Swimrun

Upplagd av


2018-06-05 11:05

Halmstad Swimrun Sött & Salt (2018)

OBS! Den här tävlingen har passerat. Titta efter nästa års tävling istället.
Tävlingens datum: 2018-09-02
Plats: Sverige - Halland
Sträcka: Annan
Typ av träning: Swimrun

Halmstadtriathleterna har den stora glädjen att få välkomna Er till Halmstads allra första swimrun.

Swimrun är en snabbt växande sport som kom till Sverige 2006 då loppet Ö till Ö arrangerades för första gången i Stockholms Skärgård. Swimrun går ut på att springa och simma ett antal sträckor. Swimrun kan genomföras av alla som kan springa och simma. Givetvis underlättar det mycket om man kan crawla men även bröstsim fungerar.

Häng med på en unik upplevelse för alla sinnen där blandningen av hav, flod, stad och skog kommer att ge er en minnesvärd upplevelse i vårt vackra Halmstad.

Banan:
Halmstad Swimrun omfattar totalt ca 14 km varav 3 km simning. Karta över bansträckningen kommer att läggas ut på vår Facebook-sida ”Halmstad Swimrun sött & salt” senast 1/8.
Banan kommer att vara väl markerad och skyltad. Sim-sträckorna kommer att vara tydligt utmärkta vid igång och uppgång. Vätskestation kommer att finnas längs banan.


Ni kommer att passera vackra platser som Västra Stranden, Söderkaj, Halmstad Slott, Picasso-parken, Stadsbiblioteket, Norre Katts Park, Örjansvall, Nissastrand, Laxön och Slottsmöllan för att nämna några. Löpningen är platt och sker på asfalt, stigar och trä-spångar. Simningen kommer att ske i havet samt med- och motströms i Nissan.

Tävlande:
Detta är en introduktionstävling i förenklad version i syfte att utvärdera intresse av swimrun i Halmstad. Därför är antal lag begränsat till 30 st (60 deltagare). Tävlingen sker i par om två deltagare; herr, dam eller mixed. Tidtagningen kommer att ske från gemensam start tills sista paret gått i mål. Maxtid 4 timmar. Alla deltagare får en goodie-bag vid målgång med spännande produkter från våra sponsorer.

Start/Mål:
Hangöparken, Södra vägen 35, Halmstad. Målgång sker från vattnet.
Det finns parkeringsplatser i närheten. Det kommer att finnas möjlighet till väskinlämning.
Registrering och uthämtning av badmössa sker senast 45 min före start i sekretariatet.


Startlista och resultatlista kommer att publiceras på tävlingens FB-sida.


Tävlande ger sitt medgivande till att bilder tagna av tävlingsorganisationen eller av press får användas i tävlingens marknadsföring eller i press/media. Enligt RF:s rekommendationer kommer endast namn och lagnamn att publiceras på start- och resultatlista. Person som ej vill publiceras i dessa listor eller förekomma på bild ska anmäla detta till tävlingsledningen. Personuppgifter kan komma att behållas i föreningens register i syfte att marknadsföra kommande års tävling.
Bra att tänka på:
1. Under tävlingen får lagmedlemmarna aldrig vara mer än tio meter ifrån varandra.
2. Om något skulle hända under tävlingen är samtliga tävlande solidariskt ansvariga för att hjälpa eventuell lagkamrat eller medtävlande i nöd.
3. Vid behov av hjälp är signalen för att påkalla uppmärksamhet att röra armen i svepande rörelser ovanför huvudet, alternativt blås i visselpipan.
4. Nedgång i Nissan ska ske med stege där sådan finns, dykning är strängt förbjudet! Detta pga skaderisk vid lågvatten.
5. Lag som bryter är ansvariga att anmäla detta så fort som möjligt till tävlingsorganisationen.
6. Om en medtävlare bryter får enskild person bilda en triss med annat komplett lag. Trissen ska accepteras av alla tre deltagare och förändringen ska meddelas tävlingsledningen snarast möjligt.
7. Vid målgång ska båda lagmedlemmarna samtidigt visa upp badmössas startnummer till funktionär.
8. Nedskräpning leder till direkt diskvalificering. Banan går genom naturskyddat område Natura2000 som vi är extra rädda om.
9. Att avvika från den anvisade banan i syfte att förkorta sträckan är förbjudet och leder till omedelbar diskvalifikation.
10. Av tävlingen tilldelad badmössa samt våtdräkt, första förband och visselpipa skall bäras i vattnet.
11. Simglasögon rekommenderas.
12. Simfenor, handpaddel, parlina och dolme är tillåtet. All utrustning som laget startar med skall medföras till mål, avvikelse kan leda till diskvalifikation.
13. Inga vägar är avstängda och ordinarie trafikregler gäller. Flaggvakter finns där vägar korsas. Var vaksam vid korsning av Nissan!
14. Deltagande sker på egen risk.
15. Anmälan till tävlingen är bindande och erlagd anmälningsavgift återbetalas inte. Vid eventuell sjukdom eller skada återbetalas inte någon del av startavgiften.
16. Person som på tävlingsdagen är minst 18 år har möjlighet att delta. Den tävlande skall kunna simma 500 meter i öppet vatten och vara i god fysisk kondition.
17. Offentliga toaletter finns längs banan. Dusch och omklädningsmöjligheter finns ej.

Anmälan:
Avgiften är 600 kr per lag. Ni anmäler er genom att skicka ett mail till swimrun@halmstadtri.com. Mailet ska innehålla deltagarnas namn, födelsedatum (år-mån-dag), mobilnummer, klass (dam, herr eller mixed) och lagnamn. Ni kommer då att få ett bekräftelsemail med betalningsinstruktioner. Sista anmälningsdatum 2018-08-15, max antal lag 30 st. OBS! Betala inte in innan ni fått bekräftelsemail!

Arrangör/Tävlingsledning:
Fredrik Kaestner 070-2917291 & Linda Jonsson 070-6461981

Mail: Swimrun@halmstadtri.com
Web: www.halmstadtri.com
Facebook: Halmstad Swimrun sött & salt
Instagram #halmstadswimrun


Välkomna till staden med tre hjärtan
och lycka till!

Logga in för att lägga till tävlingen i din kalender.

0 har tävlingen i sin kalender:

Logga in för att se namnen
Ännu har inga personer lagt till tävlingen i sin träningskalender. Kanske blir du den första?

Tävlingsberättelser och resultat

Visa tävlingsrapporterna för det här loppet.