En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Stockholm Marathon 2010

Så är min 10:e mara genomförd, varav 8:e Stockholm Marathon. Vädret var nästan idealsikt, 16-18 grader och sol/dis. Formen kändes hyfsad, så jag förväntade mig att kunna springa under 3 timmar, men inte i närheten av förra årets tid på 2:51. Några småskavanker under våren gjorde att jag var också var beredd på att det skulle kunna gå dåligt.

Banan är lättlöpt i början med lätt utför och jag låter det rulla på strax i under 4 min/km. Farten känns hyfsat bekväm så jag fortsätter så, och snittar på under 4 min/km ända fram till 35 km. Kring 25 km får jag lite känning i vänster vad och baksida lår som oroar mig lite, men det var inget som blev värre.
Från Västerbron andra varvet, känner jag mig ordentligt trött och mör i framsida lår och farten sjunker. Det gjorde den tydligen för fler löpare, så jag plockar fortfarande en del placeringar. Det är ju faktiskt en del motlut sista 5 km också. Går i mål på nytt personbästa med drygt 1 minut, 2:50:10, men lite längre ner i resultatlistan jämfört med året innan, 97:a mot 77:a.

Tycker att jag gör ett för mig bra lopp med två ganska jämna halvor, 1:24:14 på första och 1:25:56 på andra. Kanske farten blev lite ryckig och ojämn beroende på att jag ibland hakade på någon rygg som var för snabb.
Sista delen av loppet var smärtsam. Annars var loppet en riktigt härlig upplevelse, mycket tack vare alla vänner och bekanta som hejade på mig efter banan. Tack för det! Och nu efteråt är jag ändå glad och lättad att det är över.
2010-06-06 10:27.


Kommentarer till blogginlägget


Snyggt jobbat och grattis till PB. Otroligt att kunna springa så fort.
2010-06-06Snyggt, Jonas!
2010-06-07