Så fungerar FunBeat

Ambition med Funbeat.se?

Fick just mail om att mobilappen också för iOS avslutas. Använder inte mobilappen även när den fanns för Android så detta har ingen direkt påverkan på just mig. Frågan är vad ambitionen är med webbaserade Funbeat.se? Har idag inte hittat något som är lika bra på att översiktligt kunna se, analysera och jämföra pass, sträcka, hastighet osv.

Hoppas det webbaserade verktyget har mer tid kvar. Förstår att det kan vara en strategi att med tiden flytta över allt till paceUp. Vad är ambitionen framåt, och ungefär med vilket tidsperspektiv?
 

2019-09-10 14:19
Detta är jag också intresserad av, eftersom funbeat.se är mitt primära och viktigaste verktyg för att spåra träningen.
Bättre går inte att hitta imho.
 

2019-09-10 15:44
Samma här - det är analysdelen som är mest intressant, ihop med de enkla exportmöjligheterna till csv-fil som jag kan dra in i och analysera med hemma vid. Det sistnämnda kan jag till viss del få via Garmins site, men inte alls lika smidigt och inte all historik.

Sen är, eller var, diskussionsgruppena en guldgruva. Fortfarande är de bra när man googla och får träffas på 10 år gamla diskussioner om fortfarande är relevanta.

 

2019-09-10 19:11
Jag använder också funbeat.se sedan 10 år. Appen använder jag i princip aldrig. Jag tankar helt enkelt in data från träningsklockan, tidigare Garmin och på senare år Suunto. PaceUp är helt ointressant. Jag hoppas att funbeat.se lever kvar och utvecklas, men jag oroas lite av att det såvitt jag förstår fortfarande inte går att importera från Suunto appen till Funbeat, utan bara från Movescount. Det är en av anledningarna till att jag inte uppdaterat till en ny Suunto klocka.  

2019-09-10 19:27
Hej på er!

Ambitionen är att behålla Funbeat på webben så länge det är möjligt. Man bör dock veta att plattformen är föråldrad och att ekonomin inte håller för vidareutveckling.

Vi kommer fortsatt att bygga ut funktionalitet och analysfunktioner i paceUP! och är naturligtvis tacksamma för alla tips vi kan få på 'must have' funktioner från Funbeat.

Med vänlig hälsning,

Jonathan
 

2019-09-10 23:44
Rätt enkelt om an tänker efter.
En ej väl fungerande site = färre aktiva användare = färre annonsörer = färre kronor...
Även hur reklamen visas, tyvärr måste jag erkänna att jag kör med AdBlocker :'( för att över huvudtaget använda Funbeat, full förståelse för att reklamen krävs men placera/visa den på ett vettigt sätt.

Så bara att välja väg, satsa på framtiden eller lägg ner innan teknik- och ekonomiska skulden blir för stor.

För egen del så är det bara en enda sak som gör att jag fortfarande registrerar pass på Funbeat (vilket ger mig extra jobb då andra siter läser in ALLA pass från Garmin Connect automagiskt)...

Statistiken över träning och redskap Smiley, den är sjukt bra

/M

 

2019-09-11 10:50
Jag är nöjd om sajten Funbeat bara lever vidare så länge som [ekonomiskt] möjligt utan förbättringar och med minimalt underhåll. Speciellt då det låter som att PaceUp i framtiden kommer att bli bättre på punkter där FB idag excellerar. Sätta flexibla mål, logga användning av utrustning, kolla rapporter över statistiken. (Använder inte appen och synkar ingen data utan matar in allting manuellt.)  

2019-09-11 14:29