Markus Andersson

Oktober - 371km, mängdrekord!

En vecka är såpass kort att man tillfälligt kan "samla km" ganska långt över den nivån kroppen långsiktigt orkar med och håller för, en månad däremot är tillräckligt lång att man inte kan springa så värst mycket mer än vad man också är redo att hålla månaden därpå, i alla fall om skaderisken ska begränsas och man inte mest "joggar ihop en massa km" under grundträningen, vilket jag inte gör. Därför känns det glädjande att äntligen - efter ett drygt års sakta upptrappning - nu nått upp på tidigare toppnivå träningsmässigt! Smiley Bara att fortsätta lite sakta & försiktigt så tror jag mig kunna komma riktigt långt på ytterligare något år eller två.

Om jag nu lagom nått tidigare toppnivå sett till träningen har formen hela tiden (sen uppstarten förra hösten) legat snäppet före, så nu har jag faktiskt passerat tidigare PB-nivå och det med hyfsat god marginal.

3000m på 9:13 alldeles i början av okt och ett 4v-race i Påryds eljusspår i mitten av okt med 33:57 på en kuperad knapp mil är de två insatser som visar på detta. I övrigt har faktiskt tröskelpass och annat gått i ungefär samma farter som tidigare, så jag väntar ivrigt på fler besked som bekräftar att den ökade kapaciteten inte bara handlade om tillfällig superdagsform.

Nästa race är Jämjö halvmarathon 13 nov, där jag både hoppas och tror att 1:17:38-perset från 2008 bör kunna slås med ganska god marginal. Och 1:18:07-årsbästat som jag ändå var nöjd med i sep, med desto större marginal.

Vecko-mässigt har det handlat om 71-79-93-66-98km under oktober, kan inte säga att träningen varit inriktad på något särskilt, ganska blandat mellan distanspass, långpass, snabbdistanser och intervaller. Hade en tanke om 3v-cykeln "tempo-mängd-vila", men skrotade den tanken efter att ha överdrivit veckan med fokus på tempo, 5st dagar i rad med 4min-fart eller snabbare och en överbelastad vrist som resultat. Var dock återställd igen efter några lugna dagar.

Av övrig träning kan sägas att jag har fått till bra regelbundenhet med styrkepass för främst bålen, 2-3pass/v under hela okt, dock flera korta minipass men det gör inget, regelbundenheten känns viktigast. Annars lite kortare transportcyklingar på någon mil 1-2ggr/v och ett ordentligt sim/crawl-pass.

Kan avsluta okt-rapporten med samma uttryck som jag inledde sep-rapporten med: Träningen går fortsatt bra!! Smiley

http://www.markus-andersson.se/lopning/filer/distans...


2010-10-31 00:00.


Kommentarer till blogginlägget


Oj, drygt 100km längre än vad jag mäktade med!
2010-11-01Det ser riktigt bra ut Markus!
2010-11-01Riktigt bra månad Markus! Bara fortsätta att ligga i!
2010-11-01Bra Markus, hoppas du fixar att fortsätta såhär hela vintern med kontinuerligt mycket mängt så kommer det bli massa pers nästa år.
2010-11-01Härligt! Ser ju lovande ut inför Jämjö halvmarathon och även om du inte får pers där så kommer du få det i nå't annat lopp om träningen fortsätter såhär.
2010-11-01