Så fungerar FunBeat

En tråd till om alternativ till FunBeat

Hej,

Har läst tidigare trådar om alternativ till FunBeat men känner ändå att jag inte hittat rätt riktigt.

Jag är FunBeat-användare sedan närmare tio år tillbaka (merparten av tiden Premiummedlem) och skulle egentligen absolut inte vilja byta. Men det är ju tyvärr uppenbart att det kommer att behöva ske inom kort. Nu fungerar inte importen från Garmin för mig, vare sig manuellt eller automatiskt, och jag kan inte heller ladda mina rapporter. Temporärt eller inte - nu behöver jag gå över till något annat känner jag.

Det jag framför allt uppskattar med FunBeat är rapportfunktionen. Jag har 6-7 olika rapporter (antal träningsdagar, löpdistans, längsta löppass per månad, vikt mm mm) och vill gärna ha motsvarande framöver. Grupperna är också värdefulla, men för mig *måste* de inte vara på samma ställe, även om det så klart är ett plus.

Jag har en Garminklocka och har kollat in den sajten, men tycker att den är rörig och ointuitiv. Men om det *går* att få de rapporter jag vill ha kanske det är enklaste lösningen. Å andra sidan låser jag in mig till Garmin? Tycker dock att de gör väldigt bra klockor, så det känns inte som mer än ett principiellt problem...

Har ett konto på jogg, men lyckas inte just nu importera mina pass från Funbeat (och kan jag få samma rapporter?).

Excel skulle vara ett alternativ, men jag är tveksam till om mina Excel-skills räcker för att få ut rapporterna som jag vill. Å andra sidan vore det skönt att inte vara beroende av en sajt som kan gå i putten...

Tacksam för input!
 

2019-11-17 11:38
Kan väl tyvärr inte hjälpa dig men tänkte i alla fall ge några kommentarer. Jag har inte använt Garminimporten på länge eftersom en hälsporre har spökat. Av olika skäl så valde jag dock att ge mig ut på en kort joggingtur idag. Jag har ju läst om diverse problem med importen på sistone, men för mig fungerade den klockrent.
Jag tränar mycket crossfit och använder statistikfunktionerna mycket för att hålla koll på hur jag utvecklas i ett antal övningar. Det är statistiken som jag känner är styrkan med Funbeat. Och särskilt att den är så flexibel. Att det går att använda den på så många olika sett. Det är något som jag inte har hittat någon annan stans och det är anledningen till att jag har blivit Funbeat trogen under 10 år. Jag fortsätter gärna att regga min träning här, men tyvärr så måste man ju se om sitt hus, så jag kommer att följa den här tråden för att se om det finns någon som har hittat något liknande.
 

2019-11-17 14:25
Tack Pontus!

Jo, inser också att problemen med Garmin-importen just nu inte behöver vara generella - tidigare har det funkat för mig när andra har haft problem. Ser det mer som ett symptom på ett större problem som finns, att saker inte riktigt funkar som de ska längre.

Håller helt med om det du skriver om hur flexibel statistiken är. Och det var också där jag körde fast när jag tittade in på Garmins sajt lite grann - att jag inte omedelbart hittade möjligheten att få ut samma statistik.

Då får vi hålla tummarna för bra tips i tråden!
 

2019-11-17 15:04
Letar nu som du efter en bra träningsdagbok.

Kanske är ett problem (för oss) att de som hittat ett bra alternativ inte är kvar?
 

2019-11-19 09:13
Vi som är kvar är ju det av en anledning tänker jag.

 

2019-11-19 09:32
PaceUp känns inte på något sätt som ett alternativ till Funbeat, utan man vill ju ha en träningsdagbok med importfunktioner från de kända tillverkarna, att lägga allt i Garmin Connect känns inte bra, om man efter en tid byter märke på träningsutrustning, ett märkesobundet alternativ är ju önskvärt.  

2019-11-20 08:40
Håller med om det ni skriver ovan ... men något alternativ måste väl finnas, nu när vi börjar nå vägs ände här? Och jag känner som många, PaceUp verkar inte vara det jag söker. Tyvärr.  

2019-11-20 17:22
Hej,

Jag tänker satsa på jogg.se. Den är helt OK och hyfsat nära funbeat, Inte lika bra förstås, annars hade jag inte varit kvar här.
PaceUp:s hemsida fick mig inte att fatta vad det är går ut på. Paceup poäng?

Samtidigt använder jag också strava för den har riktigt bra med segment och rundor. Mycket bättre än garmin connect. Sammanställningen i strava är dock kass så därför blir det även jogg.se.
 

2019-11-20 20:14
Jag har kollat och testat:

* Svettig, de hjälpte mig med min excel import. Vilket var ett stort plus. Sedan saknar jag lite funktioner där, men det funkar.

* Twiik/Shapelink, här kunde de inte hjälpa mig med excel import, så att förlora all historik var ju inte intressant. Annars såg det rätt bra ut faktiskt. (skulle fler fråga om hjälp med import kanske de skulle titta seriöst på det ?)


 

2019-11-21 07:07
Tack Jonas och Nisse för input!  

2019-11-21 08:33
Jag undrar om funbeat kommer finnas kvar som arkiv? Då kan jag ju leva med att byta plattform till årsskiftet (Garmin connect för min del). Det vore ju synd att förlora 10 års träningsdata bara sådär. PaceUp ger jag inte mycket när det gäller importen av tidigare träningsdata.  

2019-11-21 09:43
Jag tror inte någon annan plattform erbjuder den variation och mängd av funktioner som funbeat erbjuder.
Den helhetslösning funbeat har finns inte samlad någon annanstans. Jag var ute efter en digital träningsdagbok, typ excelark men fick extra allt med på köpet.

Den plattform jag verkligen behöver, där jag kan logga mat och kalorier, har i princip den träningsdagbok jag behöver men funbeat är så mycket bättre vad gäller träning.

Framförallt kommer jag att sakna alla bekantskaper, roliga såväl som oroliga, som jag gjort under resans gång.

Tack för allt hör ni.
 

2019-11-21 16:03
Jag använde denna exportfunktion:

https://funbeat-export.azurewebsites.net/

Fick min data på json-format. Nu tänker jag bygga en egen mysql-databas dit jag tänker importera utvald data. Sen får vi se. Måste ju bli formulär för att mata in nya pass och rapportfunktioner, men det blir specialhack för mig och inget generellt verktyg.

Kan lägga ut lite info om vad jag väljer att använda för teknik och liknande på min blogg, pnott.se, om någon är intresserad att försöka bygga sin egen variant.
 

2019-11-22 11:09
Spännande, Pontus! Jag har själv inte de kunskaper som behövs men det vore ju toppen om någon får feeling och gör en sådan lösning brett tillgänglig.

En annan fråga: om man exporterar sin data i JSON-format istället för i Excel (jag tog ut den i Excel häromdagen, med tanken att eventuellt se om jag klarar mig på det), finns det andra befintliga tjänster där man kan importera in filen?
 

2019-11-22 12:38
Har någon kollat in / övervägt Training peaks?  

2019-11-27 13:36
Använder training Peaks och betalar du för abonnemanget då är otroligt bra. Massor med analys och statistik och en riktigt bra app.
Kör mest swimrun och triathlon så för t.ex. styrketräning vet jag inte. Loggar inte mer är tid på gymmet och manuella kommentarer om vikter osv.

Finns dock inget community då man enbart loggar för sig själv och ingen annan kan se din träning eller kommentera.

Kör med TP och numera jogg för att få den peppande biten, dom flesta av "mina" gamla Funbeatvänner har gått över till jogg.
 

2019-11-28 11:44
Någon som har en bra Excel träningsdagbok att rekommendera ?
Gärna så komplett som möjligt, så jag slipper justera allt för mycket.
 

2019-11-28 14:29
Robert, vad betalar du för training peaks?
Kunde du importera historiken dit?
 

2019-12-03 15:32
PS. Kan du importera direkt från tex Garmin till training peaks?  

2019-12-03 15:33
Jag skapade i panik ett jogg-konto för ett år sedan och har nu börjat logga även där för att testa. Det är inte Funbeat och Forum verkar ganska trist.

Jag är inte så statistiknördig, jag är okunnig om sådant så jag har faktiskt inte brytt mig. Jag myspysspringer, så mycket utav statistiken är säkert överflödig..

Jogg får duga, jag har ju även Strava och Movescount (så länge nu Movescount är kvar).

PaceUp-appen säger att jag ligger på 9:e plats i Gold League på 25622 poäng. Vad betyder det? Den som ligger på första plats har 28806 poäng. Jag som inte tränar särskilt mycket, hur kan jag ligga på 9:e plats? Hur är den listan skapad? Är det en "snäll" lista för att peppa mig? Den verkar orimlig! Värdelös. Jag kommer att plocka bort mitt konto från PaceUp…

Jag är också nyfiken på om någon annan hittar ett bra alternativ till Funbeat. Jag hänger kvar så länge det är rimligt..

Kram,
Jenny
 

2019-12-04 20:10
Trainingpeaks är rätt dyrt typ 1000kr/år men man kan ju köra gratis också men missar då en hel del funktionalitet.

Har inte fört över data från Funbeat till TrainingPeaks. Kört parallellt i 3-år då Funbeat mest har varit för det sociala och trainingpeaks för analys.
Vet inte om TP erbjuder import av typ excel.

Jogg får ersätta det sociala som funbeat har erbjudit.

//R
 

2019-12-07 16:57
Nån som tetat twiik? Såg det bara via en sökning som ett ev alternativ  

2019-12-09 16:13
Från mitt tidigare inlägg ovan:

Twiik/Shapelink, här kunde de inte hjälpa mig med excel import, så att förlora all historik var ju inte intressant. Annars såg det rätt bra ut faktiskt. (skulle fler fråga om hjälp med import kanske de skulle titta seriöst på det ?)
 

2019-12-10 08:27
Jag kan leva med att börja om från början, mina 12 år på Funbeat kan man väl damma av vid något nostalgiskt tillfälle.  

2019-12-10 10:04
Jag försöker att koppla ihop Twiik med Movescount, men fattar inte var jag ska acceptera i Movescount utan kommer bara till min översiktssida. Någon som fattar?  

2019-12-12 09:06
om jag förstå Suunto rätt kommer Movescount att försvinner.

de satsa istället för deras egna Suunto app. kan det vara en del av problem?
 

2019-12-12 09:51
Hej, jag vill tipsa om https://finalsurge.com/ som ett alternativ till FunBeat. Jag gick över för ca. ett år sen. Det är framför allt en träningsdagbok med bra planeringsmöjligheter, import att av pass från alla möjliga källor och hyfsad statistikfunktion. Det är egentligen tänkt som ett verktyg för kommunikation mellan tränare och idrottsfolk men det funkar fint för mig som vill ha en träningsdagbok.
//Björn.
 

2019-12-12 17:29
Tack för tipset, den ser lovande ut!  

2019-12-12 22:50
Jogg.se och Svettig.se, som ryms under samma paraply, verkar vara hyggligt trevliga alternativ till funbeat, tycker jag. Är där någon av er, här, som cruisar mellan dessa båda sidor, och som trivs med det? Jag är mest intresserad av att få tillgång till en vettig träningsdagbok, där man kan skriva litegrann i fritext, och som funkar för att logga olika slags träningsformer.  

2019-12-13 00:10
Japp, jag häckar på de båda och är nöjd med det. Smiley

Särskilt nu som Jogg/Svettig tänker satsa på att utvecklas och lägga till fler funktioner.
 

2019-12-13 09:21
Tack @Björn Andersson för tipset Final Surge! Verkar mest lovande av de siter jag kollat på hittills! Med app som synkar mot webbsidan också Smiley
 

2019-12-13 20:28
Jag tror att jag gör som du, Annica. Smiley Det låter ju schysst att de tänker utveckla sidorna, också. Åtminstone en liten dos av träningsloggande, framför min laptop här hemma, vill jag allt få mig. Också år 2020.  

2019-12-14 00:08
Precious Angel, passa på och hoppa in i diskussionen på jogg om vilka funktioner de ska satsa på, https://jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=2214 och gör din röst hörd. De kan säkert inte fixa allt vi ber om, men ju fler idéer och förslag de kan välja mellan ju bättre. Då ökar chanserna att vi får utveckling alls Smiley
 

2019-12-14 12:30
I dagens månadsutskick från PaceUp står det att Funbeat stänger 5 januari. Tack för den! Från att inte supporta till "Släckt och stängt".
Så trist.
Jag finns på Jogg.se. Kom dit! Lägg till mig på vänlistan!

 

2019-12-15 14:31
Final Surge såg bra ut för att kunna användas med blandade aktivitetstyper, men det verkar helt sakna funktion för att kunna se och dela träning med vänner, allt är baserat på att man ser sin egen data, samt om det finns en coach (vilket affärsmodellen är uppbyggd på, det enda som kostar pengar i systemet) så ser coachen all data, men verkar inte gå att använda som ett socialt verktyg, inte vad jag sett i varje fall.
Funbeat stängs ju ned efter årsskiftet, så letar med ljus o lykta efter alternativ.
 

2019-12-15 14:33
Något alternativ med så skiftande träningsformer, möjlighet till rapporter, forum och bloggar betvivlar jag existerar. Funbeat är liksom träningssajten med extra allt.  

2019-12-15 14:55
Rolf, du kan inte fortsätta din blogg på Jogg?  

2019-12-15 17:38
Det enda jag inte gör är att jogga/ springa så jag tror inte jogg passar mig.  

2019-12-15 23:04
Svettig.se kanske är mer din melodi då? Smiley  

2019-12-16 08:20
Håller mig till Viktklubb. Den har de funktioner jag verkligen behöver för att komma till rätta med vikten: kosten. Sedan går det att regga träning som jag behöver där. Faktum är att vad jag saknat mest på funbeat och bäst behövt har jag där. Sedan har funbeat extra allt vad träning beträffar så det har varit ett nöje för den skull att hänga här. Nu kommer jag att hålla mig till en sammanhållen weplats för vikt och motion. Så det blir där jag håller. Soffpotatisen som kämpat med vikten och tycker det varit bra nog att ta sig ut på en promenad har ofta känt att han inte platsar bland atleterna som jagar personbästa.

Å andra sidan har jag gjort några givande belantskaper här som förvisso tillhör de verkligt aktivas skara och som verkligen stöttat mig i min kamp, ingen nämnd och ingen glömd.
 

2019-12-16 18:29
Kanske lite fel forum ,men...Nu har jag flyttat info från Movescount till Suunto app, det gick smidigt. Nån som vet om det finns en web sida till Suunto app som det fanns för Movescount? Lättare att analysera på dator än i tfn  

2019-12-17 09:23
Hm, det verkar ju som om Movescount är kvar, det är bara app:en som ändras till Suunto. Ingen som vet var man godkänner koppling på Movescount?  

2019-12-17 10:19
På funbeat? Det är en premium funktion

På jogg är det också en premium funktion

Klicka på nytt pass sedan klicka på import och där efter kan man koppla movescount och suunto.

Men på jogg var det begränsat till hur långt tillbaka i tiden den skulle synca. Men jag har fått alla år från funbeat till jogg
 

2019-12-18 07:57
Tack till alla för svar i tråden!

Har bestämt mig för att börja med att köra Garmins egen sajt samt synka till Jogg, som än så länge inte har riktigt den funktionalitet jag efterlyser, men är på väg i en positiv riktning och därmed mycket väl kan bli ett bra alternativ så småningom.

Och sist men inte minst, ett stort tack till den tidigare välfungerande Funbeat-sajten och till alla kunniga och hjälpsamma användare här inne som på olika sätt hjälpt mig framåt i min träning sedan 2011! Hoppas vi möts igen, någonstans.

 

2019-12-22 11:32
6994 träningspass från åren 2003-2019 är nu migrerade till jogg.se. Det blir väl som med all förändring, dvs. skitjobbigt i början men man vänjer sig.

/Funbeatmedlem sedan starten och då migrerade jag hit det som tidigare loggats i Piggelin.
 

2019-12-30 10:46
Ses på jogg!
 

2019-12-30 13:55
Jag har nu registrerat mig på Twiik, TrainingPeak och Final Surge. Jag tänker köra dem parallellt under januari för att se vilken som passar mig bäst, innan jag väljer en av dem.
Liten brasklapp gällande Twiik är att de riskerar att gå samma öde till mötes som Funbeat. Tittar man på http:// www.allabolag.se på Wellnesstech Labs International AB som utvecklar Twiiks så ser man röda siffror.
Denna gång vill jag ha en långsiktig lösning.
 

2019-12-31 17:05
Hej,

Jag håller på med en ersättningssida för Funbeat om ni är intresserade.

Den är inte klar ännu men se till att spara din Funbeat data så att du kan importera den sen.
http://www.funbeat.se/myprofile/export.aspx

Just nu ligger den på min egen domän men den ska få sig egen med tiden. Anmäl dig gärna med din email så skickar jag ut när det är dags.

https://johanmartensson.se/
 

2020-01-10 13:21
Vad roligt Johan!

Hur går det till?

Jag har ju redan fört över till Jogg.se. Jag gissar att det kommer att vara ett glapp mellan att Funbeat stängs ner och innan din sida öppnar? Jag skulle alltså snarare behöva föra över från Jogg.se? Du kanske märker att jag inte kan något om det här, men jag vill gärna förstå!

I vilken form har du tänkt dig att driva detta? Gratis? Mot kostnad? Jag har precis betalat för ett år på jogg.se...

Nyfiken så klart, jogg.se är inte lika bra som Funbeat, jag saknar Funbeat!

Kram,
Jenny
 

2020-01-11 16:03
Hej Johan,
Det låter intressant!
Jag försökte registrera mig som intresserad på din sida, men jag är inte säker på att det fungerade.
Mvh Hans
 

2020-01-11 23:13