Jessie starlady

Mitt liv som Erik dag 44

Tog en extra vilodag på måndagen (mest för att det är svårt att hinna med att träna när man ska vakna i Södertälje, köra 17 mil hem, hinna äta lunch och rasta hunden OCH vara på jobbet tjugo i två på samma dag). Tänkte att det skulle kunna vara bra för att förhindra att jag blir sjuk på riktigt också.
The spirit is willing, but the flesh is weak?

Eftersom vädret på sistone har pendlat mellan att vara soooool men med isvindar från norr i svindlande hastigheter och blygråa skyar med oktoberkänsla så fick jag för mig att jag nog ville ha några träningsDVDer att roa mig med inomhus för de där dagarna då jag liksom inte kan tvinga mig ut och träna i tid.
Dessutom har det varit mycket snack om Zumba i min närhet på sista tiden, från vänner och arbetskollegor och till och med på den after run som vi var några funbeatare som gick på efter Premiärmilsloppet härom veckan!

Så... Zumba it was och jag måste ju säga att jag blev överraskad både positivt och negativt. Positivt av att jag faktiskt kunde hänga med hyfsat i de flesta av rörelserna, men negativt av hur det höga tempot får alla rörelser att bli... hafsiga? Jag som är en vän av strikta reps på gymet tyckte inte alls om att man ökar från ett tempo där det går att hålla övningarna strikta till dubbla hastigheten där det enda som gäller är att hänga med. Bra cardio - jodå, men bra toning? Njääääeh, jag är skeptisk!

Tror det får räcka med den timme zumba jag körde idag för hela livet faktiskt. Det hela blir ju inte heller bättre av att jag inte tycker om musikstilen. Den fick hela övningen att bli minst lika plågsam som linedancing eller styrdans.... Brrrr... Smiley
2011-04-05 00:00.


Kommentarer till blogginlägget