sitter på en sadel, så når det vissa delar som i detta läge blir ganska oskönt.

Det var ett bra tips där från Åsa! Tack! Smiley
 

2010-05-30 20:31
Byt sadel-sittställning i så fall.  

2010-05-30 20:32
Tror nog faktiskt på att byta hela sadeln, eftersom den inte är anpassad till min sköna gump. Smiley  

2010-05-30 20:34
Vilken tur att alla män i tråden verkar veta hur en kvinna ska/bör sitta på sadeln...  

2010-05-30 20:35
Att hävda det omöjliga i att hitta en lämplig sadel-sittställning UTAN att ens se över den uppsjö av sadlar som finns eller ändra på sittställningen är lite väl enkelt.  

2010-05-30 20:39
Fast om hon slipper smärta genom att ha trosa under så var är problemet?  

2010-05-30 20:41
Att det FINNS en sadel som skulle passa mig och mina ädlare delar, är inget jag ifrågasätter. :)

Det lustiga kommer att ligga i att sadeln troligen kommer att vara värd mer än cykeln i övrigt... haha... Jag har ju ingen rääääääääser! Smiley
 

2010-05-30 20:42
Eventuellt finns det väldigt många kvinnliga cyklister som cyklar mycket och som klär sig som man ska och inte har problem av det. Troligtvis är de utformade ungefär som de som här gör den klassiska klädmissen. Vore det inte idé för de sistnämnda att fundera på, och kika på, vad de förstnämnda gör som funkar så bra?

Vidare kan nog även killar komma med bra råd och åsikter också i frågor som handlar om kvinnliga problem. Men som vanligt är det svårt att få fruntimmer att lyssna....
 

2010-05-30 20:43
Nu diskuterar vi Reskin.  

2010-05-30 20:46
Fredrik: det krävs inte ett kjoltyll för att göra nån till fruntimmer. Smiley

Då jag är en medioker cyklist utan både räser och ambitioner, så ser jag faktiskt inte att jag har några problem med mina järnhästturer. Jag trampar inte några långturer (om man jfr med er andra). Smiley
 

2010-05-30 20:47
Kan ni inte tipsa Nisse om vad han ska göra?
String, knytsnöre i grenen eller mammelucker?
http://www.funbeat.se/blogs/show.aspx?BlogPostingID=63968
 

2010-05-30 20:55
Han känns som ett dubbelnick. Smiley  

2010-05-30 21:04