Markus Andersson

Nya uppmätta standardrundor i Nybro

Har bott i Nybro i ganska precis 3år nu och mätt upp ett flertal rundor, både några olika utanför Nybro i skog/grusväg (som föredras större delen av året) och en asfalts-variant på 6km inåt centrum. Den senare är att föredra vintertid då den både plogas och är upplyst.

Nu går vi mot en ny vinter, veckomängden är högre än tidigare, och även om jag inte är så känslig för "många varv" börjar 6:an kännas lite enformig. Därför har jag nu mätt upp fyra förlängningar av denna runda så jag nu kan få ihop 6, 8, 11, 11, 14, 15, eller 18km på ett varv! Smiley

Det längsta alternativet innebär ganska precis att jag springer "i utkanten runt hela Nybro stad". Alla förlängningar är dessutom "optimerade" med en del trixande & kryssande mellan olika varianter & kvarter så att samma uppsättning km-markeringar fortsätter gälla även efter en förlängning, och totallängden på alla rundor är då också i ganska exakt antal HELA km (+/- 20m)... Smiley

http://www.markus-andersson.se/lopning/funbeat/nybro...


2010-11-20 07:06.


Kommentarer till blogginlägget


"Varför inte skaffa en GPS-klocka?" Visst skulle det ibland vara trevligt och praktiskt att kunna "springa lite hur som helst" och ändå få både varje km angett och totallängden, men oftast skulle det faktiskt känns mer besvärande än kul att behöva vara kreativ och beräkna "hur jag ska springa" för att få ihop olika längder, som dessutom inte blir i hela antal km. Färdiga standardrundor passar mig bättre.
2010-11-20Man märker på fr.a. dina tävlingsberättelser att du har en annan närvaro och fokus på vad du gör, memorerar mer. o.s.v. Fr.a. på långpass har jag mer & mer börjat ha musik till löpningen, alltså koppla bort snarare än fokusera. Men ALDRIG musik under tävling lr snabbare pass - Då är det här & nu som gäller även för mig. Otroligt väl genomarbetat bansystem btw!
2010-11-20Fiffigt. Bra att ha när lusten faller på att förlänga.
2010-11-20Jag måste erkänna att jag har mina uppmätta rundor jag med. Älskar att hitta på nya rundor som passar det jag vill träna för stunden. Det känns mycket roligare än att vara bunden av en GPS-klocka.
2010-11-20"Det känns mycket roligare än att vara bunden av en GPS-klocka" Jag förstår känslan, att vara fastnaglad mellan sattelitsignalerna, nästan som att sitta fast inne i en gallerbur... ;)
2010-11-21