Stefan Manning

Summering kvartal 2

Andra kvartalet har gått mycket bra det också. Däremot är det inga så brutala förändringar som det var kvartal 1. Jag har gått ner till 83 kg. Viktminskningstaken avtar ju och är inte alls lika dramatisk. Men lik förbannat så går det nedåt.Ett tag var jag nere på 78,8, men gick tyvärr upp igen. Detta har hänt de senaste 2½ veckorna. Orsaken är att jag blev sjuk efter broloppet och tappade allt fokus ett tag. Samtidigt skulle jag gå ur programmet och äta inför två tunga lopp. En vecka på kurs har också sabbat lite ur viktminskningssynpunkt. Dessutom har jag svullnat upp rejält mycket i fötter och underben efter maror och ultror och har av den anledningen väldigt mycket vatten i kroppen. Detta kommer att försvinna ut igen och jag är åter på väg ner i vikt. Detta var ett medvetet val jag gjorde och jag känner ingen panik med att ha misslyckats. Det gäller bara att ha is i magen. Jag har även fått proffesionell hjälp med att hantera mitt sockerberoende. det har blivit bättre, men kan bli ännu bättre. detta måste jag jobba med ytterligare. Jag kunde för två veckor sedan, när jag var på Dressman för att fixa lite kläder konstatera att jag har gått ner i storlek från XXL/XL till Medium. Det var faktiskt så att jag kunde komma i ett par brallor i storlek small, men de satt väldigt tajt, fast jag kunde knäppa dom. detta har nog glatt mig mest och jag betraktar detta som en av mina största framgångar hittills i år.
Vad gäller träning har det varit väldigt mycket löpning detta kvartal. Jag har även kommit igång med cyklingen. Däremot har jag inte fått tummen ur att börja simträna. Jag har inte en enda simmeter registrerad i min träningsdagbok och om mindre än en månad är det dags för Kalmar Triathlon. Nu börjar jag själv bli lite orolig. Jag kan inte förklara varför det blir så här. Skärpning helt enkelt.
På tävlingsfronten har det gått bra. En liten sjukperiod i slutet av april gjorde att jag blev snuvad på Kungsbackaloppet och Sunne Marathon. Detsamma blev det för 24 timmars i Holte. Men jag fick till en mara i Skövde under Kristi flygarehelgen och äntligen kom jag under 5 timmar och det med besked. 4:33 gick jag runt på. Ett fantastiskt besked. Träningspassen ligger konstant mellan 5:30 och 5:45 i snittempo. Den 6 juni cyklade jag Nationaldagsloppet tillsammans med Eva på en tuff 10 milsbana och det gick förvånansvärt lätt. Jag hade också ökat antalet cykel- och löpturer till jobbet (23 km enkel väg). Fortfarande har jag varit nere på I-trim och tränat, men dessa tillfällen har blivit mindre. detta på bekostnad av att jag tränar huvudsakligen utomhus.
Den 12 juni sprang jag Broloppet för 8:e gången och denna gång gick jag under 2 timmar på halvmaran för första gången på jag vet inte hur länge. Klockan stannade på 1:58. På Midsommardagen startade jag i ett 24 timmarslopp i Trollhättan. Även här överträffade jag mig själv två gånger. dels blev det ett nytt pers på 24 timmar. 114088 m (om man nu kan lita på varvräkningen), dels lyckades jag även springa den dubbla marathondistansen - 84,4 km - under 12 timmar. 11:53 närmare bestämt. Den var jag mest nöjd med. Och nu senast i förrgår veckan efter 24 timmars, sprang jag Båstad marathon, en tuff, men vacker bana i 32 graders värme.
Så på det hela taget är jag mycket nöjd med mitt andra kvartal. Jag känner att de framgångar jag haft inte varit tillfälliga utan de har snarare befästs. Viktminskningen fortsätter, dock i en lugnare takt än första kvartalet. Det har jag inga problem med. Bakslaget med den tillfälliga viktökningen ser jag inte heller som någon moralsänkare. Nu skall jag komma iordning med viktminskningen. Det blir inte dags att "äta upp sig" igen förrän till Kalmar triathlon, så jag kör på med programmet som vanligt. Simträning skall prioriteras - i alla fall fram till Kalmar. Striden går vidare.
2010-07-05 07:04.


Kommentarer till blogginlägget


Vilken kämpe du är! Stort grattis och Lycka till med den fortsatta satsningen!
2010-07-06