Så fungerar FunBeat

Hallå Funbeats ägare!

Hur är det ? Har ni lagt ner engagemanget i sajten och låter den självdö? Inga uppdateringar av appen sedan 2015. Det finns ett mycket enerverande problem med funbeat-appen och iphone 7 som resulterar i att appen visar helt fel distans med flera hundra meter för kort. Iphone 7 kom i höstas och nu är det juni dvs mer än 6 mån sedan. Men ni verkar inte bry er alls !? Tråkigt..

Vore tacksam för respons på dessa synpunkter. Om ni ens läser dem Smiley
 

2017-06-05 20:43
Det är nog lättare att få svar hyfsat fort om du mailar info@funbeat.se

Håller med dig i din kritik f ö.
 

2017-06-06 08:04
Tack. Då gör jag så Smiley  

2017-06-06 09:58
Skulle sedan vara intressant att höra vilken respons du får på mailet.
Håkan
 

2017-06-06 16:02
Ja, ett livstecken från ägarna vore ju inte dumt...  

2017-06-06 17:42
Och det är ju inte bara Appen - se tråden där uppdateringar på siten annonserades.
http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=1087997

Nu är det drygt två år sedan något hände.
 

2017-06-07 11:39
Nu flera år sedan jag slutade skicka dem screen shoot o beskrivningar på buggar i appen, samtliga är fortfarande kvar. Samma sak med själva siten.

Så håller med dig 100%, Tror Funbeat finns kvar så länge det flyter utan större reperation.
 

2017-06-08 14:27
Tråkigt, men det är nog så dessvärre.  

2017-06-08 21:37
Hm
Dags att ta en egen backup på all träning som ligger här
 

2017-06-09 13:00
Vi förstår er oro, men det finns inga planer på att lägga ner FunBeat! På grund av fallande annonsintäkter har vi tvingats skära ner på resurserna för att utveckla nya funktioner och laga buggar. Gällande iPhone 7-problemen så verkade det länge som att problemen berodde på problem med just iPhone 7 och inte FunBeats app. Men efter rapporter från er de senaste dagarna har vi omvärderat detta och kommer kika på det hela igen. Appen är dock byggd på en lite äldre plattform, varför en uppdatering inte är gjord i en handvändning.  

2017-06-09 13:30
Smiley  

2017-06-10 20:38
Tack för svar och förklaring Olle!

Mycket tacksam för att ni försöker titta på Iphone7 problemet Smiley

Nu stannar jag kvar som premiummedlem
 

2017-06-11 16:07
Fallande annonsintäkter...

Om Funbeat hade ett vettigt sätt att visa reklam som inte hindrar funktion skulle nog många slå av sina annonsblokerare.

Annonserna borde sedan visas för alla, även premium användare.
Premium borde ge andra förmåner.

Funktion för att hindra annonsblokerare på siten är en väg men tarvar att punkt 1 uppfylls annars försvinner nog användarna illa kvickt.

Ovan är inte sett i mig som användares ögon för jag vill inte ha någon reklam, bara funktion Smiley
Utan mer i en eventuell annonsörs ögon.

En tanke bara...
 

2017-06-19 16:11
Håller tyvärr med. Appen är ett problem.
Graferna är ett annat. Finns massor att göra.
En anledning till att jag började använda Funbeat var att det hände så mycket.
Nu har tyvärr konkurrenterna hunnit ikapp.
Det vore för jäkligt om en så bra SVENSK app skulle tyna bort.

Att annonsintäkter minskar är ju klart ett problem.
Eller är det för få premium-användare?
 

2017-06-19 17:17
Fast, om annonserna ska visas även för premium säger jag upp det, säkert som ögat för i dagsläget erbjuder inte Funbeat på någonting alls utöver annonsfriheten som gör det värt över 300 om året eller vad det nu är, och jag kan i ärlighetens namn inte komma på någon annan funktion jag skulle vara villig att betala för.

Men visst, driv bort även de sista betalande medlemmarna också, det är säkert en bra idé. Särskilt som folk är så duktiga på att stänga av sin annonsblockerare.
 

2017-06-19 19:09
Hej!
Kritik eller förslag till förbättring? Ofta vill jag se kritiken som ett behov!

OM VI FUNBEATARE gillar det vi har,
Kan vi då ställa frågan andra vägen,
Vad kan vi göra för att få en bättre FUNBEAT:
Jag är redo, premium eller inte, att betala 2 € månad för att kunna få den tjänst jag redan har och för att kunna garantera en utveckling i produkten!

Vi kan ju inte bara gnälla att jag vill ha utan att även komma själva med en insats!
Det finns inga gratis luncher, inte länge åtminstone!

Vad tycker ni andra?

 

2017-06-20 08:07
Tiden går och saker förändrats.

Just nu hänger de flesta av mina löparvänner som också springer ultra eller bergslopp på Strava. Där kan man utan ngt premiummedlemskap kommentera varandras träning och följa olika challenge vad gäller distans och höjdmeter.

Samt att alla pass laddas upp automatiskt från movescount eller garmin eller vad man nu har. Man behöver inte ngt premiummedlemskap för att slippa redigera alla pass. (vilket är fallet på både jogg och funbeat)

På facebook arrangeras alla event, löpaträffar och nördsnack i grupper oavsett vad man reggar sin träning. Även de flesta lopp läggs upp, kommenteras på facebook.

Funbeat var ju tidigare allt detta som nu är utspritt på flera sajter vilket inte är konstigt i sig.
Givetvis blir folk mindre benägna att betala för en tjänst de endast delvis använder. Det är ju bara att titta på funbeats loppkalender som tidigare var den absolut mest kompletta man kunde hitta, nu är det inte många lopp som ligger uppe. Eller forumet som kokade, nu är det stendött.


Ser man bakåt så borde jag varit premiummedlem på funbeat under alla år alla hängde här och man utnyttjade varje del. (förlåt)

Nu känns det mest som att jag skulle bli det för gamla tiders skull. Men jag fortsätter väl regga ett tag till, jag gillar ju topplistan, möjligheten att sätta mål och överskådligheten. Men det är seeeeegt att ha typ tusentals pass som väntar på att redigeras. Jag orkar verkligen inte redigera varje pass utan reggar för manuellt utan GPS data för att få min statistik. 

2017-06-20 13:42
Sant!
Hoppas även detta väcker funbeat och oss användare. Vi måste ha ett mervärde av att använda funb. Men om vi hela tiden springer efter nyheter som säkert är bättre tills det kommer en ännu bättre....

fint skulle vara om man kunde ha en kontinuitet i allting. Jag klarar mig bra med min TomTom, Klocka, uppföljning, rapporter, målsättning,

Vad skulle vara fint är diskussion med en grupp runt vår träning, tränare egenskaper för gruppen, etc
kunna stöda en grupp i träning.
 

2017-06-20 20:29
Förbättringar, mervärde, utveckling är ju absolut önskvärt på sikt.

Men just nu är det mest angeläget att de funktioner som faktiskt finns fungerar som det är tänkt! Tex att GPS fungerar (ihop med appen) så man kan spela in sina rundor och lita på datan man får.
 

2017-06-21 19:53
Mats Smiley

Det vore på sin plats att lösa de problem som Funbeat har först, viss problematik har varit med ganska länge nu.
 

2017-06-21 20:14
Styrkan i Funbeat är väl att man kan registrera alla typer av träning, och det finns ju möjlighet att importera från Suunto och Garmin. Analysfunktionerna är väl sådär, men man kan i alla fall se till baka hur man har ändrat sin träning historiskt.

Diskussionerna måste ha flyttat någon annanstans, vet inte vart. Jag har i alla fall inte hängt med.

Känns lite som att frågor som tidigare besvarades i forum numer besvaras i olika tränings-pod'ar (typ tyngre träningssnack) och på specialiserade webbsidor som styrkelabbet.se

Att jag fortfarande använder Funbeat är nog mest nostalgi. Jag tränar numer rätt lite kondition och fokuserar i stället på Styrkelyft. Det är sådant som ändrar sig över tid. Vem vet f´vad fokus i träningen är om 5 år? För några år sedan simmade jag mycket och sprang en hel del.
 

2017-06-22 20:20
Jag tänker precis som Börje, att det går att använda Funbeat till många olika träningsformer. Andra träningssajter känns väldigt grenspecifika (säger jag fast jag faktiskt inte aktivt letat efter bra alternativ).

Jag har över 10 års träning på Funbeat så jag önskar verkligen att sajten lever vidare...
 

2017-06-24 10:46
+1 på Börje och Alfred. Tränar olika saker och har ett antal års träning här. Vill egentligen inte leta alternativ, vill bara att allt ska funka.  

2017-07-13 17:15
Tack för din kommentar, Olle!

Hur är det med Rapporter? För mig har den sidan helt slutat fungera.

Då jag utöver träning har lagt in vikt och dagspuls över flera år är det frustrerande att inte kunna komma åt historisk statistik. Exportfunktionen stöder enbart själva träningen i dagsläget.

Mvh,

Mats.
 

2017-08-17 06:39
@Mats, har du adblocker installerad? Vi har fått många supportfrågor angående trasiga rapporter, men det har i samtliga fall visat sig bero på adblockers.  

2017-08-17 21:17
Det verkar finnas många som är intresserade av att ge feedback på denna tråden. Vår ambition som nya ägare är att fortsätta investera i och utveckla FunBeat. Vi har fortfarande platser kvar till vår första fokusgrupp i Stockholm (annonserad i annan tråd).

Vi träffas på vårt kontor på Kungsholms strand 147 för att diskutera träning, träningsdagböcker och träningsappar i allmänhet, och naturligtvis FunBeat i synnerhet.

Vi ses tisdagen den 11 september klockan 18:00 till 20:00. Vi ser till att det finns lite enklare mat och dryck tillgängligt under mötet.

Förutom vår eviga tacksamhet och möjligheten att påverka utvecklingen får samtliga deltagare en mindre gåva, samt möjligheten att köpa valfri Garminenhet med 30% rabatt.

Skicka intresseanmälan så snart som möjligt så bekräftar vi via e-mail (info@funbeat.se). Om tiden inte passar så kommer fler chanser. Ange därför gärna några andra tider som passar om du vill vara med men inte kan just den dagen.

Vänliga hälsningar,

Jonathan, Mathias och Jonas (vi som köpt FunBeat)
 

2018-08-26 08:14
Håll oss uppdaterade om fler datum. Är tyvärr bortrest en del inkl den 11 september.  

2018-08-27 17:39
Tänker ni ha fixat nyhetströmmen innan dess?  

2018-08-29 14:48
Hej!

Vi försöker hålla er uppdaterade och informerade kontinuerligt. Tyvärr har vi inga positiva nyheter att komma med. Servermiljön är uppgraderad, TLS har uppgraderats, och vi har lagt till SSL. Nyhetsströmmen är fortfarande ett problem.

Vi har ett utvecklingsteam som kontinuerligt jobbar på att hitta och testa nya lösningar (varsamt).

Vi är övertygade om att vi kommer att hitta en lösning, men just nu har jag ingen prognos att dela.

Med vänlig hälsning,

Jonathan
 

2018-08-29 19:37
#kämpa  

2018-08-31 09:33
Har en Polar V800 och försöker läsa inträningsfiler, TCX, men det fungerar inte. Någon som har samma problem? Eller är det problem som håller på att lösas? Har inte hittat någon information om just Polar och inläsning.

Mvh Veronica
 

2018-09-07 16:54
Under första hälften av veckan fungerade inte överföring från en äldre Garmin, M400 eller V800. Men i går fick jag in från alla tre klockorna.
MEN i dag funkar det inte, igen... Dock bara provat med V800, idag....
 

2018-09-07 18:27
NYHETSFLÖDET FUNGERAR IGEN!

Vi har under de senaste månaderna uppdaterat den tekniska plattformen och FunBeat finns nu på en mer modern serverarkitektur anpassad för framtiden.

Tyvärr medförde migreringen negativa kedjeeffekter som bland annat påverkade appens anslutning till servern, nyhetsflödet på webben och betalningslösningarna för premiummedlemmar. Vi har nu arbetat igenom samtliga dessa problemområden och allt ska nu fungera som vanligt igen.

Vi har som nya ägare lärt oss massor på detta och hoppas kunna erbjuda en stabil och ännu bättre träningsplattform framöver. Vi fortsätter att investera i plattformen och hoppas kunna presentera också synliga förbättringar snart.

Tack för ert tålamod och träna hårt!
 

2018-09-18 19:21
Riktigt bra jobbat!! Tack Smiley  

2018-09-18 19:24
Bra jobbat, tusen tack Smiley Smiley  

2018-09-18 19:43
Bra jobbat, men hur är det med länkningen till Facebook?  

2018-10-06 21:23
Hej!

Facebookinloggningen är fixad och delningsfunktionen på gång. Vi hoppas ha uppdateringen lanserad redan nu i veckan.

Funktionen att dela föll bort då Facebook gjorde en uppdatering där delning separerades från annan integration.

Tack för ert tålamod!

Med vänlig hälsning,

Jonathan
 

2018-10-07 10:08
Tack! Smiley
 

2018-10-07 14:25
Måste kännas lite jobbigt att ni får skäll ibland för sådant som är Garmin eller Facebooks fel.

 

2018-10-07 14:45
Ingen fara!

Det är vårt jobb att se till att siten funkar även efter uppdateringar.

Med vänlig hälsning,

Jonathan
 

2018-10-08 12:19
Skrev ett mail till er om att det borde vara läge att ta bort reklambannern om Zell am See utmaningen 2016. Känns lite inaktuell eller är det bara jag som får upp den?  

2018-10-09 21:44
Såg det. Vi tar bort den så snart vi kan!

Med vänlig hälsning,,

Jonathan
 

2018-10-09 23:23