En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Marty. Mötet. Del 1 (3)

Det är i slutet av oktober 1998 och tidig vår. Allt är så märkligt. Jag blev hämtad på Jan Smuts International airport av Johan. Ace of Bases Cruel Summar skrålar ut från högtalarna i vår hyrda Toyota. Hemma i Sverige har jag en 3-månaders bebis. Vad skulle jag hit och göra?

Efter 5 timmars rattade varav de sista timmarna i den röda afrikanska jorden, med kort stop i Nelspruit för bunkring av Windhoek beer och biltong, checkar vi nu in vid Numbi gate. Det dammar runt bilen när vi kör in i nationalparken. Vi ska tillbringa en lång weekend på Game lodge, jag och Johan. Han har flera gånger per telefon från Johannesburg tydligt förkunnat för mig att dom ska ”put up the room with two separate beds”, så gör dig inga illusioner skrattar han fram.

Det är sen kväll när vi checkar in och den afrikanska natten bjuder endast på några avlägsna skall från hyenor. Vi slår oss ner på en bänk med ett glas Highland, Glenmorangie, och njuter av den ljumma afrikanska natten. Himlen är klar och stjärnorna glimmar på valvet. Livet är underbart. Vad vi inte vet är att denna helg kommer att gå till historien som en dom absolut roligaste jag upplevt och det tack vare en judisk börsmäklare från New York och hans underbara hustru, polischefen Mercedes från 17th Precinct.

Klockan 05:30 knackar det lite lätt på dörren till vår hydda och vi möter en ärrad ranger som heter Mike. Ansiktet med ärren säger att han är från Rhodesia.

Väl framme vid jeepen står förutom två unga söta fransyskor med Mont Blanc västar, en reslig svart kvinna med ett oemotståndligt leende och en ”stick-åt-helvete” figur, en smal israel även en Ron Jeremy kopia, men med en något bättre frisyr och en club blazer med guldknappar. Jag skickar armbågen i Johans sida och fnissar.

-My name is Marty and I’m from New York. The city that is. I work at NYC stock exchange at Wall Street and I have the responsibility to invest more money that you can even imagine.

Jag tittar på Johan och han gör det där knixet med ögat, en tumme upp skulle bli alltför uppenbar. Det här kommer att bli skoj.


2011-03-26 23:53.


Kommentarer till blogginlägget


Ja Ron Jeremy, kan ju annat än bara "stand up comedy"
2011-03-27Mooooooooooooore!! Fantastiskt ordflöde! Ser fram emot triologins fortsättning. :)
2011-03-27SA är bara bästa plejset ändå (H). Härligt att läsa, instämmer med Alexandra. Vill höra fortsättningen!
2011-03-27