Rolf Öhlén

Slutet

Så närmar vi oss slutet på världens fest.
Utcheckningen gick bra men sedan skulle vi ta oss in.
Bussen kulle inte gå förrän sent på förmiddagen så vi skulle inte hinna innan mässan började. Så vi släpade oss till en busshållplats mycket längre bort, längs en annan väg, med all packning och si! Det gick en bra buss.

Vi kom i tid till tältet, hittade några Anundsjöungdomar och satte oss med dem. Gudstjänsten började. Procession och så predikan. Prästen - från ett annat land - predikade. Och predikade. Och predikade. Och predikade. Det skulle vara nattvard. Och dans. Och kyrkaffe på torget. Och vårt tåg skulle gå 13,15.

Klockan blev 12,30. 12,45. En präst äskar ordet. "Jag har ett meddelande till er som ska åka med eventtåget. Det går på utsatt tid. Vill ni ha nattvard, håll er långt framme."

Så det gjorde vi. Med väskor och allt. Vi tog emot bröd och vin och sedan fick vi rusa. Trodde vi. Dt var köer till nattvradsstationerna och de släppte inte fram oss. Vet inte om de var rädda att vi skulle tränga oss före.

Men jag hade ju väskan med mig så jag kunde slå mig fram och kliva över några fallna gudstjänstdeltagare. Sedan fick vi springa till tåget men vi hann - med 10 minuters marginal.

Så startade tåget. Hemfärden blev tämligen händelselös. Vi fick byta till buss i Sundsvall och sedan till en annan buss i Härnösand. Kyrkoherden körde mig till Bredbyn där jag klev in i min bil och fortsatte hem.

Jag var hemma frampå småtimmarna. Var det värt det? Vad ska jag säga? En del var rätt givande. Kanske inte på det sätt arrangörerna hade tänkt sig det. En del har jag med mig hem men inget som jag hade kunnat få på annat håll och kanske bättre.

Tyvärr måste jag ge arrangemanget underbetyg. Både planeringen av eventtåget och själva programmet var under all kritik. Komma fram för sent, gå innan programmet var slut, arrangörerna hade inte lagt in lunchpauser, det fanns för många och likartade seminarier, en av de mest populära hade en akustiskt omöjlig lokal på det sätt hon framförde sitt föredrag, festkvällen var en floppkväll, avslutningsmässan var inget för ungdommar/familjer och drog ut för länge på tiden....totalt sett underkänt även om enskilda föredrag var bra men ungdomarna lämnades helt i sticket. Världens fest blev världens flopp - för oss i alla fall.
2010-07-05 22:25.


Kommentarer till blogginlägget


Som sagt var, usel tidsplanering överhuvud taget!! :( :(
2010-07-06