Maria S

Drömmen om en Dojo...

Kataträning hemma igår. Lite svårt när det är möbler överallt. Fick i ren frustration över platsbrist för mig att jag behöver en säng jag kan fälla upp mot väggen. Hihi! Kanske är att överdriva en smula. Nä, ett sätt att lösa det hela är ju som bekant att dela upp katan (mönstret) i smådelar och jobba på detaljer i den när man tränar hemma.

En dröm jag har som får mig att le stort. En dröm om en egen dojo (träningslokal) hemma. En dröm som för alltid kommer att vara en dröm. Dojon ska ha lång säck och kort säck. Den ska också ha mattor att grapplas på. Det skulle vara juste att ha trägolv när man tränar Kobudo (vapen) och Kata (mönster). Bo-ställ och ställ för svärd. En vägg för förvaring av sai, nunchaku, tonfa och sånt. Den ska vara ljus och behöver såklart ha tillräckligt högt i tak för att man ska kunna träna med Bo (stav).

En riktigt fin liten dröm som man kan fantisera ihop en regnig grå mörk höstdag. Höstdagar när man är lite deppig över att ha missat träningen för att man behövde jobba över. Höstdagar då det hinner bli mörkt innan man hinner hem och man inte kan springa ensam i mörkret. Höstdagar då man får dela upp katan i smådelar och fösa undan möblerna så gott det går. Och träna på detaljer.

Vem behöver ett helt slott om man bara kunde få ha en egen liten dojo hemma? :)
2007-11-02 23:19.


Kommentarer till blogginlägget


:D
O det har jag önskat mig många ggr. Brukade träna kata i mina föräldrar vardagsrum en gång i tiden, de var mkt för fria ytor så det gick hyfsat när jag rullat undan mattorna, men det var alltid ngt ställe i katan där man fisk stanna upp och flytta sig pga vägg eller soffa ...
Nu har vi flyttat och maken pratade lite om en säck i hobbyrummet iaf ;) Tror det när jag ser det.
2007-11-03Jaha.. nu måste jag börja leta efter ett större hus,
iallafall ett med uppvärmt dubbelgarage.
(hmm ett litet gym åsso skulle va fint)
2007-11-03