Multisport

Äventyrstillgängliga platser i Stockholm

Inför en liten tävling vi funderar på att planera tänkte jag se om ni har några tips på platser i Stockholm som är allmänt tillgängliga, men kan nås endast genom att utföra någon slags (mer eller mindre avancerad) fysisk aktivitet.

Ett perfekt exempel på vad jag söker är Bouldringsvamparna i Rålis; Man kommer åt dem dygnet runt, de är öppna för alla, ingen utrustning krävs för att nyttja dem, men för att kunna stå uppe på en svamp måste man bouldra upp då det inte finns någon väg runt. En bouldringvägg där man kan ta en stig upp till toppen skulle däremot vara diskvalificerad då man enkelt kan ta sig till toppen utan att utföra den tänkta aktiviteten (klättra i detta fall).

Några andra exempel på vilken sorts platser/aktiviteter som skulle kunna vara intressanta;

* Repflotte - en sån som finns på vissa ställen som sitter fast mellan t.ex. fastland och någon ö så att man själv drar sig över med repet. Jag har sett sådana i Uppsala och Växjö, det vore väldigt intressant att veta om det finns någon/några i Stockholm.

* Naturlig grotta som man behöver krypa för att ta sig in i, men där ingen utrustning behöver medtas för att göra det säkert.

* Ovanligt hög klätterställning att klättra upp i eller en hängbro som svajar på mitten, som skulle kunna ge lite svindel även för vuxna.

* Utsiktsplats högt upp på (t.ex.) ett berg som endast är nåbar nerifrån till fots.

Dessa var bara några exempel, kom gärna med alla möjliga förslag! Det vi definierar som i Stockholm är vad som kan nås via SL-trafik + till fots, men har ni några fantastiska förslag på platser på andra ställen så får ni gärna nämna dem också, kan ju alltid vara bra för framtiden eller för någon annan :)
 

2018-05-28 11:37
Har tyvärr inga tips men det låter som en rolig grej du planerar Smiley  

2018-05-31 19:48
Det hoppas jag att det blir! Än så länge är det hela på ett väldigt tidigt planeringsstadium så vet inte alls när vi kan få till något, men vi funderar runt alla olika delar för fullt :)  

2018-06-18 16:34