Markus Andersson

Seger i Måleråsloppet 8km

Med tanke på gårdagens halvmara var Måleråsloppet egentligen inte med i min tävlingsplan, men ändrade mig i veckan och följde med Glasrikets RC mest för sällskaps skull, de kör loppet som KM och äter sen efter loppet, trevligt. Kändes det risigt i benen kunde jag ju ta det lugnt. Nu kändes det dock hyfsat, bortsett från lite ont i vänster höft som oroade mig lite. Efter lite uppvärmning & stretch kändes det inte så farligt, då återstod bara lite allmän slitenhet/trötthet som gjorde att det "tog emot" lite att höja farten.

Starten går och efter några hundra meter är det bara jag och huvudmotståndaren OSK-Marcus, samt någon klubblös kvar i täten. Benen känns lite trögstartade, men det släpper lite när man kommit igång och mjukat upp dem, så jag blir allt mer den som står för dragjobbet, även om vi länge låg i varsitt spår på grusvägen. Jag har bättre uthållighet än Marcus, medan han troligen slår mig i en spurt, så finns krafter kvar efter gårdagen borde hårdkörning vara lämplig taktik. 1a km på 3:27 och andra på 3:19. Marcus visar sig inte vara i toppform idag och släpper redan, däremot hänger oväntat den klubblöse kvar i min rygg. Är dock övertygad om att slå honom och vågar då släppa lite på farten, 3:19 är ju för fort även för mig. 3:26 på 3e och 3:34 på 4e längs lång raksträcka då jag försökte återhämta mig lite inför terräng-avsnittet.

Sen in på terrängstigen där jag trivs bra då jag har lätt att variera fotisättning m.m. Ökar tempot en smula och han släpper då direkt, strax senare när vi kommer ut på grusväg igen är han långt bakom och det känns avgjort. 5e på 3:33, sen fullföljer jag mest men utan att slöa för mkt, fortsatt terrängstig på 6e 3:46 & 7e 3:40, sen plattare asfalt/grus/gräs på sista 3:34.

Vinner på 28:18, 3:32/km, halvminuten bak till den klubblöse och ytterligare 1min till Marcus som tappat motivationen och inte gått för fullt. Trevligt att vinna efter två andraplatser både ifjol (28:44) och 2008 (27:56). Tiden känns också helt okej dagen efter en halvmara... Smiley

Glaspriser som deltagare + pallplacerad, samt tillsammans med gårdagens tröja + DM-guld.
2010-09-12 15:19.


Kommentarer till blogginlägget


Det var duktigt!! Och plötsligt känner jag mig så gammal som jag faktiskt är. Snabb återhämtning är inget som gäller för mig längre.
2010-09-12Tack, nu ska jag dock återhämta mig med lätt träning mån & tis.
2010-09-12Bra det. Just nu är skaderisken som störst!
2010-09-12Otroligt starkt dan efter en 1/2M! Jag kunde knappt stiga i/ur bilen mellan Sth & Öland idag, knakig & böjd som en stel pensionär :D

Ja vila nu!
2010-09-12Precis som Leif och Anders blir väl jag också pensionär så småningom (... haha), däremot hoppas jag undvika stelheten! ;-) Nu blir det (aktiv) vila mån+tis.
2010-09-12Kan oxå vara så att din träningsmängd är 2-3 ggr vår, så nåt litet kan du väl få i återbäring för allt jäkla slit?

Var ute på promenad idag och gick då om en riktig sån där pensionär... Jess, jag kunde trots stramande hamstrings ;)
2010-09-13