Pulsklocka / GPS - Endast Garmin.

910 visar ingen puls :-(

Det började för ett litet tag sen med att pulsen visade konstiga värden, men stabiliserade sig efter 10-15 min, provade med att byta batteriet i sändaren nu idag och nu visar den ingenting Smiley (även om jag satt tillbaka det gamla batteriet)

Har läst lite om att det är bandet som krånglar, är det bara att köpa nytt band(har ett mjukt) och behålla själva sändaren??
Har även läst att Polars pulsband funkar, har dom olika eller är bara att köpa ett ?
Tacksam för tips/råd + var man handlar bekvämast/billigast.

//Urban
 

2013-12-15 12:03
Har du provat att kontakta Garmins support? Jag har alltid fått snabb och bra hjälp av dem när jag har behövt!  

2013-12-15 12:06
Jag köpte ett nytt band med sändare, Garmin HRM Premium 2013
(http://www.wiggle.co.uk/garmin-premium-heart-rate-monitor-strap-2013/). Det ska tydligen vara mer tillförlitligt än tidigare version.

Det har funkat felfritt hittills, men har bara haft det i någon vecka...
 

2013-12-15 14:08
Jag har ett sådant här:
External image

På insidan ser det ut såhär:
External image

Detta har fungerat betydlitg bättre än tidigare (mjuka) varianter, har haft det i tre månader. Använt nästan 100 pass.
 

2013-12-15 15:03
Magnus - Jag beställde ett likadant som du har,,,,,,,,,hoppas det håller lite längre än det förra.  

2013-12-15 20:01
Hoppas jag med, det ända gången det blir problem är när man springer vid järnvägen. Hur mycket kostar ett sådant (fick mitt med 910xt)?  

2013-12-15 20:21
Beställde från Cykelkraft.se
Det gick på 448:- med frakt.
 

2013-12-15 20:43
Ja herregud,,,,,,,,,att det ska va så dj.....krångligt med en så enkel "skitsak"
Fick pulsbandet idag, försökte få det att funka utan att behöva att slita av sig allt hår, var väldigt nära att bli flintskallig, hände absolut ingenting när jag satt på mig pulssensorn Smiley
Trodde ju i min enfald att klockan skulle känna av den, men inte då....
Hmmmm, uppgraderar väl klockan med senaste firmwaren så kanske det löser sig, jo hej du Smiley
Ut å laddade hem senaste (FM 3.0) följde instuktionerna steg för steg, fick info om att det hade laddats till ANT-stickan, så det skulle bara vara att öppna ANT Agent å kolla att den var "synkad" med klockan, klicka på "update" lät ju superenkelt Smiley
MEN ack vad jag bedrog mig Smiley Såg inget när jag öppnade det Smiley Sökte efter prguppdateringar, nada!!
Nu är det inte många hårstrån kvar på skallen :'(
Ut på nätet å leta hjälp, hamnade på Garmins forum å så att det var många som hade samma problem, lösningen var att installera Google Chrome, å vipps så funkade det, men fort gick det inte(ca:25-30min) men lite gladare så provade jag pulsbandet ingen, NADA, mungiporna nere vid knäna Smiley

Läste den fåordiga bruksanvisningen till pulsbandet ännu en gång, totalt värdelös.
Snabbstartguiden till klockan, lika dålig....
Laddade hem den "riktiga" bruksanvisningen" från nätet, å där hittade jag lösningen, man skulle in på, hör å häpna LÖPARINSTÄLLINGAR - Puls - Puls+ANT för att söka efter ny pulsmätare, OCH DET FUNKADE!! ja herregud.
Borde ju i rimlighetens namn ligga under System Smiley Tyckte jag hade varit i alla menyer i klockan å "snokat" men tydligen missat Löparinställningen Smiley
Ja, ja men nu funkar den igen Smiley Smiley
MEN, jag måste nog springa å köpa en peruk efter allt "hårslitande" ;-)
 

2013-12-19 21:40
en klassisk RTFM alltså! Smiley  

2013-12-19 23:25
Känner igen mig... haft samma problem, och just det att det inte står i bruksanvisningen till bandet, och inte i snabbstartguiden för klockan känns ju väldigt märkligt...  

2013-12-20 08:00
Intressant med bandet, Magnus. Ska bli än mer intressant att höra framöver. Har då någon uppfattning om sändaren är densamma som till det "klassiska" mjuka Garminbandet?

Jag kör ju för tillfället Polars mjuka band, och även om det funkar bra (för mig) så är det alltid intressant att ha alternativ. För Polars band så tycker jag att en livslängd på ett halvår, 150-180 pass, är OK. Men då kostar själva bandet inte så mycket. Hoppas att Garmins band utan sändare blir mer tillgängligt därute, och vettigt prissatt...
 

2013-12-20 08:50
Ser väldigt lika ut, har inte detaljstuderat. Kanske kan kolla ikväll.  

2013-12-20 10:56
Den gamla sändaren ser exakt lika ut å passar även på "nya" bandet, men jag fick det inte att funka, provade att söka efter ny pulsmätare(i klockan), men det funkade inte, vet ej om batteriet är slut eller om sändaren är trasig...
Provade även nya sändare på gamla bandet, stendött där åxå, konstigt om både bandet å sändaren är trasiga. Men dom kanske inte "passar ihop"
 

2013-12-20 20:04
Du måste ha på dig bandet för att det skall sända, kanske därför?  

2013-12-20 21:38
Hade det på mig, ordentligt fuktat åxå.......  

2013-12-20 22:47
Tog fram förstoringsglaset och kollade vad det stod på baksidan på sändarna, å se där!! det var lite skillnad!!
På den gamla stod det HRM2-SS å på den nya HRM3-SS, (med MYCKET små bokstäver) så det är kanske därför det inte funkar ihop Smiley
Men det skulle vara kul å veta om det är bandet eller sändaren som är trasig, för jag tror ju inte att det är fel på båda.
Är det någon som har Garmins sändare till Polarbandet och vet vilken sändare det är, kanske funkar med båda.
Tycker det är lite konstigt det här, att Garmins grejjor inte passar ihop Smiley borde ju kunna köpa enbart bandet eller sändaren Smiley

Å med den nya så verkar det vara väldigt noga med att.
1. Märket på sändaren ska vara uppåt.
2. Pulsbandet får inte vara uppåner (står L&R på insidan!!)
3. Ska fuktas på tre ställen.
4. Tvättrådslappen får inte vara vikt "åt fel håll"
5. Ska tvättas var sjunde gång, bla, bla,
Låter som om det är VÄLDIGT känsligt Smiley
Ja, ja får se hur det funkar, börjar det krångla igen så slänger jag bort skiten Smiley
 

2013-12-21 20:14
Ja, HRM3-SS står det på mitt också. Jag minns inte omam var tvungen att sätta dit batteriet/ta bort plastflärp. Ibland gör de ju så för att batteriet inte skall läcka.

Hittade två manualer för HRM3

http://static.garmincdn.com/pumac/HRM_Soft_Strap_ML_Web.pdf
http://static.garmincdn.com/pumac/HRMSS_Care_ML12.pdf
 

2013-12-21 20:31
Magnus - Den sista länken var "fin" först står det hur man ska göra när man ska tvätta bandet i tvättmaskin, där hänger jag med Smiley
MEN så fortsatte jag läsa hur man ska göra vid handtvätt, allt glasklart ända till sista punkten, å där står det "Rengör aldrig remmen i tvättmaskin" !!!
Där rasade allt ;-) (iofs så är det kanske lite svårt att handtvätta i en tvättmaskin)
Helt otrolig hur dom fått till det, eller så är det jag som inte har "alla bitar på plats" ;-)
 

2013-12-21 22:16
Tack för infon om HRM2/HRM3. Bra att veta. Om jag inte hittar busbillig HRM3 så innebär det nog att jag kör vidare med 2:an.  

2013-12-21 23:11
I stället för att slänga det gamla pulsbandet i soporna så slängde jag in det i tvättmaskinen, hör å häpna, då funkade det med NYA sändaren, men inte med det gamla, ska nog prova med att byta batteriet på det å testa(nån gång)  

2014-01-05 08:47
Fler som har problem med pulsband ser jag...hmm. (Har dock FR 410)
Bytte batteri häromdagen, men har inte använt det efter detta. Så återstår att se om det fungerar...
 

2014-01-05 12:40
När man byter batteri kan det vara lönt att kortsluta sändarens kontakter ett tag (enklast genom att stoppa i batteriet upp-och-ner) så att sändaren säkert är urladdad och därmed startar upp från noll när man sätter in batteriet (på rätt håll). Jag har fått göra detta efter att sändaren var död efter batteribyte och då startade den upp som den skulle. Detta med en 3-4 år gammal sändare som kom med men 310XT.  

2014-01-05 13:29
Gjorde som Staffan tipsade om (kortsluta sändaren)
Efter en "sökning" av ny pulsenhet i klocka så funkade det Smiley
Men vet ju ej om det var "kortisen" som gjorde det eller om det var att det var ett nytt batteri, men funkar gör det iaf Smiley
Så nu har man ett pulsband med sändare i reserv "utifall att"
 

2014-01-05 17:16
Bra tips..tack Smiley  

2014-01-05 20:13
Mitt pulsband la tvärt av igår, efter lite felsökning och byte med frugans pulsband av samma modell, så kunde jag konstatera att själva sändarenheten inte ville lira. Bytte batteri, men var fortfarande stendött.

Såg då Stefans tips t i denna tråd, att man skall kortsluta batteripolerna(?) i sändaren innan man stoppar i batteriet. Sagt och gjort, och då hoppade enheten igång! Tack för tipset!!!
 

2017-07-07 21:15