Anders S

TEC 100 miles

Jaha, så var det över. Inte lite snopet att vinterns stora mål gick åt skogen.

Veckorna innan loppet var jag först förkyld och sen drabbades jag av något slags knästrul. Jobbet och kastrerade katter tog det mesta av mitt mentala fokus. Jag kom ganska förvirrad och inte särskilt målmedveten till Täby. Jag borde ha tänkt mer på mat och dryck. Nu stod jag med ett flak gainomax (hoppas de kom till nytta jag lämnade de 16 som var kvar till kontrollen) och hemgjorda veg bullar och var i övrigt hänvisad till sportdrycker som jag redan efter några varv fick upp igen. Jag borde haft med egen sportdryck som jag provat och som jag vet funkar för mig. Smiley

Lyckades ändå arbeta upp hygglig motivation och när vi lufsade ut på första varvet kändes de bra i kroppen. Jag kände av knät men inte mycket och det gjorde inte ont. Faktum är att knät fram till varv 6 kändes bättre och bättre. Däremot var kroppen i övrigt totalt slut och anledningen till att jag klev av.
Men jag gillade verkligen slingan. Den blev aldrig tråkig och det var omväxlande och vackert. Ett föredöme i märkning och riktigt kul med skogspartierna!

Jag anar att jag körde lite väl friskt i Skövde. Att klara 70 km var verkligen kul, men jag skulle nog hållt igen lite eller åtminstone låtit veckorna efter bara bestå av lätta återhämtningsjoggar. Istället kände jag mig stressad och körde 8 mil veckan efter Skövde med målsättning att öka veckan efter det. Då kom förkylningen och knästrulet.
Sen blev jag aldrig pigg i kroppen. Trots att jag drog ner rejält på mängden sista veckorna kändes det i kroppen som att jag fortfarande låg på med stenhård träning. Det är inte riktigt optimalt att känna sig slut i benen när man har sprungit 16 km på senaste veckan Smiley
Jag har tidigare i vinter kört 50 km i 5.22 tempo utan att känna mig sliten alls. Efter 50 km i 6 min tempo på TEC var jag nästen lika sliten som efter 70 km på Skövde 6H.

Positivt var att knät inte blev värre och att jag klev av i tid. Det fanns inte på kartan att köra 16 mil och då är det bättre att istället byta fokus till nästa lopp.
Farten var också den rätta, sista varvet gick för långsamt, men annars höll jag strax under 6 min tempo och stannade bara några minuter på kontrollen.
Under bra omständigheter så skall jag kunna springa i åtminstone 10 mil i denna fart innan det blir riktigt jobbigt. Jag hade en förhoppning att det inte skulle bli värre och att jag skulle kunna hålla farten, men på varv 6 insåg jag att bara att springa 2 varv till och nå 50 miles skulle slita oerhört på kroppen.
Till vilken nytta?

Men visst, lite besviken är jag när jag läser om upplevelserna under natten runt sjön. Jag såg fram emot att få tända pannlampan.

Smiley
2011-04-11 11:12.


Kommentarer till blogginlägget


Det kommer fler år.
(Tror jag.)
2011-04-11Förstår hur det känns. Jättetrist. Men vila bra i ett par veckor nu så har du en riktigt fin grundträning att jobba vidare på. En snabb sensommarmara kanske?
2011-04-11
2011-04-11Klokt beslut. Det kommer fler lopp men inte någon ny kropp.
2011-04-11Tråkigt att det inte funkade för dig heller. Bra jobbat ändå och hoppas det flyter på bättre vid nästkommande lopp. Det var roligt att få träffa dig!
2011-04-11Oj, klickade på fel knapp.
Intressant läsning. Och lycka till med nästa mål, vad det nu blir.
2011-04-11Bra beslut.
Din satsning gav dig ändå ett pers på 6h. Över 70k är det inte många som gör.
2011-04-11Synd, och jag håller med G-man. Du ska glädjas åt ditt fina 6H resultat.
2011-04-11Starkt att försöka, klokt att bryta. Ibland går det så här. Jag hade blivit väldigt glad om jag fick din Gainomax.
2011-04-11Det kommer som sagt flera lopp och de man brutit läggs till erfarenhetsbanken.
2011-04-11Anders, du är ung och har hunnit med massor. Så se tiden an.
2011-04-12