[X]

Bra mat

Recept från er med mixer och/eller juicepress

Önskar recept på goda grönsaksmixer/juicer.
Har börjat experimentera och det skulle sitta fint med några väl fungerande smakkombinationer.

Har en här som blev mycket godare än vad jag förväntade mig.
2dl Rödbetsjuice
2dl Äppeljuice

100g Rotselleri
100g Bladspenat

PS: Gärna mycket grönsaker och lite mindre frukt. Att de blir tjocka i konsistensen gör mig inget. Tvärtom. DS
 

2011-06-18 12:06
Morot, apelsin och ingefära är väldigt gott, liksom spenat och apelsin.

 

2011-06-18 12:11
Nu har jag inte googlat men skall man inte vara lite varlig med färsk spenat? tror den skall förvällas.

Jag har testat med lite havregryn som får ligga i och mjukna lite innan mixning. Det blir lite matigare.
 

2011-06-18 18:25
"Nu har jag inte googlat men skall man inte vara lite varlig med färsk spenat? tror den skall förvällas."
Hoppsan då, det har jag inte hört! Men å andra sidan ser man ibland recept med spenat i sallader, och den lär ju inte vara förvälld! (får helt klart googla på saken)
 

2011-06-18 18:45
Recept kan finnas med mycket som inte är bra att äta.
Jag har bara lärt mig att det inte är bra att käka spenaten rå, däremot går det bättre med små späda blad.
 

2011-06-18 21:40
Ok, då kanske det är lugnt eftersom jag oftast använder babyspenat  

2011-06-18 22:00
Nu riskerar detta att bli en spenattråd.....
Men, jag har hört att man inte ska värma spenat två ggr. För att något ämne bildas.
Men jag har aldrig hittat någon info om det när jag har letat och man kan ju tycka att en sådan sak borde stå på fryspaketet och det har jag inte heller sett.
 

2011-06-21 07:14
1 dl yoghurt
1 dl mjölk
1 dl bär
1 banan
1 strand
1 par solglasögon
1 väldigt nöjd Emma
:P
 

2011-06-21 07:28
Det vet ju alla. Spenat direkt från burk ger muskler som tusan!
Värma det i omgångar skapar kanske kryptonit? Bad!!
 

2011-06-25 02:57
Spenat innehåller höga halter av fenylalanin (många grönsaker innehåller detta men i mindre mängder). De som har PKU eller Föllings sjukdom kan inte metabolisera fenylalanin och är försiktiga (typ följer sin läkares råd om en halv tesked leverpastej i veckan eftersom ämnet är livsviktigt) men för oss andra är det rena "uppåt-tjacket". Äggvitan i ägg innehåller ganska höga halter av fenylalanin. Kombinationen spenat + ägg är oslagbart om man vill hålla sig vaken en natt eller kanske ge sig på ett rekordförsök i tyngdlyftning.  

2011-06-25 11:45
Tråden skapades och finns till för recept. Så tack för tipsen så långt!
Enskilda ingrediensers påverkan i kroppen finns det andra trådar för.
 

2011-06-25 12:50
haha jag reagerade på "1 strand" innan jag läste resten.

undrade först vad i helsike det var för frukt/grönsak Smiley
 

2011-06-25 22:12
Bara ett snabbt svar på "spenat-frågan" Smiley

Det stämmer att man inte ska värma upp spenat igen. Typ spara lite spenatsoppa i kylen till nästa dag. Det bildas nämligen Nitrit eller nitrat (kommer aldrig ihåg vilket) i spenaten, och det är inte bra för kroppen.
Små späda babyspenatblad är bara att äta som de är, däremot brukar man förvälla större blad för att de helt enkelt smakar godare. :)

Ja, och så var det receptet. Smiley
Färska tomater
Paprika
Vitlök
Basilika
Vatten
ev salt och peppar

Förvisso mer mot lunch, men väldigt god. :)

 

2011-06-26 07:58
Och för att spinna vidare, om det är natriumnitrit du menar så är det ett annat ord för E250, å andra sidan borde väl alla nitrit joner vara lika bad?

E250 som för övrigt finns i istortsett alla kött produkter.
http://traningslara.se/e250-ett-tillsatsamne-att-se-upp-med-del-1/
 

2011-06-27 01:40
Om du kyler ner spenatat snabbt ska det inte vara några problem att äta den dagen efter om du bara värmer upp den ordentligt.
Däremot ska den inte stå och svalna på spisen, det är då dom farliga nitriterna bildas.
 

2011-07-28 23:53
något som är otroligt gott i värmen är kombinationen basilika och jordgubbar.

Mixa
Jordgubbar
basilika
morot

oslagbart
 

2011-07-29 08:11
Hanna: morotsjuice eller hel morot som mixas?  

2011-07-29 18:59
Morotsjuice eller hel morot är hugget som stucket egentligen, snabbast går det ju med morotsjuice om du inte har juice-centrifug.

Kan även tipsa om
Vattenmelon+jordgubbar+basilika <3
 

2011-07-29 19:29
Tackar, nu börjar det hända lite i tråden.
Vattenmelon är ju helt fantastiskt så här på sommaren...mmmm
 

2011-07-29 21:38
Har ingen centrifug så det får bli juice. Brämhults är ju fruktansvärt god!  

2011-07-29 23:19
1 dl havregryn
1 banan
1 mango
1-2 dl (vanilj)yoghurt
1-2 dl (apelsin)juice

Kanske passar att ha i basilika, mynta eller något annat.
 

2011-07-29 23:35
Har ni prövat örten choklad-mynta?
Den är fantastisk, smakar PRECIS som mint-choklad.
Den är toppen att mixa och blanda :)



 

2011-07-30 08:48
Citron/limejuice
Äpple
blåbär

oslagbart
 

2011-07-31 08:04
Hanna, var får du tag i den örten? Har aldrig hört talas om choklad-mynta men det låter väldigt spännande.  

2011-08-01 22:11
Ett latinskt namn på den där choklad-myntan skulle göra susen Hanna  

2011-08-01 23:35
Jag har köpt choklad-myntan på blomsterlandet :)

Mentha 'Chocolate', Chokladmynta

Artnamn: Mentha x piperita 'Chocolate'.
Naturligt utbredningsområde: Tillhör Citrata-gruppen. Kulturursprung. Korsning mellan M.aquatica och M.longifolia.


Bladverket består av små, rundade, glänsande och mörkgröna blad, överdragna med burgundyrött. Bladen har en tydlig chokladmint-doft och smaken liknar den hos en pepparmintspastill


Skickar en länk om den här

http://www.tradgarn.com/produkt.php?sd_esp_1_pid=1346

En annan ny ört som också har kommit är apelsin-timjan. HELT fantastisk:)

Hoppas ni hittar dom
 

2011-08-02 07:21
Ante, har du prövat något recept än??  

2011-08-02 07:22
Vad nu, hemmaodlad after eight? Låter som att jag kommer att få användning av alla tomma krukor ändå.  

2011-08-03 23:31
Den här dricker jag som frukost, supernyttig och god

Frysta hallon och blåbär 1 dl
nässelpulver 1 tsk el spirulina
sojalecitin 1 msk
granatäppelpulver 1 tsk
nyponpulver 1 tsk
krossade linfrön 1 msk
sojaprotein knappt 1 dl
vatten valfri mängd
 

2011-08-05 12:28