Pulsklocka / GPS - Endast Garmin.

Garmin Forerunner 620

Vill bara säga att den är ett rejält uppsving på så sätt att man slipper USB-prylar. Den kopplar upp sig och för över ens data till Garmin Connect så fort man kommer hem till sitt WiFi!

Klockan är dessutom snygg, hittar satelliterna direkt och mäter nya spännande parametrar!

Vad tycker ni andra som köpt den?
 

2013-12-23 22:25
Finns det inget Training Center som lagrar på PC'n eller hur funkar det?
Jag har ju ofta PC och klocka med mig på tjänsteresor och lunchrundorna på jobbet men inte följer mitt Wifi med...
 

2013-12-24 00:52
Den ska ju kunna ladda upp på Garmin connect trådlöst via mobilen också.
Jag har inte skaffat en ännu men det blir väl till våren... längtarSmiley
 

2013-12-27 13:15
Går att koppla in den till din PC också, och då som en vanlig enhet. Från DC Rainmakers test av den:

...

Computer (USB) Upload Functionality:

In addition to WiFi and Bluetooth Smart uploads (as discussed in previous sections), you can also just simply plug in the Garmin FR620 and upload the data manually (or, send the data to 3rd party sites).

The unit enumerates as a standard USB mass storage device – just like a USB thumb drive. This is ideal as it requires no special drivers, and works on practically any device in the world. The workouts all hang out in the ‘Activity’ folder.

...

http://www.dcrainmaker.com/2013/11/garmin-forerunner-review.html
 

2013-12-27 13:28
Köpte precis en 620'a efter att min gamla 305'a dog, och efter ett enstaka pass så är jag än så länge nöjd. Går att ställa in det jag vill se när jag springer och jag kan få ut mycket rolig data!
Den enda nackdelen för mig är att när jag försöker konfigurera wifi genom Garmin Express Fit så får jag hela tiden ett "runtime error" när jag loggar in. Det går alltså att starta programmet men ej att logga in...
Är det någon mer som har fått detta problem eller kanske har några tips? Sitter på dator med win 8.1 installerat.
 

2014-01-09 21:39
Har haft våra i några veckor nu och är supernöjda! Det uppdaterade pulsbältet är en dröm om man jämför med 405:ans eller 410:ans. Designen och batterilivslängen i vanligt klockläge är också så bra att man kan använda den som daglig klockan.

Manövreringen är lätt när man väl fattar kombon av fysiska knappar, touch på skärmen och de två knapparna på ramen. Nya firmware 2.5.0 gör dock navigeringen lite mer rörig efter ändringarna av klock-knappens funktion. Den är snabb att hitta signal (både pulsbälte och GPS). Löpcoachen och återhämtningsguiden är mycket bra funktioner.

Några saker jag saknar mot 410:an i funktionalitet är; pulsdiagram(!!!) och världstid (klockan ställer om tid och tidszon via GPS, kan ställas in manuellt men kan inte visa två tider som 405 och 410 kan).

Uppladdning via WiFi fungerar som en dröm. Kör iOS appen på en iPhone 4S och bluetooth-kopplingen fungerar bra (måste dock vara en 4S, iPad 3 eller senare för BT 4.0/LE). Appen är dock i skrivande stund rejält buggig och kraschar när den tagit emot data eller skall ladda upp data. Använder appen i stället för Trainin Center när jag är på språng.

I och med detta inköp tömde jag Training Center på fem års löpning och laddade upp till Garmin Connect. Har tidigare varit skeptisk, men jag tycker att det fungerar bra nu. ANT-stick:en till 405/410 har vi aldrig fått att fungera på en Surface Pro (någon inkompabilitet med USB 3.0 som Garmin har jobbat på i ett år utan lösning på) så detta blev en bättre lösning.
 

2014-02-04 05:06
Hej!

Kan man föra över direkt från klockan till funbeat på något sätt via wifi?
Eller måste man då docka med en dator.

Det voer skönt att kunna lägga in pass direkt på funbeat via en ipad eller iphone.
 

2014-02-06 23:59
Du behöver inte docka till dator. Men du behöver en dator.

Jag gör som följer när jag kommer hem:
1) Trycker på CONNECT på klockan, passet laddas upp till Garmin Connect
2) Öppnar passet i browsern (pinnad i Firefox - mycket smidigt) och exporterar till tcx-fil
3) Byter till min pinnade flik för FunBeat och väljer importera från TCX-fil
4) Går igenom den något krångliga processen i Funbeat för att ladda upp passet (glömmer 1 gång av 10 att markera "läs in" - vilken id*ot har bestämt att "läs inte in" skall vara default?!?)

Klart!
 

2014-02-08 16:39
Har nu kört två pass med min nya 620. Första laddade upp passet till garmin connect via wifi utan problem.
I dag körde jag andra passet och då med den uppdaterade garminconnect-appen som jag väntat otåligt på. (Den kanske har funnits ett tag för iPhone men för Android kom den nyss.)
Så jag kopplade ihop klockan och mobilen via bluetooth och körde även livetrack så att mannen här hemma kunde se var jag höll hus. Funkade klockrent och den laddade även upp passet via bluetooth och mobilen direkt när jag avslutade passet.
Lite orolig är jag att det ska dra mycket batteri främst i mobilen, den (Samsung galaxy S4) gick från 88% till 77% under de 70 min jag var ute och sprang.
Snart måste jag prova pulsbandet också, det har jag inte gjort än.
 

2014-02-22 16:03
Jag har precis fört över mitt första pass med FR 620 till Funbeat, utan dator. Inte helt rakt på, men det funkade!

1. Ladda upp passet till Garmin Connect, via wifi eller iOS enhet.
2. Laddade ner tcx-filen från Garmin Connect, via Safari, till en mapp i Dropbox (funkar säkert på andra sätt också och jag har läst att detta steg borde gå att hoppa över.)
3. Spara ner tax filen från dropbox.com i appen iCab Mobile på iPad eller iPhone. (15 SEK-app) Den hamnar då i appens download-mapp.
4. Ändra i iCabMobile inställningar under networks så att man använder appens egna uppleda-interface och inte iOS. Går så klart att hoppa över detta steg sedan.
5. Gå till Funbeat.se och ladda upp filen via import-interfacet.
6. Skryt i forumet om att du laddat upp träningar till funbeat från din nya Garmin utan att använda dator. ;-)

Så där, då behöver man inte datorn längre på träningsläger...

/Stefan
 

2014-05-25 22:42
Nu har det äntligen kommit en uppdatering med en cykelmode, på svenska heter cykelläget märkligt nog "TUR".

(Ett raceläge för löpningen har de också lagt till.)
 

2014-06-19 23:08
Någon som har den vit /orangea varianten och kan svara på om armbandet klarar sig ifrån att bli missfärgat och skitigt efter all svett?  

2015-02-08 09:50
Fundrar på att uppgradera min FR210 till en FR620, svåra beslut! Kan den mäta längd när man simmar inne I bassäng? Kan man ha pulsbältet på I vatten?

OOooooo ignorera det här. Såg att de släppt en Fenix3. Begär!
 

2015-02-12 08:48
Min klocka gjorde den märkligaste grejen idag. Jag hade lagt in ett träningspass för att springa intervaller på 40 sek, med 20 sek vila.

Men, till min förvåning, ansåg klockan att jag skulle springa en minut och sedan vila 20 sek. Den kollade inte heller om jag höll rätt tempo...

Trodde, jag hade ställt in det fel, men icke. 40 sek. står det i passet, har inget annat pass som överhuvudtaget liknar dagens, så jag fattar verkligen inte hur det gick till. Har sammanlagt 6 pass förprogrammerade, så överbelastat borde den ju inte vara?

Nån som har nån gissning vad som har hänt? Eller har också en krävande klocka?
 

2015-04-20 21:40
Jag har också märkt att passen ibland blir skumma när man skapar dem i klockan. Jag har sedan ett tag gjort alla mina pass på Garmin Connect och sedan överfört dem till klockan och allt har funkat som det skall (dessutom mycket lättare på webben).  

2015-04-22 09:24
Fast jag skapade mina på Connect... och där är de korrekta...  

2015-04-22 09:54