Löpning

Runkeeper... (iPhone)

Suck...
Eftersom jag "testat" och sett att tiden tickar även när man "stänger av" Runkeeper med den runda telefonknappen (inte Stop Activity) så var jag SÅ imponerad av att man kunde använda en annan app, tex Spotify eller Storytel samtidigt, men det GÅR ju inte!
Det är ju bara tiden som fortsätter ticka, så idag har jag sprungit 1 km på 57 minuter, inte SÅ imponerande (eg Premiärmilen!)

Och det verkar rätt meckigt att redigera kartan i efterhand, och man får ju inga kilometertider, det hade varit intressant... *besviken*

Är det nån som vet om det SKA gå? Går det med Runkeeper Pro? Den ger väl feedback i lurarna, hur funkar det om man lyssnar på musik? Funkar det bara med iPod, inte med annan app?
Finns det nån annan app som funkar bättre?

Måste jag köpa en puls/gps??!?! Vill inte... Men jag VILL kunna använda Spotify och Storytel medan jag springer!

//A
Och finns det kanske nån annan grupp där den här frågan borde ligga?
 

2010-03-28 19:41
Apple tillåter bara att deras applikationer kan köras i bakgrunden, det betyder att du kan lyssna på iPod och har runnkeeper igång, inte andra musikappar, tyvärr.
Detta är vad många hoppas skall fungera med nästa OS till iPhone, men i dagsläge, sorry...
 

2010-03-28 20:12
hur det är med att lyssna på Spotify vet jag inte men om du har en iPhone av lite äldre modell så kan du köra mjuk hack och på så sätt låta hela appen köra i bakgrunden precis som du vill och den kommer fortfarande att hålla koll och ge ifrån sig ljud. har inte provat allt när det gäller RunKeeper pro ( precis köpt den ) men vad jag kan säga än så länge är att jag är nöjd med den.

 

2010-03-28 20:16
Njä. Den är nog inte av äldre modell. Köpte den... v 7 tror jag. Och "mjuk hack"??!??!

Nähä. Så det funkar inte då. Typiskt. Får kanske börja titta efter en beggad gpsklocka då. Å! Jag hatar prylar! Och jag trodde jag var hemma ju, med telefonen som kan allt. Men inte samtidigt då...

//A
 

2010-03-28 21:42
Enklast är väl om du mailar runkeeper och frågar dem innan du köper något nytt.
Jag har inte provat alla funktioner som Rk Pro har ännu men får väl ta mig tid att göra det och inte bara springa ut och låta den gå.
Själv har jag mjukhackat min så jag kan köra vilken app jag vill i bakgrunden. Nackdelen är ju att det drar batteri, så länge man är medveten om det så går det bra.
 

2010-03-28 21:52
Jo, men jag tror att det skulle stå med som en extra funktion på Runkeepers sida, om det funkar med betalvarianten betalvarianten... Möjligheten att låta den gå i bakgrunden medan andra appar snurrar...

Receptet på "mjuk hack" tar jag gärna om du vill dela med dig för jag är grymt avis på dig soom fått det att funka!
Om du tror att det funkar på min av kanske lite senare modell, så får jag väl undersöka om jag kan hitta nån som kan "hacka" åt mig... Smiley

//A
 

2010-03-29 09:33
Anna >>
SJälv körde jag något som heter "Blackra1n" och den ska fungera bra på alla iPhone upp till mjukvaruversion 3.1.2 efter det är det än så länge lite så och så.
När du väl ha lyckats med det och du har den nyare modellen så får du INTE starta om den för då går den tillbaka till vanlig ohackad iPhone.

Så nu förutsätter vi att du har gjort det du ska då ska du ladda ner ett program som heter Backgrounder och det r de programmet som gör att du kan göra valfritt program i bakgrunden. Först måste du installera Cydia, Cydia installer.

Sen är det bara att rocka loss !! På Cydia finns det massor av nyttiga program som det bara att installera då de är gratis.
 

2010-03-29 10:00
Oj, wow!
Ska kolla runt lite på det då... Och om det inte funkar nåt vidare så är det alltså bara att starta om den så är det "ogjort", det verkar ju smidigt.
Ska kolla lite, tusen tack!

//A
 

2010-03-29 10:15
Anna >>> Glöm bara inte en sak och det är att ta säkerhetskopia INNAN du gör något. Går det åt pipan så kan du alltid göra en återställning till den.

Finns många otroligt bra instruktion på hur du går tillväga på nätet som talar om i både text och bilder hur du ska göra.
 

2010-03-29 10:17
Lovar!
Och jag ska surfa runt och leta lite instruktioner så får vi se hur det går.
Tack för hjälpen!

//A
 

2010-03-29 11:03
Anna >> Prova denna som är på svenska
http://iphoneguiden.se/guide-hur-du-jailbreakar-alla-iphone-och-ipod-med-blac...
 

2010-03-29 11:09
Tack!
Jag lovar att jag inte ens ska testa själv. Vågar mig nog inte på det utan frågar nån med lite hacker-erfarenhet...

//A
 

2010-03-29 11:14