Prat

Program för göra hemsida

Jag har en egen domän och Internetprovider.

Jag gjorde en egen hemsida för eoner sedan. Först rakt upp och ned i HTML, sedan fortsatte jag med frontpage som jag hade tillgängligt via jobbet. Sedan har jag inte uppdaterat hemsidan på mycket länge.

Nu har jag åter behov av att skapa en helt ny hemsida och det vore väl kul att göra en tioårsuppdatering av den befintliga.

Har någon förslag på en bra och lättanvänd mjukvara, gärna gratis eller nästan för ändamålet? Jag hittar bara verktig som går ut på att man laddar upp sin hemsida på den sidan som tillhandahåller verktyget.
 

2014-11-18 08:33
Kanske: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=36179  

2014-11-18 09:30
Varför inte använda Wordpress? Det är helt oslagbart om du ska göra en vanlig webbsida.
De flesta webbhotell har så att du väldigt enkelt kan starta en Wordpress. Annars är det inte svårare än att ladda hem från wordpress.org, packa upp på webbhotellet och sen surfa till adressen och gå igenom installationen.

När jag skriver webbsidor så använder jag Sublime Text, dvs. en vanlig texteditor. Att använda ett verktyg som Frontpage, Dreamweaver eller liknande gjorde jag när jag var ny på webbprogrammering och trodde att det var så man gjorde webbsidor.
 

2014-11-18 16:35
Om du har ett google-konto, har du gratis hemsida.

https://sites.google.com/
 

2014-11-18 17:42
Jag använde mig av http://www.skapa-egen-hemsida.se/ när jag byggde min Wordpress hemsida. Jag tyckte den sidan var bra då de gjorde det enkelt att göra en hemsida från start till slut.  

2015-05-04 09:59
Om du vill ha en gratis Frontpage-liknande WYSIWYG-editor, så kan jag rekommendera open source projektet Seamonkey Suite, där ingår Seamonkey Composer HTML Editor, som är lätt att komma igång med om man kört Frontpage tidigare. Finns för både Windows, Mac & Linux.

http://www.seamonkey-project.org/

Vill du prova innan du installerar, så kan du bränna en live-cd med Puppy Linux. Där ingår Seamonkey Composer html editor. Kan rekommendera Puppy 5.7 Slacko eller Puppy 5.7 Precise, den förstnämnda baserad på Slackware och den sistnämnda på Ubuntu. Nackdelen är att om du vill spara filerna så får du dra dessa från dokumentmappen (som ligger i RAM-minnet och raderas när man stänger av datorn) till disk etc, men de lagringsmedia man har ligger som synliga symboler längst ned på skrivbordet, så det är inget större problem.

http://distrowatch.com/index.php?distribution=puppy&release=stable&mo...
 

2015-05-05 21:35
Kolla in https://www.gratishemsidor.nu. Där finns jämförelser mellan en massa olika program man kan göra hemsidor i.  

2017-12-05 14:38