Jonas Sörensson

För- och nackdelar

Så här nio dagar in på min diet hittas både för- o nackdelar. Förutom att kunna frossa i grädde, smör, feta såser, fett kött och andra "tidigare förbjudna" frestelser så saknar jag givetvis (framförallt i tanken) bröd, potatis och öl. Fast jag trodde faktiskt saknaden skulle bli större. Orsaken till detta kanske kan stavas Insulin. Om jag tidigare haft en jämn blodsockerkurva så är den nu spikrak. Fler intressanta iakttagelser så här en dryg vecka in på dieten:

1. Jag är mer "ointresserad" av mat. På både gott o ont. Sötsuget e borta o timmarna kan gå mellan man stoppar något i munnen. Man får inte glömma av att få i sig sina kalorier...

2. Jag sover bättre! Har den senaste tiden haft lite lurig sömn med massor av uppvaknanden och ibland svårt att somna in. Senaste veckan har varit kanon (mina mått mätt). Vad detta kan bero vet jag inte. Till viss del kanske beroende på det jag skriver i punkt 3.

3. Min mage är lugn som en filbunke. Tidigare har den varit lite bullrig o svullen. Mycket bättre nu.

4. Min hud o hårbotten har blivit bättre! Tänkte på det när jag trimma håret igår att det var väldigt va fint och följsamt bladen går över hårbotten... Hela huden känns mer mjuk o slät. Känns riktigt bra!

5. Inte bara huden känns mjukare. På något sätt är hela min kropp mjukare o smidigare. Kändes tydligt vid dagens löppass där nacke o fotleder brukar kännas stela.

6. Den STORA nackdelen (hittills hoppas jag) är träningen. För även om den till viss del känns bra (se punkt 5) så är det jobbigt att prestera. Har jämfört puls vid given fart på senaste rullskidspassen och konstaterat att jag har en genomsnittspuls ca 15 slag högre än tidigare. Detta kan INTE vara bra! Har dock läst på mig och lyssnat med andras erfarenheter att detta är mer regel än undantag när man "ställer om" till fett. Vissa menar att det kan ta upp mot 4-6 månader att bli "van" vid fett som energikälla vid högre pulser. Vi får se..

Nu skall jag ut o köket o käka lite mat igen. Känner på lukten ända in till datorn att sambon börjat fräsa igång vid spisen. Det vankas middag!
2011-07-04 16:07.


Kommentarer till blogginlägget


Pulsen går ner igen efter några veckor.
Kul att fler har hittat LCHF. Visst mår man bra i magen. :-)
2011-07-04