Jessica Ahlstrand Carlsson

saker jag funderar på när jag inte kan sova....

* KOTKOMPRETIONER: vad menas med det egentligen?
är det själva kotkroppen som blivit sammanpressad, ökad densitet, fast det är ju bra.
är det bågen som gått av och kotkroppen glidit in en bit ur läge från kolumnan? fast det är ju spondylolystes.
eller är det disken som degenererat? fast borde det inte heta diskkompretion då.

*ÖPPNA: sluta, byten, passage. inga problem. jag förstår hur både ryttarens och hästens kropp fungerar. allt är fullt logiskt. men öppna! det går inte. jag kan inte rida det, jag kan inte ens tänka det.

*PROBLEMLÖSNING:eller folks brist på det.
exempel: vaktmästaren vill inte att a-laget ska parkera sina bilar inne på torvallas område, utan på den parkering för 300 bilar som finna 20 meter utanför staketet. när de inte lysande så låste han grinden när de va på is och medelade att hädan efter låser han grinden 18:00, så ville man ha sin bil senare så fick man stå på parkeringen.
spelar lösningen(?!) "om han låser in min bil så ska jag sladda sönder konstgräset för honom"
alldeles lysande, för då kommer han ju verkligen få parkera på området.

*VARFÖR.... atteister envisas med att fira alla kristna högtider de kan komma på. det är jul, advent, påsk och pingst. ljus, klappar, ägg, kalle anka och betald ledighet. och sedan ifrågarsätter de mig för att jag är katolik?

*PEDAGOGIK: varför, varför, varför? har hitils aldrig träffat en pedagog som kan lära ut nått. däremot väldigt många som kan lära ut. fast de är ju bra på logik......

nu ska jag försöka sova igen
2007-11-24 03:01.


Kommentarer till blogginlägget


Ja det dyker då upp både det ena och det andra när kudden är obekväm.

Haha, spelarlösningen var en fining!

Det med ateister var intressant. Jag är nog lite av det men tycker att det är fint med högtider. Varken döpt eller konfirmerad. Fattar inte att folk orkar ifrågasätta saker och ting. Har fullt upp med att ifrågasätta mig själv.

Att lära ut är en lära i sig. Vissa har nog svårt att ta till sig det. Vissa som är bra på att lära ut har inte fattat att det faktiskt krävs kunskap utanför pedagogik för att det hela skall gå ihop.

Sweet dreams!
2007-11-24Om du vill få en lösning på problemet med öpnna på samma gång som du får en lösning på problemet med pedagogik så tycker jag du ska rida för "min" tränare Monia Häggqvist, en fantastisk pedagog som kan få dig att hitta den där fenomenala känslan..... (Y) Visserligen c-tränare i hoppning, men dressyren är inget som hon negligerar för det.

När det gäller kotkompressionerna så är det väl så att det finns både stabila - då kotan helt enkelt bara tryckts ihop - och instabila - då kotan "gått av" och liksom förskjutits vertikalt - tror jag. Det handlar dock om åverkan på själva kotan, så långt är jag med ;)

Vad gäller hockeyspelare så ger jag inga kommentarer, allt enligt mina högst fördomsfulla tankar och erfarenheter av de jag träffat (H)

Jag gillar alla ledigheter som innefattar vila, god mat och gärna presenter, därför firar jag som ateist jul och hela galejen glatt ! Men, jag ifrågasätter aldrig någon anna - var och en får bli salig på sin fason ! :D

Hoppas du sover bättre natten som kommer :-)
2007-11-24KOTKOMPRETIONER:
ja det har jag hört menas att det är disken som degenererat.

Håller med om att det borde heta diskkompretion då!
2007-11-24Problemlösning eller brist på problemlösning är intressant!
Nattpersonalen körde in bilarna på bakgården, vilket inte cheferna tyckte om, påstod att det handlade om att brandbilen skulle kunna komma fram.... Slutade med att hela området avgiftsbelagts via carpark.

Intressant
2007-11-25Atteist, katolik, protestant eller vad man nu tror på, inte tror på eller av andra skäl väljer att kalla sig, så tror jag att de allra flesta uppskattar helger och traditioner för vad de är nämligen ett avbrott i vardagen med möjlighet att umgås med släkt och vänner. Så är det för mig. Jag är atteist men tycker att julen är en härlig högtid (om man kan undvika stressen).
2007-11-26Ateister firar jul o dyl för att det anses vara en tradition. Traditioner har ofta religiösa begynelser men behöver inte ha den kopplingen längre. Historiskt har ju katolisismen i sin frälsaranda tagit andra religiösa högtider och omvandlat till sina egna där de frälst folk. Vems är då högtiden?

Flera traditioner med religös grund (dock inte nödvändigtvis kristen) är ju midsommarafton, valborgsmässoafton o dyl. Firar du dem? I så fall som katolik eller svensk?
2007-12-06