Så fungerar FunBeat

FunBeat? Eller PaceUP!?

Vad använder ni? Och varför?  

2019-07-28 21:38
Tycker inte du kan jämföra dessa siter. FunBeat är rejält mycket mer seriöst för din träning och träningsuppföljning. PaceUP är mer en lekstuga där du lite lottomässigt får poäng för ditt träningspass. Poäng som du sedan ska jämföra med andra. jag är t.ex. på 93:e plats i "platinum league". Vad tillför det min träning och uppföljning? PaceUP kanske kan bli nåt i framtiden, men nu ser jag inget jag har nytta av för min träning. Jämför istället Funbeat med Strava, TrainingPeaks eller rent av Garmins egen site (om du har Garmin vill säga)  

2019-07-29 00:32
Tack för svar. Jag menade vilken app ni använder. Men jag håller med dig, både appen och webben så så är FunBeat mer seriöst. Synd bara att appen inte utvecklas längre, så hur länge kommer denna att fungera? Var ju tre år sedan den uppdaterades.
PaceUp! appen har ju inte ens funktionen autolap, bara en sån sak gör ju att den inte känns seriös.
Har inget från Garmin, inte ens en träningsklocka. Har endast wahoo pulsband, apple watch och iPhone.
Men funderar skarpt på att skaffa en garmin klocka.
 

2019-07-29 10:53
Eftersom jag har Android har Funbeats app inte fungerat på länge.
Och om jag förstått rätt går det ej att ladda upp från PaceUp till Funbeat, vilket var vad jag hade appen till...

Tråkigt dött på denna sidan när det inte ens utvecklas så att funktionerna behålls utan att man låter funktion efter funktion dö med den gamla koden.

Känns tyvärr som att Funbeat snart är nära döden igen...
 

2019-07-29 15:32
För mig är träningsstatistiken det centrala och för den så har jag inte hittat något som är bättre än Funbeat. När jag springer (fast det har gått väldigt trögt med löpningen de sista åren p g a diverse skador) så använder jag en Garmin-klocka. Men min träning består till stor del av Crossfit, och där vill jag kunna registrera vikter och övningar.
Funbeat-appen har jag använt dels när jag glömt att ta med mig klockan, dels för att snabbt kunna registrera mina crossfitpass och övningar. Praktiskt, men eftersom statistiken är mitt fokus så är Paceup absolut inget alternativ för mig.
 

2019-07-30 12:54
Hur registrerar du dina crossfit-pass? Som kommentar? Kör själv lite crossfit-inspirerad träning ihop med min löpning. Vilken klocka har du? Funderar på att byta ut min apple watch.  

2019-07-30 13:34
crossfit och simning i bassäng skriver jag allt som kommentar.  

2019-07-30 19:42
Precis. WOD:en blir en kommentar, men ett lyft skriver jag ofta in som övning vilket gör att jag kan få statistik på hur tungt jag lyfter.
Klockan är så gammal vid det här laget, så jag nöjer mig med att säga att jag använder Garmin. P g a skada så har jag sluppit ifrån de problem med Garmin som har varit på sistone.
 

2019-07-31 13:44
Tack för tipset. Har aldrig testat/sett att det finns massa färdiga gym-övningar, och möjligheten att skapa egna. Men antar att du alltid väljer ”manuell registrering”, inte ”spela in nytt pass”, när du kör med vikter?  

2019-07-31 18:47
Manuell registrering, oftast på webben samt import från Garmin är det jag använder. Spela in pass med appen gör jag mycket sällan.  

2019-08-01 11:06
Skaffade Pace-up när Funbeat skickade ut mejl för något år sen. Dock hittade jag bara en massa gamla träningspass som var gamla. Däremot när jag loggar in i Funbeat på webben så syns inga pass som jag loggar med Pace-up.
Gillar Funbeat men appen existerar inte längre till Android.

Går det inte att importera träningspassen till Funbeat från Pace-up?
 

2019-08-20 09:02
Nope t-  

2019-08-20 15:47
Gillar också Funbeat. Använder den som träningsdagbok, och låter Garmin eller liknande registrera träningen (och importerar automatiskt in hit).  

2019-08-20 19:24
Om man vill gå vidare och hitta en någorlunda braersättare till Funbeat, vad rekommenderar ni då ?

PaceUp är definitivt ingenting för mig.

Jag är här på Funbeat för den otroligt bra träningsdagboken och statistiken. Smiley
 

2019-09-10 14:46
Tyvärr samma här, har laddat ner PaceUPs App och kollat in siten, men uppenbarligen inte samma målgrupp för dem som FunBeat, eller i varje fall inte för mig. Vilket så klart är synd med tanke på att de är ägare - jag hade hoppats att de skulle integrera lite mer av FunBeats funktionalitet, och inte bara "köpa användarbas" för sin egen App och site.

En fråga till PaceUp-gänget, som uppenbarligen läser här, har ni plan att vidareutveckla PaceUP appen för att täcka in mer FunBeat-funktioner, eller har ni fullt fokus på gamification-biten i första hand? Bra att veta om man kan ha några förhoppningar om framtiden, eller om det är lika bra att byta till en annan platform så snabbt som möjligt (vilket just nu främst ser ut som egen databas + frontend).
 

2019-09-10 14:55
Var på väg att lämna förra vändan det begav sig, men har hängt kvar. Då fastnade jag för Jogg som "minst" dåligt, gillar inte Strava. Ska kolla lite på PaceUp statistiken, det är därför jag hänger på FunBeat  

2019-09-10 14:56
Kikade lite hastigt på PaceUp men det ser inte ut att vara det jag behöver.

Funbeat ser fortfarande ut att vara bäst för mina behov.
 

2019-09-10 15:43
Är du löpare/cyklist//triathlet är TrainingPeaks outstanding. Gratis om man kan klara sig utan PMC (som är TP:s styrka) annars kostar det en (rejäl) slant. Jag betalade för TP under tiden jag tränade riktigt seriöst för att ta mig till Ironman-VM på Hawaii. Numera använder jag gratis-TP och har eget PMC i Excel. Finns gott om Excel-templates på nätet.  

2019-09-10 21:12
Hej på er!

Gamifieringen är ju paceUP!'s unika vinkel, men vi satsar också på att få en träningsdagbok med statistik på plats. Ni kan utvärdera själva på https://www.paceup.se/paceup-member-login/

Vi jobbar på att bygga ut analysfunktioner och möjlighet att ändra pass, men än så länge är Funbeat mer flexibelt, även om verktyget som det bygger på nu är föråldrat.

Med vänlig hälsning,

Jonathan
 

2019-09-10 23:41
Hej Jonathan,

Tackar för svar! Låter försiktigt lovande får man väl säga. Jag har provat gamification för träning via andra siter, konceptet i sig inget för mig har jag kommit fram till, liksom gamification i många andra sammanhang.

Lite parallel diskussion här och i andra tråden på liknande ämne, men viktiga funktioner för mig att få in på PaceUp för att få mig att överväga att byta/använda den siten/appen, mer eller mindre i prioritetsordning:

1) Träningsmål
Angränsar ju till rätt mycket tilll gameification-konceptet, men funbeats väldigt flexibla system här för att sätta upp och tracka dessa - för historisk data eller ny data - är väldigt smidigt. Men detta känns som något som borde passa väl in i ert koncept, som en variant man skulle kunna välja (mål för sig själv endast, för en grupp, säsong, etc, etc)?
2) Träningsutrustning
Att logga använd tid för olika utrustningar, skor speciellt, är väldigt användbart
3) Fler träningstyper
Mängden träningstyper man kan välja är väldigt fördelaktigt, speciellt för att göra statistik på detaljnivå för sin träning.
4) Övningar
Möjlighet att lägga in detaljer för övningar; reps, set, kommentarer. Nu gymtränar jag inte så mycket för närvarade, men när jag gör det så är det väldigt mycket värt för en kontinuerlig och enkel uppföljning av utvecklingen för varje kroppsdel/muskeldel.
5) Enkel inmatning för manuella pass (enklare än vad jag såg i appen nu gärna).
Jag använder detta för få svart på vitt hur väl jag följer upp diverse prehab/rehab-program t.ex., och vill då bara kunna mata in väldigt snabbt, tid, typ och kort kommentar vad som gjordes - direkt, eller oftast timmar eller dagar efter när jag hinner.
6) Utökad statistik
Mer statistik är alltid bra, även här är funbeat's flexibla system väldigt tacksamt. Men känns som något ni troligtvis har i utvecklingsplanen redan; om datan finns där är det ju trots allt en tacksam utökning av funktionalitet för relativt lite utvecklingstid, och också något som jag tror också kan locka mycket användare om det utökas och förstärks.
7) Ändra pass
Verkar jag inte vara ensam om att efterfråga.

Punkt 1-3, till viss del 4, ser jag som absolut nödvändiga, resterande mer bonus. Som betalande medlem här på funbeat har jag inget emot att fortsätta betala för dessa typer av tjänster, något att kanske tänka på som en möjlig finansieringsväg för att lägga (mer) resurser på att bygga ut "funbeat-liknande" funktioner på PaceUp (premiummedlemskap).
 

2019-09-11 02:01
Precis som många skriver så är det fantastiska med funbeat att man kan få ut bra statistik. Jag vill göra 365 timmars träning på 365 dagar, ett vettigt mål som jag vill kunna följa per månad och ackumulerat. Detta verkar inte alls gå i pace up?

Strava har denna funktion, även om den inte är snygg.

Paceup verkar endast ta hänsyn till löpning och cykling, men det finns ju 100 tals ytterligare att träna i olika former.

Jag hoppas ni vill titta på detta, annars finns det inget syfte att fortsätta. Jag vill tror att många som tränar seriöst använder funbeat just för att följa framsteg och statistik. Inte för massa gaming-points.


Väl mött //
 

2019-09-11 09:52
Det Joel och Johan sa.
Statistik. Träningsformer. Egna mål. Kunna redigera pass. Logga utrustning.
Flexibiliteten.

Är helt ointresserad av poäng. Vilket verkar vara PaceUps tyngsta feature.
 

2019-09-11 17:55
Tack för värdefull input!

Med vänlig hälsning,

Jonathan
 

2019-09-11 22:10
Saknar vettigt statistik i PaceUp - vad är det för larv med poäng?
Som användare så vill jag kunna se och följa upp statistik över tid olika typer av sport, lopp, motion o träning. Det är sorgligt att alternativ till Funbeat inte finns, jag har i närmare 10år har lagrat o sparat statistik Funbeat .

// Smiley
 

2019-09-15 16:12
Hej Niklas!

En sammanställning över din träningsstatistik (inklusive ansträngningspoäng) hittar du på https://www.paceup.se/paceup-member-login/

Med vänlig hälsning,

Jonathan
 

2019-09-16 19:28
Det går fortfarande inte att visa t ex antal km/vecka, snittfart per vald period, inte hur mycket man lyft på styrketräningen eller fördelningen mellan olika aktiviteter i procent. Det går inte att visa eg någonting intressant, så vitt jag kan se. Jag är inte så väldigt imponerad av den statistik man faktiskt får ut.

Måtte aldrig Funbeat gå i graven! Det näst bästa alternativet kan inte ens kallas god tvåa efter Funbeat när det gäller statistik och analysmöjligheter.
 

2019-09-16 20:40
Dessutom har Paceup rent ut sagt fel, men det kan nog beror på att jag nyligen kopplade ihop GC och Paceup.

Men jag har definitivt sprungit mer än 95km i år (705km om jag inte missminner mig, så jag ligger lite efter mitt mål - ytterligare en funktion som inte finns i Paceup: att kunna sätta egna mål).

154 pass under 2019 hittar Funbeat på några sekunder. Paceup brukar tima ut i appen och bråka, men på webben under "this year" hittar den 20.

När jag försöker se statistik för tidigare år i Funbeat väljer jag år och datumrange synnerligen smidigt i kalendern och klickar vidare. Kommer lätt bak till 2013 eller 2007 om jag vill det. Jag hittar inget annat sätt att backa i Paceup och se äldre pass än att bläddra bakåt med pilarna, månad för månad. Så om jag vill leta reda på min första mara 2007 eller när det nu var kommer det att ta länge. Jag kan inte filtrera kalender på Paceup att visa enbart viss träning heller.

 

2019-09-16 20:52
Reggar manuellt och import via Garmin.
Så enkelt och bra.
Har reggat sen slutet på 2006 och fasar för att FB någon gång lägger ner.
Provade också jobb.se/skid.se när FB var på väg ner. Där fanns inte vad jag vill ha.
Många träningsformer, enkelhet, statistik, historia (egen och vänners) väger tungt.
Går att klara sig utan appen då Garmin ändå gör jobbet.

Kan tänka mig att paceup och de poäng man får kan vara jättebra för yngre och de som precis börjat träna.
Men för en annan känns det nästa löjligt:).
 

2019-09-18 12:45
Statistiken är inte värd så mkt när träningsformer klumpas ihop till grupper. För mig är detta ett steg bort från användarna. Verkar vara lite olika i appen och om man loggar in via hemsidan.

Min data är mer låst i paceup också, vad jag kan se, vilket ger mig en känsla av ännu en mainstream app, också ett steg bort från användarna.

Efter att ha provat paceup flera ggr nu kan jag inte se hur det skulle kunna ersätta funbeat, fundamentalt olika system och målgrupp.

Har la gått rätt lång tid nu, men det kanske är mer i pipelinen, vad vet jag, vore kul om systemen integrerades mer.
 

2019-09-24 16:34
Har nu fått alla träningstillfällen synkat t PaceUp (tog en vecka lite drygt). Saknar/hittar däremot analysfunktioner och grafer mm i PaceUp så kort o gott Funbeat beats PaceUp.  

2019-09-26 10:47
Håller med Niklas Smiley  

2019-09-26 10:50
...  

2019-10-22 09:12
Har varit i kontakt med Jogg och dom är väldigt hjälpsamma med att flytta över data från Funbeat till sin sida.
Snabba svar och ett trevligt tillmötesgående.
Lyssnar även på dom brister som Jogg har jämfört med Funbeat, sen är det inte säkert att dom gör något åt det.

Mitt beslut blev definitivt när Calle Vedahl fick sitt konto raderat för att han var kritisk och nu är hans kritiska inlägg ovan också modererat.
Ger noll i förtroende och troligtvis kommer mitt konto och detta inlägg också raderas.

Har ”räddat” min data så det gör inte så mycket.
Tycker att PaceUp grabbarna kör med dold agenda och mest fiskar användare hos Funbeat till PaceUp.
Det är ju inte i närheten samma målgrupp.

Tack för alla chattar, motivation, inspiration.
Hörs vi igen så är det på Jogg.
 

2019-10-23 13:38
Hej Robert!

Jag vet inte om det gör någon skillnad, men 'Calle Vedahl' är ingen verklig person utan ett alias för en upprörd användare som spridit mycket osant och negativt om oss.

Vi respekterar ditt beslut att flytta din data vart du vill och vi hjälper dig gärna om du behöver det. Det gäller både till paceUP! och till andra träningsplattformar.

Snabbast och bäst hjälp får ni alltid via support@funbeat.se eller för paceUP! support@paceup.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att följa alla trådar på dessa forum.

Någon dold agenda har vi naturligtvis inte.

Med vänlig hälsning,

Jonathan
 

2019-10-23 17:00
Hej
som alla skriver så är inte Paceup ett alternativ för oss "funbeatare" och ägarna har inte alls samma ambition som tidigare ägare. Trist, mycket trist. Har varit svårt att hitta ett bra alternativ - men jag har nu hittat ett. Strava, som också har massor med analyser etc. Väl i klass med Funbeat. Så nu är det thanks and goodbye efter 13 år eller vad det nu är.
 

2019-10-24 09:44
För mig håller inte Strava riktigt samma klass som FunBeat, så jag tänker fortsätta här så länge det hålls igång!
Kommer att fortsätta låta mina pass synkas med både Strava och Jogg i fortsättningen - men min RIKTIGA träningsdagbok kommer jag att hålla kvar här.
 

2019-10-24 22:46
Håller med Hasse, Strava och Jogg har ett och annat att lära av Funbeat Smiley

Jag blir kvar här så länge Funbeat finns, och jag är inte rädd att betala för mig för att få behålla den bästa träningsdagboken på marknaden.

 

2019-10-25 09:55
Bara jag som får upp att nya medlemskap inte är möjliga f n?
Gäller det även de som vill gå över till premium, är det möjligt?
Håller f ö med, här finns en träningsdagbok som inte bara är inriktad för vissa typer av träning, och forum där det går att diskutera och ställa frågor, överlägset.
 

2019-10-26 08:19
Jag håller med många ovan. Har själv använt Funbeat som träningsdagbok i 12 år skulle jag tro. Bara för min egen del. Är inte intresserad av att tävla med några andra eller hamna på någon lista. Jag är ingen triatlet utan tränar andra typer av pass vilket jag inte kunnat välja på paceup. Jag gillar även att regga kcal och ansträngningsgrad enligt Borgskala vilket inte heller kan fås via paceup (den bedömer helt fel hur mycket jag ansträngt mig) och jag reggar därför hellre manuellt från min egen pulsklocka. Håller tummarna för att funbeat håller ett tag till....  

2019-11-03 20:34
Blir också kvar så länge det håller.  

2019-11-05 10:16
Jag blir också kvar så länge det håller...
Det är trist när en kär gammal vän går i graven, jag hoppas verkligen att det inte händer!

Kram,
Jenny
 

2019-11-07 22:35
Kramar ...
Stora tårar trillar på min knd ...
Ungefär.
 

2019-11-08 06:44
Jag är också kvar och hoppas på det bästa! Smiley  

2019-11-08 21:11
Jag måste säga att den domedagsstämning om råder här känns väldigt jobbig.
Jag finns på Funbeat för att jag gillar Funbeat. Jag har reggat min träning här i 10 år och det tänker fortsätta med eftersom Funbeat är bäst för det!
 

2019-11-08 22:55
Fast det säger ju sig självt att det inte är hållbart om det är för få som är premiummedlemmar för att ens täcka driftkostnaderna...

Funbeat lever på PaceUps goda vilja så länge sidan inte klarar att bära sina egna kostnader.
 

2019-11-09 10:17
Samtidigt tvekar ju befintliga användare att lägga pengar när ägarna inte postar något annat än reklam för transfer till PaceUp här på funbeat.
Och ingen plan / önskan att konvertera forumet till nyare verktyg.
Och senast jag behövde logga in stod där ett meddelande om att det inte gick att skapa nya användare (vet inte om det bara var tillfälligt eller om det är så dom vill ha det)

När inte sitens ägare är aktiva så dör tyvärr forumet en långsam död, och med forumet så småningom hela siten inkl träningsdagbok
 

2019-11-09 12:49
Fortfarande samma meddelande på login-sidan. Jag hör till dem som valt att inte lägga pengar på denna sajt just på grund av att man tänkt låta sajten dö. (och för att jag inte tränar just nu (höggravid) så använder inte sidan egentligen)
Kommer använda sidan så länge jag kan när jag är på banan igen, men det verkar som att den ska läggas ner oavsett. . .
Kommer inte använda paceUP. Blir tillbaka till gammeldags träningsdagbok och eventuellt forumsnack på jogg eller nåt.
 

2019-11-14 16:59
Nu dör Funbeat inom kort. Senaste mejlet från PaceUP:

Nu peppar vi inför år 2020 och det är dags för FunBeat att bli paceUP! Vi vill göra dig uppmärksam på att från och med den 31/12 kommer vi inte längre att vidareutveckla eller ge support på FunBeat. För att fortsätta logga din träning rekommenderar vi att du migrerar över din träningshistorik till paceUP!

FunBeat blöder kraftigt både tekniskt och ekonomist. Apparna och hemsidan är föråldrade och i stort behov av uppgradering. Premiumintäkterna täcker inte ens driftskostnaderna av FunBeat och en uppgradering till en modern plattform skulle bli väldigt kostsam. Därför är det tyvärr inte ett alternativ att låta FunBeat leva vidare på lång sikt.

Hur länge vi klarar av att hålla FunBeat igång vet vi inte. Det är en väldigt instabil plattform och vi kan vara tvungna att stänga ner Funbeat med omedelbar verkan om det inträffar något större problem.

Du migrerar automatiskt över all din träningshistorik genom att använda din FunBeat-inlogg till följande länk: https://migrate.paceup.se/funbeat

Har du glömt ditt lösenord kan du kontakta oss på info@paceup.se

Notera: I och med att vi migrerar miljontals träningsfiler så tar det upp till två veckor att få över all din träningshistorik från Funbeat till paceUP!

Notera: Om du redan har migrerat över din träning till paceUP! i år så behöver du inte göra det igen via länken ovan.

Notera: Det som migreras är din träningshistorik från Funbeat, dock följer inte exempelvis din utrustning, bilder och vissa detaljer från ditt pass så som höjdmeter.

Hur fungerar paceUP!?
paceUP! är ett helt nytt sätt att följa din träning samtidigt som du kan tävla i olika ligor genom att samla ansträngningspoäng. Ett poängsystem baserat på MET-tabeller ’gamifierar’ alla typer av träning genom att räkna ut och fördela ett rättvist antal ansträngningspoäng för dina träningspass.

PaceUP! fungerar även som din träningsdagbok där du kan se och analysera din träning via "MyPages" på paceUP! webben. MyPages består av tre delar:

Activities: Den här sidan visar en sammanfattning av din paceUP! säsong och dessutom en kalender med alla din loggade paceUP! aktiviteter. Du kan klicka på en viss dag i kalendern för att se en sammanfattning av aktiviteterna som loggades den dagen och du kan klicka på en viss aktivitet för att visa detaljerad aktivitetsinformation.

Statistics: Visar samma sammanfattning av din paceUP! säsong, men också detaljerad statistik över alla aktiviteter du har loggat. Du kan se all data i tre tabeller med poäng, aktiviteter, distans, längd och kalorier; per vecka, månad och år.
paceUP! MyPages Blog Posts
My Posts: Bloggsidan visar alla dina blogginlägg på paceUP!. Om du inte har några blogginlägg är sidan tom och du har möjlighet att lägga till en ny blogg. ​ Du kan logga din träning genom att använda din telefons GPS, knappa in passet manuellt eller logga automatiskt med en Garminklocka (inom kort kommer du även kunna använda andra träningsklockor).

I paceUP! kan du gå med i roliga utmaningar & tävlingar, skapa egna träningsgrupper, tävla i olika ligor men också ha en privat profil. Oavsett​ om du triggas av att jämföra dig med dina kollegor & vänner eller bara gillar att analysera din egen träning, så är paceUP! appen för dig!

Gör som tusentals andra redan har gjort och ladda ned paceUP! appen till din telefon via App Store eller Google Play!Med vänlig hälsning,
FunBeat teamet på UP! International AB
 

2019-11-18 09:29
Jag har loggat min träning i Funbeat sedan mer än 10 år. Tekniken har varit upp och ner, men helheten riktigt bra och dessutom "gratis". Personligen är jag riktigt glad att Funbeat inte bara dog, utan att PaceUp-gänget gick in med pengar/tid och höll miljön vid liv. Jag tror dessutom på PaceUP-gänget, att Funbeats teknikskuld var för stor för att kunna överbryggas. Efter att ha kikat runt på en hel massa olika sajter så har jag valt att följa med till PaceUp; särskilt gillar jag att det är svenskt och förstås att jag får med min träningsdagbok. Ett annat plus med PaceUP är att de verkar jobba på integration med Apple Health. Jag intalar mig också att PaceUp är i sin linda och att de efterhand kommer att införa bra funktioner, precis som Funbeat gjorde en gång i tiden. Naturligtvis vore det väldigt synd om Funbeats forum skulle försvinna, finns mycket värdefull information där. Min bild är dock att tonen försämrats rejält och att gdpr komplicerar. Jag gissar att ett seriöst forum inte längre kan vara anonymt. Lycka till nu PaceUp!  

2019-11-18 09:33
Hade hoppats att övertagandet av FunBeat skulle innebära att den skulle överleva, inte att den används som smygreklam för en helt annan plattform.

Efterlyser tips på andra plattformar att migrera till. Jogg ligger just nu närmast till hands.

PaceUP är inget för mig.
 

2019-11-18 09:34