Mikael Persson

25. Lärkan, Sala, Västmanland

Tog en runda här på väg ner till Västerås. Lärkans idrottsplats ligger i nordvästra utkanten av Sala, vid utfarterna mot Västerås och mot Avesta. Jag hittade en startplats och skräpig parkeringsplats vid elljusspåret som var markerat som Hälsans stig. Det står en skylt där med siffrorna 3,05. Om det betyder km vet jag inte men jag antar det. Sjäva spåret var brett och fint med jämnt och bra underlag. Vid en annan parkeringsplats går elljusspåret ner till ett par stugor som verkar vara IFK Salas löparklubbs och orienterarnas stugor.
Springer man runt på Hälsans stig hittar man lätt men vill man förlänga rundan erbjuds flera möjligheter (och utmaningar att hitta runt). Vid 2 km står det "Lärkan 1 km" till höger. Tänkte att jag provar det men det var då betydligt längre än 1 km och vid korsningar fanns inga markeringar så det blev ett chansningsprojekt. Hamnade så småningom nere vid Lärkan där man också kan springa på elljus upp till Hälsans stig.
Därifrån är det markerat en Gruvstig med oranga markeringar. Den var fantastiskt vacker att springa på längs en kanal upp till Måns Ols värdshus och Kägelbanan vid sjön. Sen fortsatte jag längs sjön där spåret fortsatte men vände efter ett tag. Fanns inga upplysningar om hur långt spåret fortsatte så jag vågade inte fortsätta.
Synd att det ska vara så svårt att sätta upp informationstavlor så att man kan planera sitt träningspass utan att springa på måfå hit och dit.
2011-05-17 13:24.


Kommentarer till blogginlägget