Löpning

Läkarintyg för att få springa i Frankrike

Hej,

Vi är en orienteringsklubb som åker på träningsläger i Frankrike om några veckor. För att få springa de tävlingar vi valt ut krävs läkarintyg. Detsamma gäller nog alla löptävlingar.

En lösning är förstås att var och en går till läkare, vilket kostar 900 kr per person, vårdcentralerna gör inte sådan här. Vi letar dock efter en smidigare lösning. Enligt arrangören, som i huvudsak ser kravet som ett administrativt krångel, så räcker det med ett kollektivt intyg. Läkare som är rädda om sin legitimation vill ju rimligtvis ändå träffa var och en, vilket också innebär registrering, dokumentation och tidsåtgång.

I Italien och kanske andra länder så verkar det räcka med klubbens försäkringar. Dock inte i Frankrike, enligt arrangören.

Någon som har tips och/eller erfarenhet kring att hitta en smidig lösning? 

2018-03-05 08:41
Hej!
Sprang Medoc Marathon i Frankrike för några år sedan och då gick vi till vårdcentral och de gjorde en lättare undersökning (blodtryck, lyssna på hjärta och lungor, liten intervju) och så fyllde de i formulär från Medoc ca 200-300kr
och i höstas gjorde vi ungefär samma sak för ett lopp i Italien!

Lycka till!
 

2018-03-07 07:59
Det verkar vara väldigt olika mellan olika VC/läkare... När jag skulle springa Paris marathon så skulle jag ändå till min husläkare i ett annat ärende, så jag passade på att be om ett intyg. Först var han väldigt tveksam, sa att det krävs en stor undersökning, EKG, prover mm. Sen plötsligt svängde han om och bara skrev på efter att ha lyssnat på hjärtat Smiley  

2018-03-08 08:01
Hej,
Sprang maran i Nice för några år sedan och stötte på samma problem. Fick möjlighet hos en företagshälsovård att få ett intyg för också en 2-300 kr. Men fick ringa runt lite innan för att få någon att vara villig, utan att göra "den stora undersökningen" för tusenlappar.

Lycka till. Både med lopp och intyg.
 

2018-03-09 13:04