Anders S

LL-07

Jag hade ett uns av förkylningskänlsa på morgonen, inte alls på ett sätt som fick mig att tänka på att ställa in, men som störde något.
Var uppe i Sthlm redan på fredagen så nummellappen var redan hämtad när jag anlände till Ropstens T-bana på lördagen.

Daniel Rönnquist stod och väntade på mig där och hämtade upp mig för vidare färd mot hans svärföräldrar på Lidingö. Lite laddning och ombyte sedan lugn jogg till Koltorp.

Lite kallt och blött var det, men tiden fram till start gick ändå snabbt. Förutom Daniel, hittade vi Jonas Ljung, Johan (triatlon väst) och Grobert från puls.se.

Startskottet gick och tempo ganska uppskruvat från start. Jag försökte dock pressa ner det till att ligga kring 4.20. Trångt var det och lite tungt. Den tunga känslan förstärktes snart av ett skyfall som gjorde kläderna genomblöta. Trodde inte att en funktionströja kunde samla så mkt vätska.

Vid 5 km hade vi 11 sekunder över planerade 23 minuter. Eller vi och vi det var faktiskt först omkring 5 km som jag såg Daniel komma bakifrån, han hade trixat med klockan tror jag. Runt kyrkviken försökte jag pressa så gott det gick, men jag fick inget gratis. Pulsen på 175 på flacken i en fart kring 4.25 är inte som det ska.

Milen passeras på 45.20 och här är tappet 50 sekunder från planerade 44.30 och då har ändå jag jobbat hårt för att hålla tempo. Mellan 10-15 låter jag den ackumulerade snittfarten dala mot 4.30, men försöker ändå behålla lite av steget.

15 km passeras på 1.08.50 nästan 2,5 minut över planen. Någonstans här glider snittet över 4,30 och ounvikligen är det kört med 2.15 eller i dess närhet vilket får mig att helt byta taktik i loppet. Nu gäller det att få en hyfsad tid trots att jag gått ut hårt visavi förutsättningar. Försöker inte forcera backarna och lugnar mig även utför. Springer på pulsen eftersom den i liggger nästan 10 slag högre än normalt.

Många löpare passerar mig mellan 15-20 km. 20 km passeras på kring 1.34-35. Drar vid vätskan vid 20 km i mig dagens andra gel (den första innan vätskan vid 9 km). Sedan springer jag upp hela Grönstabacken fast jag eg tänkt gå.
En annan sak som jag dragits med hela loppet är ansträngda muskler i baken. Nu gör det redigt ont i rumpan i uppförsbackarna. Undrar om det är bensparksövningar i torsdgens crawlkurs som spökar. Detta besvärade mig redan vid 5 km och fortsatte under hela loppet.
Hinner upp Daniel här som gått om mig när jag sänkt tempot. Han ligger hos en sjukgymnast och går ut ca 20 m framför mig. Går om honom vid en vätskekontroll längre fram och ser honom hela aborren där vi båda håller oss till den planerade taktiken att gå första branta delen. 25 km passeras på 2.01.10 ca 10 minuter efter schema. Sista 5 km försöker jag springa så gott det går. Daniel kastar sig in hos ännu en sjukgymnast vid 27 km och önskar lycka till.
I golfbacken blir det några tiotal meter gång, men sedan ökar jag igen.
Får lite obehagliga synproblem sista kilometrarna som gör att jag inte riktigt vågar ta ut allt. Som skakningar i synfältet, lite stroboskopkänsla.

Passerar mållinjen på 2.27.41 på plats 1032. PB med ca 14 minuter och efter hur loppet gestaltade sig riktigt nöjd!
2007-10-02 08:59.


Kommentarer till blogginlägget


Kul att läsa, och grattis till PB!
Kapar du 14 minuter nästa år också, och det gör du om förutsättningarna är bra, så har du silvret.
2007-10-02Gott jobbat! Nu ser du bara till att persa på lördag också! :-)
2007-10-03