Markus Andersson

V.44 - 79km, premiär med dubbelpass-projekt

Mån: Cykling 16km
Tis: 8km + Styrka
Ons: 10km (GRC 10x3min/60s) + Cykling 9km
Tors: 8+8km + Styrka
Fre: 11km (6km @ 3:39/km) + Styrka
Lör: 8+8km
Sön: 18km (Silpingeloppet 10km seger på 34:40 Smiley)

Efter förra mängdveckan inledde jag lite lätt må-tis innan resten av veckan blev medeltung med snabba pass ons-fre-sön och dubbelpass tors & lör.

Detta var premiärveckan med frekvent förekommande dubbla pass (enstaka har förekommit tidigare, men mer som undantag), tanken med detta är att relativt enkelt få upp mängden, men utan att bli lika trött och höja skaderisken som färre längre pass skulle resultera i. Redan nu tycker jag mig kunna bekräfta effekterna ovan, sen återstår det att se längre framåt om man mest lurar sig själv med "fler km i dagboken" eller om kilometrarna också har någon vettig effekt på kapaciteten, både den att kunna springa fort/långt och att tåla större doser träning.

Kan tillägga att alla dubbelpass framöver inte kommer bli "2st korta & lätta distanser" som det råkade bli nu, utan ibland morgonjogg + intervall eller snabbdistans, eller mj + normalt distanspass.

Nu väntar en lätt vecka inför Jämjöhalvan på lördag.
2010-11-07 21:39.


Kommentarer till blogginlägget


Tjena!
Jag har läst om din träning under lång tid. Om jag minns rätt så har jag läst att dubbelpass ger bäst effekt om bägge passen är likartade, tex. korta intervaller både morgon och kväll. Kommer tyvärr inte ihåg var jag läste det eller varför det skulle vara på det viset....
Förresten, det kanske var Colting som har skrivit något om det?
Nåja, tycker din träning ser väldigt bra ut. Lycka till!
2010-11-08grattis till segern igår o lycka till i jämjö!
2010-11-08