Rolf Öhlén

Meningen med livet

Det regnar. Tunga droppar faller, trummar på tak och fönsterbläck. Gatlyktorna stirrar med släckt ljus på den regnvåta, öde asfalten. En svart kaja sveper förbi. Regnet övergår till snö. En mås sätter sig på infarten och släcker sin törst i en vattenpöl. Skogen står i givakt på bergens stelnade vågor som formgavs i historiens gryning. En frusen ögonblicksbild av väldiga krafter.

På den norra delen av ett klot i utkanten av en galax som färdas i en öde rymd på väg mot undergång. Ute spirar våren. Livet bryter fram på nytt efter vinterns sömn. Det gamla är borta, det nya ligger i sin linda. Födsel, strävan, en obeveklig undergång, ett nytt liv. Världen är vemodig. Världen är vacker. Glädje och sorg, förtvivlan och hopp. Jag tror – nej, jag vet. Jag måste börja träna. Långsiktigt. Målmedvetet.

Visst är min mage en del av mig men den kunde vara mindre. Jag mår inte bra. Min kropp mår inte bra av att släpa på denna övervikt. Därför är jag här. Ja, det vill säga inte på jorden utan här på funbeat. För meningen med livet är väl inte funbeat heller? Eller? Det kanske det är. En stor bit av det i alla fall.

Tack till upphovsmannen till denna sajt. Tack till livets upphovsman också. Källan. Var den än är. Vad den än är. Därom tvista di lärde. Men jag vet vad jag tror. Rätt logiskt egentligen, för det finns mycket som jag tror att jag vet.

http://www.youtube.com/watch?v=r-L3JMk7C1A
2011-05-06 18:00.


Kommentarer till blogginlägget


Hmm, en av dina bättre så här på fredagskvällen efter en halv flaska.
2011-05-06En fin livsbetraktelse.
2011-05-24