Jessie starlady

Varför???

...är det så himla svårt (för att inte säga omöjligt) att ta sig ut på en löprunda på morgonen? Jag kommer upp i tid, jag är INTE trött, jag äter min frukost och väntar en stund, jag får på mig löparkläderna och sen bara..

NEEEEEEEEJ! Jag VILL INTE!!!! *som en fyraåring*

..och så hittar jag på femtielvatusen andra saker som jag behöver göra ISTÄLLET FÖR att just springa.

Intressant är också att samma fenomen lyser med sin frånvaro på kvällarna? Det spelar liksom ingen som helst roll hur sent det är, eller om det hinner bli mörkt (!), eller nånting. Har jag bestämt att jag SKA springa på kvällen så BLIR det springa på kvällen. Gärna nära midnatt sådär och jodå - på vintern med.

Galet.

(sa hon och åkte till stallet istället för att springa även denna morgon...)

*hepp!*
2011-07-20 09:46.


Kommentarer till blogginlägget


Jag är likadan. Jag springer gärna sent och det får gärna vara beckmörkt ute. Jag kommer inte ens så långt att ta på mig kläderna. Stänger bara av klockan och somnar om =) Men, imorse tog jag mig upp halv sex och sprang 5km. Det var riktigt härligt, även om jag helst föredrar att springa sent på kvällen. Ha en bra dag!
2011-07-20Jag har också problem att komma iväg ut på morgoene. Har jag väl kommit upp i tid och fått på mig löparkläderna så är det inga problem, då blir det en runda. Det svåra är att masa sig upp ur sängen.
2011-07-20Samma här. Vi är nog helt enkelt inte skapta för att springa/träna tidiga morgnar. Fast jag vet inte. När jag är på annan ort några dagar (vid semester funkar det sämre) tar jag mig alltid ut tidiga morgnar och springer. Går alltid betydligt lättare än hemma. I går kväll hade jag samma tanke som du. Tänkte ta premiärpass på rullskidor. Vaknade t o m före klockan. Men nä. Det blev inget av det. Ändå vet jag att dom få gånger jag tar mig ut så blir det oftast ett härligt pass. Tungt i början, men sen släpper det. Och gryningskänslan, känslan av att allt liksom vaknar till liv, är ju en så härlig känsla. Fast det är ju rätt skönt att vända sig och somna om också ;)
2011-07-20Hur gör ni när ni springer på morgonen äter ni något innan?
2011-07-20sådär känner jag VARENDA gång jag ska springa!! :-D Mer eller mindre iaf.. Så jag jobbar stenhårt på att sluta tänka så mkt, och "just do it" istället. Bara snöra på mig skorna, gå ut, börja.. inte tänka. inte börja förhandla. Bara GÖRA. Brukar vara schysst när man väl kommer igång.

Rent fysiskt så brukar kroppen faktiskt ha mest kortisol på morgonen; det hormon som ökar prestationsförmågan så. Men å andra sidan, så kan man ju faktiskt vara kvälls/morgonmänniska och säkert trivas bäst med vissa tider..
2011-07-20Om jag springer på morgonen så gör jag det innan jag käkat frukost. Möjligen dricker jag ett glas Proviva eller liknande.
2011-07-20Runners world hade en artiekl för en tid sen som också påstod att vi rent fysiskt är bättre rustade att träna på morgonen. Men har svårt tro det. Sen hade dom en annan där dom tipsade om att det är nu på sommaren som vi borde passa på att träna på morgonen. Men då för att vi ska hinna med allt annat som vi ska göra på somrarna. de var dessutom medvetna om att vi ofta är sega på morgnarna och menade att det inte gör så mycket. Lägg dom långa lugna passen morgontid så löser vi det.

För dom som inte kan träna på fastande mage rekommenderades typ en banan eller lite youghyrt. Själv äter jag inte innan morgonpass. Men dricker ett par glas lämplig vätska. Nu på sommaren kryddar jag vätskan med resorb. Funkar för mig.
2011-07-20Jag kan ju inte ens skylla på att jag är morgonseg eller trött, för det är jag INTE. Dessutom "fuskar" jag och kan äta en rejäl frukost och sen ut och springa efter bara kanske femton minuters väntan.
2011-07-20Springa till stallet är inte att tänka på eller?
2011-07-20Jag är tvärtom - jag MÅSTE träna på morgonen för att det ska bli av... simma eller gymma ska klarar av innan 10 helst!
2011-07-20Hasse: JAG skulle kunna springa till stallet (förutom att det är lite opraktiskt att komma dit svettig och dan och sen vara där och troligen bli kall och stelna till sisådär 75% av året), men min Stella (hunden) orkar inte riktigt sånt längre och hon vill ju självklart vara med i stallet varje dag så... nej, tyvärr?
2011-07-20