Styrketräning

Sixpack?

Hej har en hyfsat vältränad kropp men skulle vilja få six pack men har ni några tips på träning. Vet att man behöver bli av med underhudsfettet men skulle vilja ha hjälp med träning oxå Smiley  

2014-12-22 22:18
Ska du få fram sexpacket är det nog viktigast att börja tänka på maten.
det klyschiga svaret blir, sexpack görs inte på gymmet, utan i köket.

Sen är det ju alltid bra att träna så det finns muskler under sälspäcket :)
 

2015-01-09 10:24
tips på övningar? typ de gammla klassiska; situps!
sen väver jag även in lite toe-to-bar, abwheel och cable-crunshes men inget som jag tror egentligen har hjälpt till i stort, tränar bara mage i slutet av nått pass ibland.

även otränade personer kan ha sex-pack om dom äter för lite eller har lite fett.
 

2015-01-09 11:14
vad var det arnold gjorde? spände magen lite då å då i vardagen :P?  

2015-01-28 11:49
fast Arnolds mage var ju inte hans triumf-kort Emma. Faktiskt så poserade han ju nästan fullt ut med vaccium-pose för att det inte skulle synas.  

2015-01-28 12:19
Nej du har rätt, man kan ju säga att arnold såg ut som vilken kille som helst :P ...  

2015-01-29 09:37
Arnold tränade förmodligen, likt de flesta andra byggarna, så lite mage som möjligt. För att få en V-formad överkropp så vill man som kroppsbyggare oftast unvika onödig muskelmassa kring mage/midja. sexpacket har alla normalt fungerade människor, gäller bara att skala bort fettet som döljer det. Detta är olika svårt för olika personer då muskelbukars utseende och placering samt var och hur fett lagras är individuellt och styrs främst av dina gener (dvs kan inte påverkas med träning).

 

2015-03-16 15:11
Hur sexpacket ser ut utseendemässigt brukar vara p.g.a. genetik, alla har inte samma förutsättningar, däremot för att få just ditt att synas så gäller det ju att bränna underhudsfettet som tidigare talats om i tråden, springa intervall är ett bra sätt att göra detta på (magfokuserad konditions- och styrketräning), när det gäller magövningar hade jag tipsat på knee-tucks/benlyft/knälyft - väldigt effektiva, eller Hollow Body som gymnaster gör för core och abs, etc: https://www.facebook.com/GMBfitness/posts/672984106090403

Men som många säger - det hänger oftast på kosten för att lyckas framhäva sexpack och magmuskler - ibland mer så än träningen själv.

När det gäller kost kommer du förmodligen vilja dra ned på ris, pasta, bröd, och ersätta kanske med broccoli och andra nyttigare kolhydrater, samt mer och bra protein (lean meat/fet omega-3 lax eller liknande), och grönsaker undvik onödigt fett och såser etc.

För effektiv framhävning verkar det tyvärr ofta behövas vad många kanske anser vara en ganska "tråkig" kost utan sås, eller "goda" kolhydrater som många är vana vid, osv.
Det kräver dedikation och disciplin som många inte orkar ha. Det kan ofta liknas en helt ny livsstil.

Lycka till :)
 

2017-02-17 11:24