Eva Hellstrand

Thank god it´s friday

Uppdraget för torsdagen: Överlämna mitt busskort till dottern vars eget "gått ut".

Det drog ihop sig både i min tid och i skyn. Just som jag måste skynda ner till busstationen för att hinna hem med överlämnandet så hon skulle hinna med sin buss satte någon där uppe på den stora duschen, den väldigt stora duschen. Utan regnjacka, utan paraply drog jag huvan över huvudet hoppades på det bästa. Det räckte inte långt. Jag hoppade över vattenpölar, helt i onödan då hela jag var genomdränkt innan jag ens kommit över parkeringen på jobbet. Håret droppade trots huvan, jeansen klibbade dyngsurt fast vid mina ben. Man känner sig jättefräsch när man kliver på bussen. Jag undrar om nån skulle ta illa upp om jag tog av mig det blöta och använde sätena som torkställning men törs inte!

Som alltid när det känns eländigt och det gör det, blöt och kulen, så blir jag hungrig! Funderar vad som ska inhandlas när det slår mig att jag i hastigheten glömde plånboken på jobbet. Missbelåten känner jag hur det sörplar i min sko.

Dock, dotter med tacksam blick dansar iväg till sitt tåg. Klart här? Nej.
Jag är kall, blöt, hungrig och omgivningen är sur och jag har ingen lust att ta springturen längre.

Det blir fredagmorgon även denna vecka och jag ska ut till bussen.... Busskortet! Upp och väcker dottern, i sömnen pekar hon på en väska och mumlar... i plånboken. Jag hittar och upptäcker att det fortfarande sörplar i mina skor. Hoppar i ett par andra och studsar iväg. Studsar en stund ialla fall. Ett skavsår i faggorna! Lätt haltande kommer jag fram till bussen och sätter upp mitt kort, manicken lyser rött! Jo men visst har jag tagit hennes utgångna kort. Grattis till mig. Ingen plånbok, skavsår och utan busskort. Det är då min hyllning till alla schyssta busschaufförer som känner igen en och låter en få åka, inte har någon begränsning!

(Lite nervös var jag allt att en kontrollant skulle hoppa på just idag. Skulle inte ha blivit förvånad).
2010-05-21 08:35.


Kommentarer till blogginlägget


Men OJ, vilka strapatser! :)

Men det är fredag, du träffade en skön människa som försökte vända dina motgångar... nu kan det bara bli bättre! ;)
2010-05-21Yes, ska plåstra på min häl tänka på alla snälla och springa ikväll!
2010-05-21That'a girl! ;)
2010-05-21Så, helgen kan ju bara bli bättre :P
2010-05-21Den är mycket bättre!
2010-05-22