Löpning

Köpa eget löpband - Hur hittar man bästa alternativet?

Jag är ny på Funbeat men har varit aktiv löpare på typ lite högre än vanlig motionsnivå under ganska mår år nu. Men då och då tycks jag dra på mig en skada vilket nog mycket handlar om min okunskap kring löpning.

Hur som helst har jag vid varje tillfälle önskat att jag hade ett löpband hemma. Att köra korta rehabpass utomhus går men jag tycker ett löpband är betydligt mer effektivt och att sticka till gymmet kan vara tungt. Samma situation kan uppstå under vinterhalvåret när man inte är skadad. Man ångrar att man inte köpt det där löpbandet än så man slapp ge sig ut.

Så av dessa anledningar har jag bestämt mig för att investera i ett löpband, men jag vet inte riktigt var man ska börja. Jag vet att billiga löpband som kostar under 10 000 kr inte har så bra kvalitet även om det är runt det priset de säkert börjar bli okej.

Vad har ni för löpband och vilka tips kan ni dela med er av?

Sole Fitness F63 hade ju utsetts till bäst i test, men den dyrare modellen Sole Fitness F85 har lite bredare band och är nog överlag ett bättre löpband. Jag är absolut villig att lägga en slant, men vill hitta ett bra alternativ från början. Det är ändå ett löpband som kommer användas ganska flitigt. Kanske ett par hundra timmar om året.

Jag har tittat på dessa sidor:
https://testat.nu/lopband/
https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/lopband
 

2019-05-16 07:53
Jag köpte ett Tunturi löpband bättre begagnat, första ägaren använde det flitigt och det kan man väl säga att jag gjorde också. Vi bodde dock i lägenhet och kunde inte ha det kvar av andra skäl, så det fick byta hem en gång till. Dämpningen var galet bra, hade jag haft plats hade jag absolut behållit det. Jag kunde springa i timmar på det där bandet, jag hade en TV på väggen så jag kollade på Star Trek och gud vet allt medan jag sprang.

https://www.fitnesssport.se/kondition/lopband/tunturi-lobeband-t50.html
 

2019-05-16 11:33
Stort tack Annica!

Jo löpband kan vara lite klumpiga och tar en hel del plats. Tänkte själv köpa någon isoleringsmatta så man minskar risken att störa grannen under sig. Jag har ett helt extra rum som behöver fyllas ut med något och löpband hade ju varit det bästa inredningsmässigt Smiley

Löpbandet du rekommenderar ligger rätt bra i pris och där jag själv tittat. Kändes det stabilt att springa på och var där missljud eller liknande?
 

2019-05-16 18:14
Mycket stabilt, trots att jag är en tung löpare och inga direkt höga ljud. Inga gnissel, inga oljud. Vi skaffade sån där matta man har på gymmet när man lyfter vikter, en riktigt tjock svart gummimatta som vägde ett ton kändes det som men det hade faktiskt inte behövts tror jag inte. Bandet hade så bra dämpning själv. Men i hyreslägenhet chansar man inte med sådant :)  

2019-05-16 18:36
Tack! Det låter superb H:  

2019-05-17 14:27