Maria von Schmalensée

v. 5

Ännu en vecka med rumpont (och matt hö ben...)... Är lite bättre men har fortfarande besvär ffa i vila (!?).
Hade innan veckan planerat att verkligen vila ordentligt men på torsdagen fick jag nog och provade ett rätt tufft pass (kändes ok!) - jag blir verkligen låg när jag inte kan träna och tror i detta fall mer på lätt träning och stretch/beh än helvila (de dagar jag vilat har jag inte känt mig bättre..).
Har börjat köra ett antipiriformissyndromprogram (stretch + nervmobilisering) och jag tror mycket på detta, men om det inte blir tydligt bättre snart så får jag väl dra till min naprapat (som hjälpte mig med hälsporren...), men jag vill gärna bli lite rörligare först, annars lär jag kanske bara få rådet att stretcha...
Nu väntar två förmodat tuffa veckor solo med barnen (Lus bortrest med jobbet...) så det lär inte bli så mycket träning oavsett, kanske passar det mig bra just nu... "Smiley
2011-02-07 09:23.


Kommentarer till blogginlägget


Hej igen!

Ha tålamod och kör på med programmet. Jag tror att du kommer att bli klart bättre. Funderar lite på om du är stensäker på att det är Piriformis? Troligen har du rätt diagnos. Då tror jag att ett bra komplement skulle kunna vara att naprapat, kiropraktor eller massör hjälper dig att "töja ut" ischiasnerven så att den frigörs från piriformismuskeln. En sån massagehjälp kan ge stretchingen bättre skjuts. Om du är inflammerad kan ultraljud snabba på läkningen.

Ett alternativ till piriformis skulle kunna vara problem med hamstring. Oftast har man då haft ganska ont i ryggen också innan. Och/eller muskelbristning. En orsak till hamstringsbesvär brukar kunna vara att man har obalans i styrkan i lårens baksida jämfört med framsidan. Nästan alla muskler har en "balansmuskel". Jämför att ryggproblem brukar kunna bero på för svaga magmuskler relativt ryggen. Samma här. Kan man då träna upp baksidans muskler lite så ökar chansen att besvären försvinner.

Hoppas du får någon ordning på eländet snart.
2011-02-07Tack för peppet, det behöver jag..! Jag gillar programmet, kör minst 2ggr/dag och får lindring direkt men efter en stund känns det mer igen.. Tror inte att det är hamstrings, har inte haft problem där eller i ryggen tidigare, men är dock väldigt stram i hamstrings (har alltid varit det...).
Just nu är jag mest frustrerad över att jag inte kan komma fram till vilken träning som jag kan fortsätta med och vad som ev. kan förvärra det hela... vid tidigare skador har spinning/cykel/längd känts ok. Behöver mina endorfiner. Frustrerad.
2011-02-07Simma kanske? I morse crawlade jag med dolme = använde bara överkroppen....
Men gillar man inte simning så är det ett tråkigt alternativ.
2011-02-08Ja, simning funkar väl, men jag är rätt kass, kan inte crawla, så frågan är hur mycket endorfiner der ger... Men blir det långvarit så kommer jag säkert göra ett försök ;)
2011-02-08Du är välkommen till badhuset. Öppnar 6:15 tisdagar och torsdagar. Försöker lära mig crawl men det går inte så bra.
2011-02-08