Bra mat

Vad ska du äta idag?

För att ge varandra lite tips på lunch/middag tänkte jag starta en tråd där man säger vad man ska äta idag och recept :)

Jag tänkte äta quinoapasta med chili, strimlad kalkonkött och grillad halloumi till lunch idag.

Recept : http://www.tasteline.com/Recept/quinoapasta_med_chili_och_grillad_halloumi Lägger till strimlad kalkonkött (liknar skinka fast kalkon) för att få i mig mera protein för ökad mättnad :)

 

2010-01-17 09:26
jag o hustrun hadde tänkt oss 800 gram tigerräkor stekta i olivolja & portvin tillsammans med lite vitlök basilika o korriander..
inte helt omöljigt att det blir ett glas vitt till middan med!!
 

2010-01-17 09:55
Det blir oxrullader med hemmagjort potatismos...bara ett problem. Jag har varken grillspett eller tandpetare hemma att sätta ihop rulladerna med. Men jag har 8st hyffsat långa skruvar. Det borde funka! Bara hoppas dom inte släpper ut nå metaller i maten så den blir direkt farlig Smiley. Ääääh, man lär väl överleva. Allt för att slippa klä på mig och gå till affären Smiley

http://www.tasteline.com/Recept/Oxrulader_med_graddsas

OBS! Såg nu att grädden inte finns med i ingredienslistan. Tur man hade det hemma iaf. Varnar alla andra så ni slipper åka och handla 2ggr
 

2010-01-17 12:41
Jag har tänkt testa ett recept på pannkakor jag såg i senaste numret av tidningen Topphälsa: 2 ägg, 2 äggvitor, 1dl havregryn som man mixar tills det får en mjölig konsistens, samt 1 dl mjölk. Det skulle visst vara hallon i smeten men jag tror jag hoppar över det och har dem vid sidan om.  

2010-01-17 13:00
Har redan tillagat denna http://recept.mabra.com/farsgryta/

Fast jag gillar inte svamp så den hoppade jag över sen hade jag köttfärs i frysen så det blev ingen lammfärs heller. Ersatte timjan med basilika och hade vanliga fullkornsmakaroner istället för pastafjärilar.
Gjorde 4 portioner. 1 till middag när jag kommer hem efter aktiviteter. 1 till middag imorgon och 2 till frysen. Älska matlådor Smiley

Till lunch åt jag http://recept.mabra.com/omelettpizza/
 

2010-01-17 13:14
Renskav med gula kantareller, saltgurka och grönsallad Smiley  

2010-01-17 14:34
Vi ska äta ugnslax med en blandning av lite cremé fraiche, fetaost och västerbottensost på. Till det grönsallad, lite kokta grönsaker samt potatis Smiley Mums

Linnéa: skriv gärna och berätta hur det smakade Smiley
 

2010-01-17 15:33
Fajitaskyckling! Har man bara kommit ihåg att marinera det hela i tid går det jättesnabbt!  

2010-01-17 15:47
Älg biffar med råstekt potatis och blommkåls puré.
Till efterrätt blir det, det som är kvar av gårdagens dvs vit choklad mouse med passions frukt.

Thomas Ö ett tips lägg en ansjovis i mitten av rulladen och slå sedan spadet i såsen, det blir super gott. Smiley
 

2010-01-17 16:03
Tomas: Nja, jag gillar inte ansjovis alls. Nöjer mig med det som står i receptet och några extra skruvar Smiley  

2010-01-17 16:21
"Älg biffar med råstekt potatis och blommkåls puré"
Hur dags ska jag komma? Smiley
 

2010-01-17 16:22
De där pannkakorna ja... De bekräftar min teori att vissa maträtter skall man bara låta vara som de är eftersom det inte blir gott att göra dem nyttigare och då är det liksom ingen idé. Då är det trevligare att äta originalversionen när man väl gör det, men kanske inte så ofta. Pannkakorna var alltså tyvärr det tråkigaste i pannkaksväg jag varit med om. Nästa gång blir det den vanliga sorten, ev med dinkelmjöl i stället för vetemjöl, stekta i smör. :(  

2010-01-17 16:27
Linnéa:

Här är ett tips på goda grymt goda kesoplättar ! (inte pannkakor men nästan :)

En liten burk valio laktosfria keso
2 ägg
3 msk dinkelmjöl

Blanda och kör med stavmixern för att få bort "kesoklumparna". Underlättar stekningen sen. Stek i smör. Gör inte för stora plättar och använd gjutjärnspanna :)

Ger 51 g protein !
 

2010-01-17 17:01
En "blodig" ryggbiff ,tzatziki med extra mycket vitlök! Pommes anna,eller råstekta potatis,har inte bestämt mig än?!
T kerstis! Föder du upp älg hemma hos dig? Eller!
 

2010-01-17 17:19
Åh, tack Golli, de verkar faktiskt ha potential, skall prova dem nästa gång.  

2010-01-17 17:46
Varsågod :) Det går att använda vanlig keso, jag är laktosintolerant därav valios i receptet..men Valios innehåller mer protein också :)  

2010-01-17 17:56
Susanne, Jag mailar en matlåda genom cyberrymden.

Tomas Jag gör som Runar (Carolas ex) när dom smyger in på baksidan av tomten. Smiley
Ps nämn inget för Polisen för jag har ingen vapen licens.
 

2010-01-17 18:01
Tackar, tackar Tomas! Smiley

Är inte alls bortskämd med älg, men tycker att det är såå gott! Sambons syster bjuder nästan alltid på det när vi kommer upp! Och hembakat tunnbröd. Och hjortron...... *mmmmmm*
 

2010-01-17 18:30
Bäst att passa sig när man passerar dina trakter då Tomas! Eller det kanske funkar bra med reflexväst!  

2010-01-17 18:37
lunch ungsrostad potatis med biffar (nötfärs, 2 ägg, grovstark senap, ketshup, finhackad lök, finhackar vitlök, salt, finmalen vitpeppar)
serveras med kall chilibearnese

middag

kycklingröra med baugette

(grillad kyckling tärnad i småbitar, hackad rödlök, pressad vitlök, 1 liten vanlig cremefraich, en lite cilicreme fraich, hackad tomat (urkärnad) ,salt och vitpeppar
 

2010-01-17 19:50
Här blev det kroppkakor idag :)  

2010-01-17 20:24
I dag blir det ekologiskt skjuten älgskavs gryta med trattkantarell, lite matlagnings grädde salta peppra och smaka av med lite vinbärsgelé eller enbär beror på humör, Servera med Gröna ärtor och ris på riktigt eller äggröra. Funkar lika bra på barn som på vuxna.

Bra initiativ till tråd..... Ny sen igår på Funbeat !!

Joakim
 

2010-01-18 15:32
Dillkött gjort på lammlägg köpt på Skillebyholms gård här i Järna.
Kräver dock lite planering då läggen måste kokas i ett par timmar och sen svalna innan man kan göra dillköttet, men det är absolut värt besväret. Mycket godare än så här kan det inte bli.
Serveras med potatis och rotfruktssallad.

Vi brukar köpa ett helt lamm varje höst.
http://www.skillebyholm.org/
 

2010-01-18 16:02
> ekologiskt skjuten älgskavs gryta
?
Älg skjuten med slangbåge?
 

2010-01-18 16:14
Vi åt fiskgratäng med äggsås till, skulle varit purjolök i också men det fanns ingen hemma.
Fisk i ugnsform med hemmagjort härligt mos runt omkring och på med såsen över fisken, mums
 

2010-01-18 16:16
David, men åtminstone på ekologisk grönbete utan tillsatser vad jag vet, och hemma jagad...  

2010-01-18 17:00
Vill tipsa om världens godaste soppa, brukar göra den som förrätt när vi har middag eller dyl. Funkar självklart som middag också... Kanske inte den nyttigaste dock men riktigt riktigt god.

2 rivna morötter
1 purjolök
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 kruka dill (eller 1 litet paket fryst)
1 ask mjuk kräftost (400g)
1 burk lätt creme fraiche (2dl)
1 burk kräfstjärtar (+ lite av spadet)
Ev salt & peppar

Stek morötterna och purjolöken i lite olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop (tillsätt kräftstjärtarna strax innan servering) Superlätt och supergott!
 

2010-01-18 18:02
Therese: låter intressant, men jag är av historiska skäl less på kräftstjärtar, men det går nog att variera lite.

Ps. känns lite onödigt att skjuta älgskaven, ekologiskt eller inte Smiley.
 

2010-01-18 18:10
Nu är vardagen tillbaka.

Tror inte den var ekologisk Smiley

External image
 

2010-01-18 18:37
Ida ble de äggakaga me fläsk.  

2010-01-18 18:41
Tomas, vad är blandningen med ligon till blodpuddingen..jag äter blodpudding ofta och tips på variation uppskattas :)  

2010-01-18 18:49
Golli

Det är Keso och bilden har ju bara jag lånat. Jag har så dålig skärpa i min kamera. Smiley

 

2010-01-18 18:54
Här blev det lasagne till middag. Perfekt för då blir det ett antal matlådor också Smiley  

2010-01-18 18:56
Här skall det alldeles strax bli rostbiffsmörgås. Philadelphia light på ena halvan, Majjo+dijon på den andra och sen rostbiff och skivade tomater emellan. Den som är mer generös med kalorierna tar majjo+dijon på båda halvorna. Yummie!  

2010-01-18 19:49
Fick lunch på jobb idag; kycklinggryta med dragon (måste fråga i köket vad den hade för "bas" för den var verkligen god) och svartvinbärskräm till efterrätt (som jag har liiiite dåligt samvete för att jag åt)

Imorgon ska jag ha Tabbouleh till lunch. Hittade mitt recept i helgen och insåg att det var jättelänge sen jag åt det! http://www.arla.se/Default.aspx?id=17653&RecipeID=19996 Lite annorlunda variant, men jag gillar den!
 

2010-01-18 19:49
Idag fick jag världens tristaste middag för jag bor själv på hotell (reser i tjänsten). muslibröd med smör, avokado, pumpafrön, tomat, läcköskinka med senapssmak, Samsø ost och valio laktosfria keso...tur att man åt en rejäl pastalunch (http://www.tasteline.com/recept/tastelines_pasta_rabiata) annars hade jag aldrig orkat springa :)


 

2010-01-18 22:01
Lunch:
Vegetarisk lasagne med röda linser, borlottibönor, paprika, svamp, lök, rucolla och ricotta i, fullkornsplattor och givetvis mozzarella på toppen.

Middag:
Omelett med lök, svamp, räkor, salladsärtor och en sallad + ett par tortellini jag hittade i kylen...
 

2010-01-18 22:42
Blev någon sorts rotsakssoppa, smoooth, med pesto på.
Idag tror jag det blir fisk med mandel?
 

2010-01-19 07:28
Citrongrillade rotfrukter med hemmagjorda potatischips och purjo/vitlökssås.  

2010-01-19 15:42
Köttfärslimpa med brunsås och potatis blir det idag. Smiley  

2010-01-19 18:02
Sjötunga med tryffel och saffransås blir det till middag.  

2010-01-19 18:08
Lax i ugnen, med potatis och örtagårdsås.  

2010-01-19 22:23
det blir chili con carne med ris...mm...  

2010-01-20 08:25
Till lunch blir det skaldjursgryta, provencalsk sallad och hembakat fullkornsdinkelbröd med valnötter, solros-, pumpafrön och honung :)  

2010-01-20 08:41
Havsabborre med syltad pumpa och sesamaioli till middag. Lunch är inte bestämt. Förmodligen någon typ av sallad med hembakat bröd.  

2010-01-20 09:07
Fänkålsgryta?  

2010-01-20 09:48
Idag blev det stekt fullkornspasta med kyckling (med sojabönor, lök, paprika, vitlök, rapsolja, sojasås, salt, peppar, cayennepeppar, chilipulver, och nån kinesisk gegga som inte går att översätta till svenska). Inte gourmé, men helt OK.  

2010-01-21 16:28
Idag blir det födelsedagsmiddag hos föräldrarna..persisk lammgryta med jasminris Smiley  

2010-01-21 16:34
Mumma Smiley. Jag kommer fortfarande ihåg min barndomskompis föräldrars persiska mat. Inte specifikt vad det var, bara att det var sjukt gott!  

2010-01-21 16:56
Här blir det en helt fantasilös smörgås med philadelphia light, avocado, pressad lime, rödlök, salt och peppar. Till det en kopp te. Fantasilöst men gott!  

2010-01-21 21:11