Eva Hellstrand

Uuuuppåt, neeråt, Neeeej Feeeel, uuupåt neeråt.....Yes jag hittade!

Kände mig modig när jag helt utan lokalsinne gav mig iväg, förvisso efter ett spår men jag vet inte vilket jag ska följa och var det/dom tar vägen riktigt. (Det säger lite om mitt lokalsinne.)Första skyltarna; Häståsen eller Ulfsta, jag väljer Ulfsta, det går stadigt uppåt, väldigt stadigt, så jag vet att jag är rätt, spåret följer Rönnåsbackens slalombacke. Som visserligen är en liten familjebacke men att springa uppför är obeskrivligt jobbigt!

Väl uppe följer jag en knappt skönjbar stig, och kommer fram till en lite, lite bredare, yes! Nu går det nerför bland stenar och rötter. Kan allvarligt fundera på Mimira! Jag vet att jag borde vara nere på parkeringen ganska snart, för det är en liten men jobbig runda har jag fått förklarat. Men nu känns det som jag är halvvägs nere i Ulfsta. Det är en del omärkta skyltar lite här och där och många småstigar kors och tvärs, och en enda vag känsla att jag är lite galet ute.

Vänder uppåt igen och sen går det neråt, åt andra hållet, ännu mer stenar och rötter. Men det är lycka när jag ser Rönnåsbackens liftkur, (kan nästan höra Välkomstorkestern i en rösthallucinos). Det är stort för en lättvilslad skogsamatör att hitta rätt!

Kollar tiden, det har tagit nästan en halvtimme! Nästa varv går tio minuter snabbare. Avslutar med att springa uppför i den korta backen, hämtar andan och väntar tills dubbelseendet är över och ner, hämtar andan och samma procedur igen. Mina ben kommer knappt bära mig i morgon.
2011-08-11 20:26.


Kommentarer till blogginlägget


Hahaha, nu tror jag du har fått solsting?? LOL
Men super grym är du allt!!! :)
2011-08-11jag ska fråga benen i morgon!
2011-08-11Härlig runda, du har ju ett pannben av titan!
2011-08-12Mina backar kanske inte är lika branta som era! Och jag kan gå idag!
2011-08-12Det sägs ju att uppsala är en platt stad... Men det är alltid uppförsbacke:)
Skämt å sido, rullstensåsen kan på sina ställen ge svettbryt. Vi har faktiskt en minialpin backe strax söder om centrum! Här utanför mitt jobb finns fina backar där många löpare och cyklister backtränar, själv masar jag mig upp och ned för dem ett par gånger per dag. Men inser att jag inte har flås att springa upp för dem:)
2011-08-12