Multisport

Upplagd av


2019-07-05 15:51

STAR - Stockholm Adventure Race (2019)

OBS! Den här tävlingen har passerat. Titta efter nästa års tävling istället.
Tävlingens datum: 2019-09-29
Plats: Sverige - Stockholm
Sträcka: Annan
Typ av träning: Multisport

STAR återuppstår nu i regi av Stockholm Multisportklubb!

Stockholm Adventure Race (STAR) är en kortare multisporttävling, valbara distanser är tre eller sex timmar. Formatet är poängorienteringen på enklare nivå där man följer vägar och större stigar med tydlig placering av kontroller. Istället kommer det vara avgörande vilka och hur många kontroller man hinner till, då varje delsträcka har en maxtid. Strategi är avgörande! Det betyder att snabba lag kommer att kunna tävla mot långsammare genom list, och mindre duktiga orienterare kommer att kunna tävla mot duktiga genom snabbhet. Men gemensamt för alla är att det kommer bli ett kul äventyr!


Kostnad
I båda klasserna kan man vara 2, 3 eller 4 i laget med minst en av varje kön i laget (solo är ej tillåtet). Dvs i ett lag om 4 kan ni vara 1 tjej och 3 killar, hälften hälften eller 3 tjejer och 1 kille. Det kostar 400kr per person i laget. Så:
Lag om 2 = 800kr
Lag om 3 = 1200kr
Lag om 4 = 1600kr

Skulle det mot förmodan vara helt omöjligt att få till ett mix-lag är ni självklart välkomna ändå. Men då kommer vi att klassa er som motionsklass, vilket sannolikt kommer bli lika kul. Enda skillnaden är att deltagande då är utom tävlan.


Sporter
I klassisk multisport ingår terränglöpning, MTB och paddling. Men det kan även förekomma andra moment som paddla madrass, klättra, kortare simning, slack line etc. Man vet aldrig...det blir ett äventyr!

Cyklingen sker på stigar och grusvägar och är en blandning av tekniska och snabba cykelvägar. Löpning sker i skogar eller på grusvägar, medan paddling sker i sjöar och andra vattendrag.


Tävlingscentrum
STAR 2019 äger rum på Ängsjö Friluftsgård i natursköna Järfälla kommun. Banan/Arenan ligger i den omgivande terrängen. Tävlande kommer att vara i skogar, på vatten och i närheten av park och bostadsområden.


Poängsystem
Det gäller att samla flest poäng. Kontrollerna har olika många poäng. Svåra eller svårtillgängliga kontroller har högre poäng. Enkla kontroller kommer har låga poäng. Men det kommer finnas fler lätta kontroller än svåra så strategi är viktigt.
Varje delsträcka startar på ett klockslag och då får lagen tillgång till kartan för delsträckan. På kartan står maxtiden att ta kontroller. Man måste vara åter i TC inom den maxtiden. Så det gäller att vara tillbaka så att man inte missar tid på den efterkommande delsträckan. Hur många delsträckor det blir vet man inte men totala maxtiden är 6h för långa och 3h för korta. Kommer man försent på sista delsträckan så får man minuspoäng.Resultaträkning
Alla lag får poäng men det är bara mixlagen som kan vinna. Flest poäng vinner!

https://www.facebook.com/events/705320293215554/
https://www.stockholmadventurerace.se

https://race.se/races/6226/about

Logga in för att lägga till tävlingen i din kalender.

2 har tävlingen i sin kalender:

Logga in för att se namnen

Tävlingsberättelser och resultat

Visa tävlingsrapporterna för det här loppet.