Jessie starlady

En tandjävel ändrade allt.

I torsdags drog jag ut min visdomstand i vänster nederkäke.
Det var inte kul. Det kändes till och med när den skulle ut trots galna mängder bedövning, men DET hade jag kunnat ta utan problem. Bara att andas igenom det och stå ut och tänka på hur många generationer av kvinnor som fått anda sig igenom långa, dryga förlossningar utan tillstymmelse till bedövningsmedel genom årtusendena. Bite the bullet!

Det som varit mindre lätt att ta är väl hur sabla mycket eftervärk jag haft och hur det påverkat min träning. Eller.. påverkat? Det har helt satt tvärnit för alla former av träning och jag är nu helt vanvettigt rastlös. *muttermummelmorr*
Dessutom gjorde bristen på timing att det inte blev någon Engelbrektshalva för mig i helgen som gått. Så fort jag går ut och andas in rejält i den här kylan så ilar det ända ner i tandbenet på mig. INTE ROLIGT!

Så.. ingen chans på någon klassikerhalva (som jag iofs inte riktigt hade bestämt mig för heller, men så länge möjligheten finns där så är ju planen där, om än lite latent för att slippa tänka på 15 mil på cykel... *hepp!* ) och då behövs det NYA målsättningar istället.

Sitter här vid datorn och är sjukt taggad efter att ha tittat på de två senaste avsnitten av Mitt liv som Hellner. Jag är vanvettigt avundsjuk på upplägget och träningen och JAG VILL OCKSÅ! Nu är det så i mitt liv att på lördag (eller möjligen söndag) så åker min häst iväg till en tränare för att bli inriden och jag blir hästlös i vad jag utgår ifrån blir ca två månader. Det innebär att jag får MINST 10 timmar/vecka ÖVER att göra något annat med än att mocka skit, väga upp hö, kånka vatten och träna min häst. Detta måste utnyttjas.

Alla tips på vettiga utmaningar mottages tacksamt. Just nu är jag lite inne på daglig skidåkning, men det kan hända att vansinnet går över snart och då behövs alternativ. Kom igen! Gimme your best shots!

Sen har jag ju också tänkt ut en framtida planerad målsättning/utmaning för resten av året, men den smyger jag med ett tag till. Sådeså. Smiley
2011-02-16 11:11.


Kommentarer till blogginlägget


Ja....give me too!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-02-16När det onda gått över i munnen så är det väl dax att städa ur stallet ordentligt.
Sen ger det sig nog ska du se.
2011-02-16Skidåkning blir väl jättebra!
2011-02-16Gun: Städa ur stallet?? *mycket oförstående min=ON*
2011-02-17Jag antog att du har ett stall till din häst. När det nu är tomt i spiltan kan det skuras ordentligt. Naturligtvis för att du ska känna tillfredsställelse när det är klart och allt blänker.
Sadlar som ska oljas och seldon som ska putsas m.m.
2011-02-17Gun: Jag har i stort sett EN pryl som är läder, resten är någon form av syntet, inklusive min ena sadel. Distansritt förutsätter liksom prylar som går att dränka i vatten. Boxen (våga VÄGRA spilta) ska inte tömmas, han ska ju tillbaka till den efter träningen är avslutad. Den skuras evt ur på sommaren.
Men då förstår jag i alla fall hur du menade.
Problemet med din tanke är att 1) det är INTE träning och 2) det är INTE en utmaning och 3) det är INTE roligt och 4) jag får inte ut något av att det är fläckfritt i stallet så... ingen tillfredsställelse där.
Men tack för idén! :-)
2011-02-18Vad ska jag då hitta på för sysselsättning åt dig? Hur skulle det vara om du springer samma runda som du brukar rida och jämför tiden? Det skulle väl vara kul. Men om du gör det så får det kanske inte vara direkt i ridspåren så att du vrickar fötterna utan någon meter åt sidan.

Det är nog rätt att skura ur stallet till sommaren. Då torkar det upp lättare. Jag antar att du har mockat ur och lagt nytt strö så det är klart när hästen kommer hem igen.
Jag visste inte att det var syntetsadlar som gäller nu. Lädersadlarna smörjs ju in för att klara vatten.

2011-02-18Löpning är en bra idé! :D Särskilt med tanke på ett av mina små "hemliga" mål för det här året. Ridslingan är 5-6 kilometer och det är ju rätt lagom att leka med. Köra intervaller kanske etc etc.
Inom distansritten häller man ju vatten över hästen för att kyla den under själva ritten så det räcker kanske inte riktigt med att smörja in lädret för att en sadel ska palla sånt. Mitt träns är i biothane (en sorts plast) också så.. nä.
Sen är jag kanske inte direkt den där pyssla i stallet-tjejen heller. *erkänner*
2011-02-18Hahaha, nu är det inte så hemligt längre att du ska ut och fightas i spåren :D. Lycka till med löpandet.
2011-02-18