Jessie starlady

Mitt liv som Erik dag 10

Den här bloggen är tillägnad alla er som säger er inte ha tid att träna. Den kommer (förhoppningsvis!) bevisa att ni har FEL!

Varje dag den här veckan kommer jag att komma försent till mitt jobb. Tar ut det i arbetstidsförkortningstid för att slippa avdrag på lönen så det funkar (fast min arbetstidsförkortning tar förstås slut, oh well...) och hittills har jag inte sett några sura miner hos mina kollegor heller. *gilla!*

Mina dagar ser alltså ut så här:
-sovmorgon (klockan ringer sju)
-frukost
-rasta hunden
-STÄDA
(ja, hela veckan - det behövs helt enkelt, håller dessutom på med ett "rensa ut onödiga prylar ur mitt liv-projekt" vid sidan av från "mitt liv som Erik" )
-rasta hunden
-LUNCH i samband med VM-sändning
(idag var det sprintkval på min lunch! Smiley )
och så fort TV-sändningen är slut så åker jag till jobbet och
-JOBBAR em/kväll
-hemma igen klockan 22:00
-rasta hunden
-liten kvällsmat
-SOVA

VAR finns det nu plats för träning i det där schemat kanske vän av ordning undrar? Jo, det ska jag tala om för er. Mitt i vinterstudiosändningen mellan kval och final! Smiley

Jaha? Vad hinner man på de futtiga minuterna då?
Springa såklart! Man ser till att ha löparkläderna på sig redan innan man sätter sig i soffan för att se kvalloppen. Sen snör man på sig skorna, slänger på broddarna, kopplar hunden och ger sig ut i solskenet. Detta har även en till positiv effekt. Jag har inte TID att springa och såsa i något fjolligt komforttempo om jag ska hinna hem igen till finalerna = MOTIVATION I VÄRLDSKLASS!
(iaf om man heter Jessie)

Faktum är att eftersom jag har pippi på att ludda omkring i mitt komforttempo när jag springer, oavsett sträcka (allt från 3 km till 15 går i nästan exakt samma fart!!!) så tog jag till ALLA tänkbara knep jag kunde komma på för att se till att tvinga ut mig ur komfortzonen den här dagen.

1) jag kortade sträckan jämfört med mina tidigare löppass i år (inte svårt, jag har BARA sprungit mina VU-pass i år Smiley )
2) jag tog med mig hunden som hastighetsmätare (när hon går över i galopp är jag närmare 6 min/km än 7)
3) jag såg till att starta bara 21 minuter innan finalsändningen skulle börja och med en sträcka på 3,2 km så boooorde det generera ett tempo under 7!

Om det funkade? Njaeh alltså.. nästan? Smiley
Sprang mina 3,2 på 22:45 och eftersom löpningen varit grymt åtsidosatt det senaste kvartalet så är jag nöjd med det trots allt. Skyller på att det blev för varmt ute pga solen och jag springer ALLTID långsammare när jag blir varm. Inte ens att springa nästan hela sträckan med jackan helt öppen räckte, men okej - då vet jag det till nästa löppass. Antingen får jag undvika de soliga dagarna eller så får jag springa med tunnare kläder.

Min poäng är iaf att jag hann ut och hinner jag ut under en skidVM-vecka så gör du det med vilken given dag som helst! Smiley
2011-03-02 00:00.


Kommentarer till blogginlägget


*asg*...får man inte magkatarr av det så....
Gick inte så bra för Erik =( Jag och Nadja satt och vråla vi - hade han inte vurpat så...tyyyyppppiskt!
2011-03-03Jessie, du är baske mig koolast av alla! :-)
2011-03-03