Anna Karin D

Min hyresrätt blev bostadsrätt och....

Hissen är klar! Tre veckor av trappspring till ända. Just när man börjat vänja sig ordentligt. Just när man börjar tycka att fem trappor upp är a piece of cake, till och med med matkassar i händerna och ryggsäck på ryggen.

Arbetet med hissbytet fortskred med en snigels hastighet vecka ett, speedades upp lite lätt vecka två, för att sedan brista ut i ett galet och furiöst jobbande vecka tre. Det bankades tröttsamt och enerverande till 20 00 igårkväll för att åter starta klockan sex i morse.

En praktfull studie i att skjuta upp allting till absolut sista sekunden! Min artonåring är svårt imponerad. Verkligen en planering i hans smak!

Invigningen var annonserad till 17:00 idag. Skumpa utlovades. Och bandklippning.

16:48 stod två killar från Hissinredningar AB och jobbade febrilt med panelerna inuti hissen. Jag tror de klev ur 16:59:59. Sharp. Torkade svetten ur pannan.

7 personer från olika våningsplan mötte upp: bord med vit duk, champagneglas och jordgubbar, digitalkamera, blågult band och ett tal av ordföranden: Hissen hade kostat skjortan men efter den senaste chockhöjningen av hyran är föreningen tät och rik och välmående.
Hissdörren är numera sobert grafitgrå istället för den roströda färg som tidigare piggat upp bottenvåningsmörkret.
Passar fint ihop med de urnor med blommor i (herregud) och den stilrena soffa (herregud!) som är tänkta att placeras där det tidigare fanns utrymme för barnvagnar. För några barnvagnar finns inte längre.

Och den som rispar i färgen på hissdörren ska polisanmälas!

Sedan förklarade mannen från Otis (hissföretaget) hur vår nya Hi-tec-hiss funkar, modernt värre, digitalt, displayer och grejer och liten bänk att fälla ut att sitta på på vägen upp. Hissdörr som inte kan öppnas innan man kommit fram. (Som den gamla). Tyst och mjuk.
Sober. Flott.

Inget att tjuvröka i. Inget att kleta ner med leriga stövlar.

Bandklippning och fotoblixtar!

Olle (12) fick åka premiärturen (trots att han definitivt ligger risigt till på pensionärsmaffians lista av misstänkta till förra hissdörrens rispor). Jubel och applåder. Upp till femman och tillbaka.

Sedan åkte Gun - upp och ner igen. Jubel och applåder. Till fyran och åter.
Och sedan Rolf och Ilse.

Tjohej vad det gick!

Vi fick inte testa nödsignalen.

Men nu sitter jag här och grunnar på om tre veckor är tillräckligt lång tid för att skapa en vana? Jag kanske ska fortsätta klättra i trappor?
2010-09-10 18:00.


Kommentarer till blogginlägget


Festlig start på helgen.
Och nu undrar jag om det är allt trappspring som gjort dig matt den senaste tiden.
2010-09-10Usch, det låter som en en sån där otäck modern klaustrofobihiss. Tacka vet jag hissar byggda på 60-70-80- och tidigt 90-tal. Dörrar ska ha handtag och öppnas utåt! Och det ska höras och kännas att man åker. Men - härligt med champagne :-)
2010-09-10Mer skumpa till AnnaD
2010-09-10AnnaD vill inte ha mer skumpa. Hissen är en modern klaustrofobihiss, det känns inte att den rör sig alls.
Och dörrarna sluts automatiskt......sock!
2010-09-10Ni verkar ju ha haft en helfestlig eftermiddag!

Tycker dock att ett hissföretag med namnet Otis kanske borde fundera på att justera namnet i.a.f. på den svenska marknaden;

- Ja det är jouren.
- Vi sitter fast i hissen.
- Vad är det för märke?
- Otis.
- Ja verkligen men vad är det för märke?
2010-09-10..hm, kanske tänkte dom inte så långt....
2010-09-10När vi var på Irland stötte vi på en hiss som lät som en tickande bomb. Den livade iaf upp tillvaron! :-) Testades det om man hann fälla ut bänken och sätta sig innan man var framme?
2010-09-10Haha, jag minns att forna kollegor alltid undrade varför jag som var en sådan hurtbulle tog hissen. Det gäller att spara sig till när det verkligen gäller.

Otis säger väl bara bebisar, om det är osis som avses, och de nårändå inte till nödsignalsknappen. :)
2010-09-10De e va jag kallar just in time. Alltså är det Otis och Hissinredninga AB som uppfann detta trendord (för ngr år sedan).
Otis Reeding, förlåt Otis ready - with the job!
Tack för skön beskrivning. Jag vet, Olle skulle aldrig göra sådant pöjkstreck.
2010-09-12..om någon kallar mig "hurtig" får jag ett litet utbrott.
2010-09-13