Cykel

Upplagd av


2017-07-14 15:02

Mälaren runt (2017)

OBS! Den här tävlingen har passerat. Titta efter nästa års tävling istället.
Tävlingens datum: 2017-08-12
Plats: Sverige - Stockholm
Sträcka: Annan
Typ av träning: Cykling - Landsväg

Stockholms enda långlopp på cykel, lördagen den 12 augusti 2017
http://www.malarenrunt.se/

Mälaren Runt över 330km är det enda långloppet i huvudstadsregionen. Med långlopp avses cykellopp över 160 km, dvs 100 miles.

Mälaren Runt körs som ett "randonnée". Det betyder att man kör efter en vägbeskrivning och har ett stämpelkort som visar att man kört hela loppet. Det sättet att cykla är lika gammalt som Mälaren Runt. Under loppet får man klara sig själv, ensam eller i en mastergrupp. Det betyder att det inte finns depåer med saft och bullar. Istället får man utnyttja de caféer och restauranger som finns efter vägen. Det är väldigt trevligt och faktiskt också en känsla av äventyr. Är du dåligt förberedd och litar på att en följebil skall hämta upp dig är detta inte loppet för dig.

Cyklar man i en mastergrupp så håller man ihop från start till mål. Då slipper man hålla reda på vägen och körningen blir jämn. Det finns tre mastergrupper 22,5 km/h, 25+km/h och 30+ km/h. Även den snabbaste gruppen tar det lugnt i pauserna och njuter av en ordentlig lunch på Torshälla Golfklubb. Gruppen hjälps också åt om det inträffar en punktering.

Mälaren Runt är inget kraftprov som man ska genomlida för att imponera på polare eller sina arbetskamrater. Det finns bättre lopp för det. Mälaren Runt är ett lopp för entusiaster som gillar att cykla långt.

Logga in för att lägga till tävlingen i din kalender.

0 har tävlingen i sin kalender:

Logga in för att se namnen
Ännu har inga personer lagt till tävlingen i sin träningskalender. Kanske blir du den första?

Tävlingsberättelser och resultat

Visa tävlingsrapporterna för det här loppet.