Maria von Schmalensée

v. 4

Skitvecka - fick mer och mer ont i rumpan och är nu faktiskt riktigt oroad (känns som om någon injicerat mjölksyra djupt in i rumpan och är lite "mensmatt" i benet, känns även i vila och på natten...). Har även lätt känning hö sida... Är väl troligtvis piriformis som bråkar...
Strategi kommande vecka: Tar diklofenak fulldos, sitter på tennisboll minst en timme om dagen (riktigt sköntont!), tränar endast core. Är osäker på om jag ska helvila eller jogga/motionscykla lite för att kunna stretcha (stretching ouppvärmt funkar inte, gör bara ont...). Vi får se...
Kommande vecka lär väl tyvärr bli skit den med, får hoppas att det blir bättre...
Pisspisspiss vad trist. Men puss ändå! Smiley
2011-01-31 09:39.


Kommentarer till blogginlägget


Kände igen mig i det där, "känns som om någon injicerat mjölksyra djupt in i rumpan" precis så, har jag haft det till och från ända sen maj... :(
Har i dagsläget lagt ned flera tusen på massage, sjukgymnastik och naprapater. Timmavis med stretching och olika övningar... Har dock inte testat det där med tennisboll, intressant skall testa det.
Och har du några fler bra tips får du gärna dela med dig...
Sen så hoppas jag att det inte blir lika långvarigt för dig som för mig...
2011-01-31Känner också igen det där med injicerad mjölksyra. Möjligen också det där med mensmatt. Tror det. Men lite mer osäker på den känslan :-)

Jag har kämpat mot det här problemet länge. Upplever det som värst när jag springer. Nu när jag åker skidor är problemet mycket mindre. Oftast helt borta. Ibland som en diffus känsla (mensmatt?) från nederdelen av skinkan ner i vänster ben. Gör inte direkt ont. Men irriterar och man blir orolig det ska bli värre. Ibland känner jag mer efter än under träning.

Här är det som hjälpt mig allra mest. En form av stretching som funkar. problemet är att jag alltid lägger av när det känns bra. Som killen påpekar. man ska nog hålla på med det här jämt.

Kanske inte världens proffsigaste video. Men det funkade på mig.

http://www.youtube.com/watch?v=tFtUgS69rPk


2011-01-31Har nu provat träna enl ditt Youtube-tips 3ggr - besvären lättar faktiskt redan nu (känns bättre en stund, sedan tillbaka...). Det här tror jag på - tack för tipset!!
2011-02-03