Rolf Öhlén

Stenarnas makt

Jag har börjat ta hjälp av stenar i min träning.

Jag har inte trott på det tidigare men efter förra skidträningen insåg jag att jag måste göra något.

Ta till exceptionella metoder. Det hjälpte. Helt problemfritt var det inte. En ramlade ner.

Fast jag kanske ska ta det från början.

Förra gången jag tränade skidåkning gick det inte så bra. Förutom en pjäxa som nertill glappade som en krokodilkäft eftersom sulan släppt från skon så jag höll på att stupa ett par gånger tappade jag räkningen på det antal varv jag åkt. Åker jag en 250 meter lång slinga runt huset är det ganska lätt hänt. Idag hade jag kommit på en lysande lösning. Trodde jag.

Jag plockade upp tio stenar som jag la i fickan. När jag åkt ett varv la jag en sten på soptunnelocket. Det fungerade. Till fjärde varvet. När jag la dit en sten rullade den av och föll ner i lössnön. Jag iddes inte böja mig ner utan tänkte att jag får dra av ett på det antal stenar som ligger där. Det gick. Till det sjunde varvet.

”Vänta här nu? La jag någon sten nu när jag passerade tunnan? Nej, det gjorde jag visst inte. Få se – för förra varvet var det femte, då funderade jag på att stanna och kolla mellantiden men brydde mig inte om det. Eller var det nu jag gjorde det? Nej, det kan det inte ha varit. Då borde det vara fyra stenar på tunnan och då ska jag lägga dit två nu”.

Så blev det. När fickan var tom och tio stenar låg på soptunnan visste jag att jag hade åkt mina varv. Åtminstone tror jag det.

Nu behöver man inte använda stenar. Man kan använda pinnar. Eller kottar. Frimärken är däremot inte så bra. Inte sedlar heller.
2010-11-13 13:50.


Kommentarer till blogginlägget


Strunt i sträckan och tänk tid istället. T.ex 30 minuter skidåkning är ju 30 minuter oavsett hur långt du åkt.

Samma sak om du simmar. Det är betydligt lättare att bara hålla rätt på tiden och strunta i antalet varv. Då blir det samtidigt mer avkopplande.

Huvudsaken är att man rör på sig.
2010-11-13För mig är sträckan viktig så jag vet hur långt jag har färdats. Vid årets slut lägger jag ihop den totala sträckan och ser var jag skulle hamnat om jag rest den sträckan i et sträck.
2010-11-13Då förstår jag. Det är ett sätt att göra det spännande. Hur lång bort hamnade du förra året?
2010-11-13