Löpning - Lopp och tävlingar

Upplagd av


2018-10-19 08:48

Säfsen Vinterbackyard (2019)

Tävlingens datum: 2019-03-09
Plats: Sverige - Dalarna
Sträcka: Ultramarathon
Typ av träning: Löpning

Välkommen till Säfsen Vinterbackyard. En rolig och social ultratävling där starten går varje heltimme. Ett banvarv löpes om 6706 m varje heltimme så många timmar/varv som deltagaren själv vill. Tävlingen pågår så länge någon är kvar i tävlingen. Således är alla som klarat varvet fortfarande i delad ledning.


Säfsen Vinterbackyard är förutom att det är en fristående tävling även den första deltävlingen i den Svenska Cupen i Backyard Ultra om totalt fyra deltävlingar spridda över fyra årstider. Två tävlingar går i Säfsen och två går i Örebro, dock på olika banor.


Både i cupen och i de fristående deltävlingarna finns det priser. I de fristående deltävlingarna får alla pris och även en fin del av en medalj. Fyra delar bygger hela cupens medalj.


Starten i Säfsen Vinterbackyard går kl 10.00 lördagen den 9/3 och banvarvet har underlaget grus, asfalt och hårt packad snö. Tänker man löpa många varv kommer pannlampa att behövas.

Tävlingscentrum är vid sporthallen Fredriksberg, Dalarna. Vätske- och energibord finns och det är ok att få support eller ha med eget.


Mer info finns på fb och även hemsidor

www.svenskacupenibackyardultra.se

www.if114sport.se

Logga in för att lägga till tävlingen i din kalender.

1 har tävlingen i sin kalender:

Logga in för att se namnen

Tävlingsberättelser och resultat

Visa tävlingsrapporterna för det här loppet.