Jessica Ahlstrand Carlsson

Tjänstefel?

Jag bruka tjata om två tennisspelare när jag pratar om hur man ska röra sig och hur skadad (fysiskt) man blir om man gör som den ena och inte som den andra.
Göra ett litet trick med en utsträckt arm för att visa skillnaden på styrka och som klart bevis på hur kroppen vill arbeta. Stoppar man mig inte i tid så är det en av mina längre föreläsningar.

Om en månad besöker en av dessa (den som inte blir skadad) min stad för att just spela lite tennis och jag undrar om det vore tjänstefel av mig att inte gå på en av hans matcher? Vidare undrar jag vem som kan tänkas göra mig sällskap. Spel på ”ingen” ger inte så bra odds, då få människor skulle stå ut med mig småsnörvlande och ivrigt gestikulerande försöka uttrycka min dyrkan för hur fantastiskt vacker kroppens rörelse är när den utförs så som det är menat. Inte heller är nog så många sugna på att höra mig tjata om det och dess finare detaljer i minst fem timmar efter matchen.

Jag går nog ändå, själv. Säkert kan jag ragga tag i något fyllo på tunnelbanan som är så pass långt inne i medvetslöshetens dimma att han/hon orkar med en ”Därför är Federer aldrig skadad”-föreläsning.
2010-09-15 20:38.


Kommentarer till blogginlägget


Intressant.... klart du ska gå! Väntar på en utförlig rapport.
2010-09-15Får man gå på föreläsningen men inte matchen? Eller blir det tjänstefel kanske. Man måste se perfektion för att förstå den.
2010-09-15Rapporten kommer inte att bli kort. Och, ja, man bör se matchen om man ska höra föreläsningen efteråt. Blir mer sammanhängande då. Något jag inte kan garantera att jag kommer att vara.
2010-09-15Filma in kanske? Laserpenna?
2010-09-16Det är en tanke
2010-09-16En liten film med de perfekt utförda rörelserna känns helt rätt. Något att njuta av kanske.
2010-09-18Man får massor av den varan om man kollar honom på YouTube.
2010-09-18