Skador och besvär

Muskelbristning, inflammation eller..?

Jag har en skada eller något som jag inte vet vad det är. Det skulle kunna vara nån sträckning men det passar inte in på beskrivningarna. För ca två veckor sen började jag få problem med vänster baklår. När jag skall stiga upp på morgonen så är benet liksom inte redo. Böjning och ansträngning får det att hugga till. Men benet har börjat fungera när det blivit uppvärmt, ganska fort ändå. Jag har även haft en liten känning i samma baklår i nån månad. Det har dock avtagit och det är inte riktigt samma sak men kan ha ett samband.
Jag har sen slutet av mars gått mycket i jobbet med gps (kartläggning), 5-10 km varje dag oftast med gummistövlar. Jag har även löpt en del i ganska lågt tempo eftersom jag trott att jag haft någon sträckning som skulle rivas upp om jag tar i mer.

Men så hände det förra måndagen. När jag skulle stiga upp på morgonen hög det till mer än vanligt i låret. Det var riktigt besvärligt. Jag kunde inte böja mig så mycket heller att jag fick på mig strumpor. Så småningom lyckades det och jag fick igång benet. Men varje gång efter att jag suttit en stund och skall stiga upp igen så hugger det till vansinnigt. Det är främst vid övergånen från skinka till baklår. Genom att trycka på med handen där så hjälper det. Men jag har fortfarande kunnat promenera utan problem. Det är främst vid sittande och stillhet som varje liten rörelse kunnat få det att hugga till.

Nu har problemen avtagit. Symtomen har varierat lite under förbättringstiden. I fredags och lördags så högg det inte till direkt jag växlade från vila till rörelse utan det kom efter ca 10 s. Jag känner ännu av det men jag kan stiga upp och växla mellan stillasittande och rörelse utan att det hugger till. Jag behöver inte stanna upp och ta mig för låret men jag gör inga häftiga rörelser. Jag kan böja mig någorlunda. Men fortfarande känner jag av det och det stramar lite. Jag kan ju också säga att jag intensifierade träningen lite i slutet av förra veckan, alltså några dagar innan "katastrofen". På torsdagen hade jag ett ordentligt backträningspass. Lugnt men högt och brant (50m slalombacke) så jag blev rejält trött. På lördag hade jag ett tungt kärrlöpningspass. På söndag hade jag inga problem alls vad jag minns men på måndag morgon slog det till.

Det har som sagt normaliserats nästan men vad är det? Jag har nog nån gång för länge sen haft något som påminner men inte alls i samma omfattning. Jag behöver väl inte säga att jag inte tränat alls denna vecka och planerar hålla uppe denna vecka också. Dock så går jag i jobbet varje dag.
 

2016-05-29 21:29
Har du pratat med nån naprapat, sjukgymnast eller läkare? Jag tror att det är viktigt att du kommer till nån inom sjukvården som kan idrottsskador. Det är inte bra att gå och dra på nåt besvär så länge.

Ju snabbare du kan börja din rehab, desto snabbare kommer du att bli frisk.
 

2016-06-02 17:45
Jag skulle råda dig o gå till en Kiropraktor. Dom gör underverk, jag har själv problem med ischias o går regelbundet till Frode på Engelbrektsgatan. Han är dessutom specialist på Idrottsskador så kontakta han!

här är länken till hans sida : http://ischiasspecialisterna.se/
 

2016-12-16 14:52