Jessica Ahlstrand Carlsson

Att vara Bernie

Det blir en liten blogg trots att 50% av min läsekrets är på finska rallyt i helgen.
Om man heter Bernie Ecclestone så verkar man ha två mål här i livet. Att vara inkonsekvent och att slänga ur sig citat som får folk att dra efter andan. Säkert har ni hört de om att Hitler var en bra organisatör och att Sennas död var bra för sportens publicitet.
External image
I veckan har han hunnit med att först säga att Monaco inte behövs i kalendern (något jag håller med om) och sedan döma ut de nya teamen.
Monaco skrev ju omgående kontrakt på 10 år till, så det uttalandet tjänade sitt syfte. Intressantare är hans uttalande om de nya teamen.
För dryga året sedan var det Bernis käraste samtalsämne (förutom hur bra den där unge blonde tysken var) hur viktigt det var att få in nya lag i F1. En Indisk förare stod på önskelistan då han gärna vill etablera sporten där. Som vanligt fick han som han ville och den sympatiske Chandock fick plats i HRT-stallet. Nu är det knappt styrfart på deras skrotbilar, något de försökt kompensera med att byta förare. För andra racet i rad så får vår vän Indiern se racet från Tv-soffan och kanske är det därför Bernie lackade ur och säger sig vara trött på de nya teamen. För det var ju en Indier han vill ha. Hur kan då HRT ställa just honom vid sidan av. Noterbart är dock att Bernie i samma andetag säger sig fundera på ett 13de team till nästa säsong.

Just nu är det slutminut av andra tidsträningen i Ungern. Det ser bra ut.
Q1 börjar imorgon 14:00 CET
Mycket nöje.
2010-07-30 15:31.


Kommentarer till blogginlägget


Hej
Han ser vass ut du... den unge tysken.
Dom blir nog svårstoppade imorgon om dom bara får till starten så inte Alonso kommer.

Vad gäller Bernie, tycker jag att det är dags han går i pension.
2010-07-31Sylvass! Jag är nöjd med honom. Och ja, Bernie är lite gammal. Men vem ska ta över?
2010-07-31