Så fungerar FunBeat

Nu lanserar vi Fokusgrupper!

I början av maj tog 'UP! International' över som nya ägare av FunBeat. Vi påbörjar nu arbetet med investeringar, uppdateringar och förbättringar. Ett första steg är att göra webbsidan mobilvänlig och göra den säkrare genom att kryptera med 'https'. Det jobbet har vi redan sparkat igång.

Nu vill vi gärna ha Din input för att bestämma vad som bör göras härnäst;

- Vilken funktionalitet på FunBeat kan du inte leva utan?
- Vad saknar du på FunBeat?
- Hur vill du att FunBeat skall utvecklas i framtiden?

Som ett första steg bjuder vi nu in dig som användare till fokusgrupper. Efter sommaren kommer vi i grupper om ca 10 personer att diskutera hur vi bäst tar FunBeat vidare under ett par timmar. Det kommer att finnas möjlighet att vara med på flera platser i Sverige, men antal grupper, tidpunkter och platser kommer att bestämmas först då vi utvärderat intresset. Kan du inte vara med i en fokusgrupp kommer du istället att få möjlighet att fylla i ett frågeformulär.

För att anmäla dig vill vi att du skickar oss ett mail på info@funbeat.se där du skriver ditt namn, kontaktdetaljer och bostadsort.

Vi ser fram emot att få in din intresseanmälan!
 

2018-06-30 14:29
Importfunktionerna, så man lätt kan föra över träningsdata från sin klocka!  

2018-06-30 18:00
Importfunktionen: för många klick, kika på Strava...
Hantera Connect IQ datafält i fit-filer, läs in dem eller dissa dem. Bara importen funkar.
Reklamen: smidigare lösning så siten funkar med dem på så lägger iaf jag ner AdBlocker.
Premium: Vettiga förmåner, men inte reklamfritt, gillas inte av annonsörer.
Sidvisningen: blädra fram o tillbaka mellan pass, kika på Garmin Connect...
Appen: fixa karta, zoom o flytta så förstår ni vad jag menar.
Uppdatera pass o lägga till t.ex. foto är ett jäkla hattande mellan olika menyer o så kan man bara välja ett foto, kika på strava/ Garmin Connect.

Finns lite mer saker jag rapporterat genom åren som fortfarande är kvar men dessa är de första jag kom att tänka på, iövrigt så gillar jag att Funbeat inte hakat på alla trender med hur en hemsida skall se ut och rapporten är sjukt kraftfull.

/M

 

2018-06-30 22:59
Kom på en sak igår, jag skulle vilja kunna kopiera mål. Dvs ta upp ett gammalt mål och kopiera över det till en ny period och redigera det.  

2018-07-01 09:08
Håller med Mikael ovan, det är skönt att 'Funbeat inte hakat på alla trender med hur en hemsida skall se ut och rapporten är sjukt kraftfull.'

Behåll basic-utseendet! Smiley
 

2018-07-02 08:16
Det viktiga, som saknas på många andra ställen, är att funbeat är en väldigt bra träningsdagbok. Det jag saknar när jag testat andra siter är just det där att det är enkelt att få in all sin träning på ett ställe. På Strava kan jag till exempel inte markera att jag tränat orientering utan måste tagga det som löpning. På Jogg kan jag definiera orientering som en underträningsform till löpning, men där är det svårt att få in andra saker (och det står som löpning i alla sammanfattningar).
De automatiska funktionerna skall förstås vara smidiga, men sedan ska det funka att skriva lite om passet om man vill och tagga upp intressanta saker.
Rapporterna är väldigt bra och möjligheten att ställa in vad som ska visas på förstasidan gillar jag.
 

2018-07-02 10:33
Fixa så att appen (inspelning av pass) inte dumpar när man ska ta foto
 

2018-07-02 10:54
Rensa upp i det där med antal träningsformer, så att man åtminstone inte behöver scrolla igenom hela den gigantiska listan för att välja dem man faktiskt själv använder.  

2018-07-02 11:22
Hej, finns det stöd för Polar nu som det står på inloggningsrutan. Hur hittar jag det?  

2018-07-02 12:56
Jag såg att det var någon som ville rensa bland alla träningsformer. För mej som är orienterare tycker jag att man åtminstone ska spara:
Orientering
Orientering - Natt
Orientering - Långdistans
Orientering - Medeldistans
Orientering - Sprint
MTB - Orientering
Skidorientering

 

2018-07-02 14:28
Generellt kan jag tycka att en tydligare tvåstegsindelning vore bra. Ungefär de huvudnivåer som idag, med möjlighet att utöka, men en undernivå där det är friare att dela in, beroende på hur ens träning ser ut. Själv använder jag orientering - skuggning en hel del, beroende på att jag är tränare (för barngrupp), men jag vill gärna kunna välja att räkna in denna i orientering, för sammanfattningar, och räkna bort den, när jag vill titta på t ex bara kvalitetspass. I grunden är konceptet ganska bra, men skulle kunna förfinas och individualiseras mer tror jag. För de som inte vill ha en finare indelning, så kan man välja att skippa underkategorierna.  

2018-07-02 15:03
Jag älskar FunBeats rapporter, men det finns en del begränsningar som vore bra att arbeta bort. T ex, om man registrerar flera övningar i ett pass och sedan i en rapport söker på en av dessa övningar och visar max vikt, så visas max vikt för den övning som har största vikten, inte för den övning som man sökt på.
Ordningen där alla träningsformer är fördefinierade är ganska oflexibel. Vore bra ,ed en fördefinierad huvudform, och möjlighet att lägga in egna underformer.
Kalendern borde gå att modernisera.
Annars blir jag lite rädd när jag ser "mobilanpassning", eftersom det ofta betyder mindre information på skärmen.
Keep on the good work!
 

2018-07-02 22:33
när det gäller träningsform skulle jag gärna ser att de rensa till basform

löpning
simning
cykling
osv

sedan kan man har ett annat fält eller inmätning där man kan lägg till typ av träning

löpning - asfalt
löpning - distans
löpning - löpband
osv

för mig är det bara två typ of simning
simning bassäng
simning ow

den andra fält kan vara antigen fritext, som kommer ihåg tidigare text eller en drop down meny med alla möjligheter.

 

2018-07-03 08:40
Det var jag som tyckte att man skulle rensa i listan med träningsformer. Bara för att förtydliga: jag vill kunna begränsa vilka träningsformer *jag ser* när jag går in och lägger upp mål, gör rapporter mm. Förstår självklart att andra kan ha behov av att se andra träningsformer än jag själv - och vice versa. Smiley  

2018-07-03 09:59
en knapp för att rapportera spam eller misstänkte falska konto hade varit bra.

idag kom två stycken reklam blogg av nyskapat användare.
 

2018-07-03 14:22
Ja och konstiga inlägg i trådarna ..
 

2018-07-03 15:52
Vore bra om kalender funktionen på passen alltid hamnar överst.
Som det är nu kan den hamna under texten på den översta menyn.
Detta fenomen förekommer särskilt när man ska redigera ett pass.
Ganska irriterande.
 

2018-07-03 21:26
Min app (android) kraschar om jag gör något annat på telefonen under mina rundor. Jag har trivts bra med appen under många år, men nu är jag beredd att byta eftersom den inte funkar som förr.  

2018-07-06 17:20
Jag som tränar lite ovanliga träningsformer som tex hunddrag, tycker det är kanon att dom finns här. Enda stället där jag har hittat det på och dessutom med så många olika typer av just den träningen.
Behåll alla former men gör det lättare att scrolla bland dem, tex så att de man själv använder oftast kommer upp först.
 

2018-07-07 23:55
Att appen inte kraschar för minsta lilla vore ju trevligt. Och att appen faktiskt kan spela in (på Android). Nu funkar inspelningen endast om jag även reggar med Strava samtidigt. Kör jag bara Funbeat får jag bara mätpunkter varje gång skärmen tänds.

Sen tycker jag att notiserna borde gå att få som pushnotiser i appen. Jag har flera kompisar som slutat använda funbeat för att de aldrig går in via datorn och då missar de kommentarer på pass.

Bläddra mellan fg nästa pass inom en dag, kanske enklare komma till en väns träningspass på samma dag.

Rapportfunktionen fungerar bra, men är väldigt långsam i laddningen. Och ibland räknar rapporterna ihop fel som bara kan vara tillfälligt, helskumt.

Sen håller jag också med om att antalet träningstyper borde göras om.

Och registrering av flera pass i ett pass för triathlon, multisport och liknande
 

2018-07-09 08:56
Anpassat till 1440p/4K-skärmar ligger otroligt mycket högre på min önskelista än mobilanpassning. :)  

2018-07-16 09:22
Jag älskar cirkeldiagramen och att man visuellt kan se hur man ligger till i förhållande till satta mål 🤗 Men har aldrig fått till automatisk överföring från garmin connect vilket i dagsläget är ett stort minus (för nu över från klocka till FB manuellt)  

2018-07-21 23:25
Det verkar finnas många som är intresserade av att ge feedback på denna tråden. Vår ambition som nya ägare är att fortsätta investera i och utveckla FunBeat. Vi har fortfarande platser kvar till vår första fokusgrupp i Stockholm (annonserad i annan tråd).

Vi träffas på vårt kontor på Kungsholms strand 147 för att diskutera träning, träningsdagböcker och träningsappar i allmänhet, och naturligtvis FunBeat i synnerhet.

Vi ses tisdagen den 11 september klockan 18:00 till 20:00. Vi ser till att det finns lite enklare mat och dryck tillgängligt under mötet.

Förutom vår eviga tacksamhet och möjligheten att påverka utvecklingen får samtliga deltagare en mindre gåva, samt möjligheten att köpa valfri Garminenhet med 30% rabatt.

Skicka intresseanmälan så snart som möjligt så bekräftar vi via e-mail (info@funbeat.se). Om tiden inte passar så kommer fler chanser. Ange därför gärna några andra tider som passar om du vill vara med men inte kan just den dagen.

Vänliga hälsningar,

Jonathan, Mathias och Jonas (vi som köpt FunBeat)
 

2018-08-26 08:16
Hej och för det första tack för att ni räddade FunBeat PaceUP..!, nu är ju ni Funbeat !

Nu har det gått ett bra tag och jag undrar vad som händer med vissa saker:

För mig är Funbeat toppen verkligen för loggning men jag har alltid tyckt att det är ologisk struktur och användarvänlighet på själva hemsidan. Och appen tja ganska fattig (typ noll) på tex träningsdata och trender. Händer det ngt med detta? Några tankar:

Kommer "grupper"-strukturen att utvecklas till ett typ mer logiskt och allmängiltigt sådant? eller vad som helst som har en tydligare grundläggande logisk hierarki i sig, enkelt att söka i och enkelt för nya användare att bara börja använda.

Alltid upplevt mkt på funbeat som lite hemmasnickrat vad gäller det rent strukturella. Samma sak nu. Hoppades på en rejäl ansiktslyftning när Funbeat räddades, hur blir det med detta vad gäller gränssnittet? Jag kan inte se att ngt hänt, eller har jag missat ngt? försöker söka efter info men jag bara ger upp pga ologisk struktur, det enda jag hittar snabbt är att söka efter ”ett gruppnamn”. Jösses.

Några förslag:

• Appen: att kunna se sin "profil" och ett endaste tårtdiagram hade lyft appen så mkt bara det. Appen gör sitt jobb vad gäller loggning men är väldigt fattig på andra sätt. Lever vi inte i en app-värld idag? Folk bokstavligt talat lever ju i sina telefoner.

• Hela hemsidan skulle behöva brytas ned strukturellt och byggas upp igen rent hierarkiskt (varför är tex "rundor" placerat i huvudmenyn på en hemsida där man kan logga hundra olika sporter?)

• Gör om grupper-funktionen och få in ngt som är mer dynamiskt och lockar nya användare. Det är för krångligt att använda och det syns tydligt på hur sällan det används, trots de som älskar Grupper-funktionen.

• Det vore kul att ha en egen profilsida som kan personaliseras. Ofta är man ju iaf mer än bara sin träningsdata som utövare av sin sport. Att kunna dela en personlig profilsida på andra sidor på nätet har ju sina fördelar vad gäller att nå ut generellt också. Funbeat känns allt för instängt i detta avseende. Att nå ut.

• Och varför inte öppna upp hemsidan lite mer, -måste nya människor verkligen tvingas skapa ett konto bara för att ens få se dess grundläggande upplägg/struktur? Kan bara se till mig själv hur många appar och tjänster som bara går rakt förbi så fort man tvingas skapa konto, för att ens få se gränssnittet.

Jag har svårt att få polare att börja använda funbeat. Hur ska jag locka dom?

Och såklart igen – tack för allt som fungerar, det är grymt och gratis dessutom. Och jag vill ge en eloge till Funbeat som inkluderar alla sporter i loggningen. Borde vara en självklarhet men det kan vara rätt fattigt på den fronten i många andra liknande tjänster.

Men inte alla, och nu funderar jag igen på att byta tjänst, så testar att skriva detta inlägg för att höra responsen bara. Vad händer med Funbeat>PaceUP? minns jag fel att jag läste om ett planerat ansiktslyft i pipelinen förra året? kommer det framöver?
 

2019-02-21 09:10
Bra konstruktiva förslag. Gillar Funbeat för att logga och översikten. Saknar en del som gör den mer attraktiv för nya användare (och oss gamla).  

2019-03-04 13:02
@Stefan B - tack för din feedback...

Kan till att börja med att hålla med om mycket som du beskriver i ditt inlägg - FunBeat har utvecklats under flera år och det finns många strukturella saker att ta tag I för att förbättra användarupplevelsen.

Vi har gjort en hel del tekniska förbättringar, men allt är inte synligt. Förutom att uppgradera delar av servermiljön, som varit nödvändigt för att under huvud taget kunna hålla siten uppe, så har vi också uppdaterat ett antal certifikat och annat, som kan låta som enklare och nödvändiga åtgärder, men med nuvarande arkitektur, så har många enkla förbättringar blivit komplicerade projekt. Sist, men inte minst, så har vi uppdaterat hemsidan för att mobilanpassa den I ett försök att öka användarupplevelsen.

Vi kommer att fortsätta förbättringsarbetet, men budgeten är begränsad och som du nämnde, så är det en gratisservice, som vi tillhandahåller och som produktägare är vi till stor del som många av er användare - dedikerade träningsmänniskor, som inget hellre vill än att FunBeat ska bli världens bästa träningsdagbok..
 

2019-03-06 21:22
Mathias, kul att höra från ägarna!

Jag undrar dock över mobilanpassningen av hemsidan. Den har ju gjort att om man använder laptop/ipad så ser ju kalender och gruppdiskussioner helt ihoptryckt ut och har minskat användarupplevelsen. Är det tänkt att det ska ändras?
 

2019-03-07 20:31
@Annika Det har varit svårt att fullt anpassa för alla skärmstorlekar och webläsare, men skicka gärna exempel till supporten, så kan vi titta på det support@funbeat.se
 

2019-03-08 11:22