Så fungerar FunBeat

Delvis misslyckad garminimport

I söndags körde jag ett pass uppdelat i 4 delar. De spelades in som separata pass på min garminklocka och var av typen löpning, trail, orientering, löpning. Av dessa kom alla utom orienteringen in.
Jag har en massa pass av typen orientering som fungerat tidigare. Det här hände medans FunBeat låg nere, men trots allt kom ju 3 av 4 in. Jag kan inte se det saknade passet om jag försöker importera manuellt från Connect.
Måste jag gå över på filimport för att få in detta sista pass.
 

2018-08-20 12:50
Hej,
Är det något (förutom sporten) som du gjorde annorlunda vid de olika passen avseende klockan? Vet att när man registrerar simning går det bra, men när man samtidigt har pulsband som har minne för pulsen så fungerar inte övergången. Något med att Garmin lägger pulsen på ett "konstigt ställe". Kan det vara något liknande här?
 

2018-08-20 16:27
Det var det som var så märkligt. Jag har ofta lagt registrerat uppvärmningen som traillöpning och tävlingen som orientering (på klockan, de har fortfarande typen traillöpning på garmin connect båda två.) och det har fungerat. Det som var annorlunda nu var 7 km transportlöpning till och från tävlingen, så det blev ytterligare två pass i tät följd.
Alla passen kom in i Strava och PaceUP, det är bara till Funbeat som ett inte kom med.
 

2018-08-20 16:35
Om det är som du säger att synkningen gjordes precis när FunBeat var nere kanske det kan bero på detta. Garmin "pushar" filerna till FunBeat så fort de är uppladdade till Garmin Connect. Om inte FunBeat svarar görs ett antal omsändningsförsök, men till sist ger Garmin upp.

Omsändningsförsöken görs med längre och längre mellanrum vid upprepade misslyckanden. Jag tror att fördröjningen kan bli upp till något dygn när tillräckligt många försök har gjorts.

Om inte passed har dykt upp eller dyker upp väldigt snart kan du importera det manuellt till FB genom att exportera FIT-filen från GC och importera den manuellt på FunBeat.
 

2018-08-21 13:56