Maria von Schmalensée

Sammanfattning 2010 och mål 2011

Jag ska väl oxå ge mig på en sammanfattning av 2010 som faktiskt träningsmässigt blev mitt bästa år hittils!

Inför året hade jag följande målsättning (kommentar efter):
- Träna minst 1h/dag i snitt - Klarade med 10h marginal..
- Bli skadefri. -Japp!
- Minska vikt till 65kg (startade på 72kg..) -Japp, väger 63,5 :)
- Ranking under 100 (startade på 270) -Japp, 78 :)
- Springa någon 1:a-sträcka och kunna njuta av det... -Spang DM-stafetten i tätklungan och hade skitskoj (men bommade på slutet...).
- Springa SM-tävlingarna med anständigt resultat... -Nja, dåligt på natt-SM, dåligt på medel-SM, hade klarat A-final om jag gått "som vanligt"... Ok på stafett-SM..

Året inleddes annars med hälsporrebesvär (började sept-09..), fick kortisonspruta i januari och sedan stötvågsbeh. mm i mars-april... Tränade hyggligt alternativt under vinter och vår och fick ett träningsmässigt lyft då jag skaffade kort på Sats i mars, plötsligt blev det mycket enklare att träna alternativt...

Blev bättre i foten under våren och började löpträna mer i april. Genomförde natt-SM med mediokert resultat (mest beroende på dålig orientering dock...). Löpningen gick allt bättre och under sommaren kom de första bra tävlingsresultaten..

Hittade massiv träningsmotivation f.o.m. slutet av juli och därefter har jag tränat på som en tok och älskar det... Ol-säsongen under hösten gick lite upp och ner men mest upp, löpformen var god men jag bommade en hel del oxå för ol-tekniken hängde inte med i farten... men vad roligt det var! Fick avsluta säsongen med flera topplaceringar på småtävlingar, toppen inför vinterträningen! Sprang oxå mitt första löplopp, Tjurruset, kom 17e, klar mersmak!

Är fullt medveten om att jag ökat träningsmängden mycket från tidigare år men jag fortsätter köra högst 3 löppas i veckan och tränar mycket allsidigt, så det funkar!

Nu till sammanfattningen..

Sammanlagd träning: 374h (223h jul-dec)
Löpning 97h
Orientering 64h
Powerwalk 49h
Core 45h
Corepuls 30h
Längdåkning 26h
Spinning 19h
Motionscykel 19h
Övrigt 25h (styrka, podypump, pilates, yoga mm).
Sjukdom 4 dagar (!)

Kommentar: Bra variation! Fantastiskt få sjukdagar! Mycket core/corepuls, blir fortfarande starkare (och snyggare haha..) för varje vecka... Har kört väldigt lite "vanlig" styrka men i corepulspassen ingår massa funktionell styrka så det känns toppen ändå. Borde köra mer rörlighet/stretch...

Sammanfattningsvis ett toppenår som ändå kan bli mycket bättre nästa år om jag kan träna bra hela året! Jag har fortfarande massa utvecklingspotential - borde kunna bli klart starkare och snabbare om jag fokuserar något mer på backe/bana/snabbhet och i övrigt fortsätter träna som nu, men det får bli en fin balansgång så jag inte skadar mig igen... Jag har i vilket fall asmycket motivation att träna hårt för att se hur bra jag kan bli =)

Målsättning 2011:
- Bli en bra 1:a-sträckslöpare igen (!)
- Springa SM och elitserien och känna att jag har något där att göra...
- Ännu bättre ranking (under 50?!)
- Fortsätta träna som nu, träna allsidigt i snitt minst 1h/dag.

Det låter väl bra?! Puss!
2011-01-03 22:33.


Kommentarer till blogginlägget


Det låter ju kanonbra! Synd att ni missar Jukola bara =(
2011-01-04